De Opening van Efteling Wonderland & Meer! – Bezoek 28-03-2022

Op 28-03-2022 was het zover: het tijdelijke sprookje ter ere van het 70 jarig bestaan van de Efteling werd geopend. Dit sprookje is gebaseerd op Alice in Wonderland en heet Efteling Wonderland. Meteen bij opening van het park liepen we naar de speelweide, waar Efteling Wonderland de afgelopen weken werd opgebouwd.

Efteling Wonderland

Toen we de Speelweide op liepen, liep er al veel volk rond. Dat waren de pers en belangrijke Eftelingers. De officiële opening werd voor openingstijd van het park al gedaan, en de meeste fans hebben dat dus gemist.

Efteling Wonderland is een soort Warme Winterweide, maar dan in de zomer. Er staan spelletjes, een aantal horecapunten waar iets te eten en te drinken te halen is, overdekte zitplaatsen, een fotolocaties en een groot podium. Er is genoeg te zien en te beleven!

De officiële ingang van Efteling Wonderland is een groot konijnenhol. Als je daardoorheen loopt, kom je op het centrale plein. Hier staat een grote taart, die gelijk dienst doet als podium. Rondom de taart staan stoelen, en de taart is ook te gebruiken als tafel. Er staan ook borden afgebeeld op de taart, voor elke stoel één.

Zeven stoelen zijn bijzonder: deze zijn gereserveerd voor Eftelingbewoners. Op de borden liggen bijpassende gerechten. Wij dachten dat de stoelen gereserveerd zijn voor:

  • Pardoes
  • Fakir
  • Roodkapje
  • Max / Moritz
  • Holle Bolle Gijs
  • Elfje uit Droomvlucht
  • Prinses Anura van Aquanura

Hoewel eerste gedacht werd dat de Eftelingbewoners daadwerkelijk aan zouden schuiven, blijkt dat niet zo te zijn. Misschien dat in het hoogseizoen af en toe één van de aanwezige Eftelingbewoners langskomt, maar dat ik op dit moment niet de bedoeling.

Om de zoveel tijd is er een show van de twee Wonderlandbewoners: de Maartse Haas en de Gekke Hoedenmaker. Volgens de medewerkers zijn er vier verschillende shows. Ik heb er zelf drie van gezien. Deze showtjes zijn leuk, maar ook kort. Helaas wordt niet aangekondigd waneer de shows beginnen.

YouTube player
De Modeshow van de Hoedenmaker

De eerste show die ik gezien heb, is de Modeshow van de Gekke Hoedenmaker. De Hoedenmaker laat de hoeden die hij gemaakt heeft zien aan het publiek, maar heeft daarvoor wel hulp nodig van de mensen.

De tweede show ging over feesten. De Hoedenmaker vertelt waarom het altijd feest is, ook als er niemand jarig is. Ook worden er allerlei onjaardagsliedjes gezongen.

Om vier uur is er overal in het park feest, dus ook in Wonderland. Er is zelfs een speciale show voor!

YouTube player
Het Viermoment in Efteling Wonderland

Deze show begint met de Efteling Happy Birthday Medley, gezongen door de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas. Daarna laten ze zien dat ze alles hebben om te kunnen feesten.

Als jij een showtje wilt zien, dan moet je goed opletten. Vlak voor de shows starten, zijn de Hoedenmaker en de Maartse Haas op het podium te zien. Na de show lopen ze juist rond, voor meet & greets en foto’s. Als je ze dus rond ziet lopen, ben je te laat en kun je nog een hele tijd wachten.

Na de show van vier uur was er nog eentje om vijf uur, en de laatste (om half zes) werd afgelast omdat er te weinig mensen waren. Ik weet niet of deze showtijden elke dag terugkomen…

Ik heb tussen de shows door ook een wandeling door het park gemaakt.

Wandeling door de Efteling

Ik heb een paar attracties gedaan, en niet zo veel foto’s gemaakt. Toch zijn er een paar dingen die mij opvielen.

Bij het Spookslot heb ik een paar mensen met oranje hesjes gezien. Ze liepen door het stuk bos waar ook het Heksenpad te vinden is. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij werden er metingen gedaan.

Tussen de Piraña en Fata Morgana, en op het Fata Morganaplein, werd geboord. Waarschijnlijk worden de gaten gebruikt voor koude-warmte-opslag.

Bij Aquanura zag ik dat de vijver leeg was. Aquanura is een paar maanden niet te zien. Het viel me op dat er veel hekken afgezet zijn, en een aantal onbereikbare hekken zijn gedeeltelijk afgebroken. Volgens de geruchtenpagina worden deze hekken vervangen.

Ook staan er een tweetal mysterieuze palen tussen Aquanura en het spoor. Zouden dit nieuwe lantaarnpalen of lichtmasten worden?

YouTube player
Onderhoud aan Aquanura

Daarna liep ik terug naar Efteling Wonderland

Op de Pardoes Promenade is al beter te zien wat ze aan het doen zijn. Het eerste gedeelte van de Pardoes Promenade wordt verlegd en komt dichterbij het Sprookjesbos te liggen. De spoorwegovergang komt vermoedelijk achter de huidige La Place te liggen. Vanaf het pleintje bij het Fabula-restaurant loopt de Pardoes Promenade weer zoals nu.

Het podium van Pardoes is nu weer geopend. Er ligt een nieuwe vloer en de sloffen zijn geschilderd.

Vlak voor Symbolica is een nieuwe poort geplaatst. Het pad leid naar de Soldatenpoort, en komt uit nu tussen het Kabouterdorp en Langnek. Op het moment van schrijven is deze poort al in gebruik genomen.

Na de laatste paar shows van Efteling Wonderland was het tijd om weer naar huis te gaan.

Op weg naar huis

Eerst heb ik een kijkje genomen bij de ingang van het park: het Huis van de Vijf Zintuigen.

Er werd nog steeds nieuw riet op het dak gelegd. Het is de bedoeling dat dit deze maand nog afgerond wordt.

YouTube player
Bouwupdate Hotel en entreegebied

Ik had de nieuwste Wonder nog niet binnen, dus ik ben naar binnen gelopen om er eentje te vragen. Hierbij viel mij niets bijzonders op: alles stond nog op zijn plek.

Daarna liep ik naar de auto. Helaas was het erg druk, dus ik besloot nog een kort rondje over het parkeerterrein te wandelen. Ik loop liever in de buitenlucht, dan dat ik in de auto zit te wachten tot ik door kan rijden, en normaal kijk ik dus eerst Aquanura en eet ik wat, voordat ik naar de auto ga. De grootste drukte is dan weg. Omdat Aquanura nu niet te zien is, kon dat niet.

De Sprinklerkelder die vlakbij de entree gebouwd wordt, is nu dicht. We kunnen niet kijken wat er binnen gebeurt. Onderweg naar het extra parkeerterrein zag ik wel iets grappigs: de verblijfsgasten moeten vanaf Bosrijk en Loonsche Land eerst langs de fietsenstalling wandelen, zoals normaal, maar vanwege de werkzamheden moeten ze nu in een Z-vorm terug het parkeerterrein op, voordat ze naar het park kunnen.

Op het extra parkeerterrein staan de eerste geraamtes voor de zonnepanelen al. Er is nog geen afdakje gebouwd. Het gaat al snel daar, en hopelijk kunnen de eerste auto’s er binnenkort terecht.

Ga jij binnenkort ook een bezoek brengen aan Efteling Wonderland? Laat dat dan weten in de reacties hieronder!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *