Een avondje Efteling – Bezoek 27-07-2022

Op 27 juli ben ik in de avond naar de Efteling geweest. Het was het laatste bezoek voordat ik op vakantie zou gaan.

Meteen na werk ben ik vertrokken voor het avondje Efteling.

Marerijk

We beginnen het rondje dit keer in Marerijk: het Sprookjesbos. Onderweg daarnaartoe liep ik langs Polles Keuken. Het dienstpad naast Polles Keuken is afgezet met bouwhekken.

Het is nog niet bekend wat daar gebeurt.

Daarna liep ik via de ingang van het Sprookjesbos het Sprookjesbos in.

Langnek droeg zijn feesthoedje vandaag niet. Een dag later was het hoedje terug. Bij Pinokkio ontbrak het bord op het dak, en het landhuis van Assepoester was uit onderhoud, maar het boek is nog niet teruggeplaatst.

Bekijk het opgeknapte sprookje van Assepoester hier:

YouTube player
Assepoester na het onderhoud

In het Sprookjesbos staat ook het Huisje van Vrouw Holle. Het is bijna af, al duurt het nog een paar maanden voordat dit deel van het sprookje open kan.

Deze onderhoudsupdate is ook te zien in een video:

YouTube player
Herbouw Vrouw Holle

Verderop in het Marerijk zag ik voor het eerst de nieuwe reclame voor de ijsverkoop van het Witte Paard.

IJs bij het Witte Paard

Hierbij zie je eerst een reclame voor een ijsje. Het beeldscherm bevriest langzaam, en op een gegeven moment zie je een silhouette die het scherm schoonmaakt. Daarna begint het filmpje opnieuw. De volledige reclame zie je ook in de video met korte parkupdates van deze week.

Rijk der Fantasie & Ruigrijk

Daarna ben ik via Symbolica naar Ruigrijk gelopen.

Pagode in de lucht

Bij Symbolica zag ik dat de Pagode in de lucht hing, met de vernieuwde verlichting aan. De vernieuwde verlichting is niet goed te fotograferen of te filmen, maar ik heb een poging gewaagd. In de video met korte bouwupdates zie je meer.

Onder de tempel hangen nu moving heads: bewegende lichten. Ik heb het vermoeden dat het effect beter te zien zal zijn in de lichte regen of mist.

In Ruigrijk zag ik dat Boekanier Gijs in onderhoud is.

Het huisje staat achter bouwhekken, en wordt geverfd. Boekanier Gijs zelf is weg.

Anderrijk

Ook in Anderrijk was veel te zien. Bij het pad tussen Joris en de Draak en de Piraña stonden extra hekjes, en er is een grote bouwpoort gemaakt.

Hier wordt volgens een aantal mensen gewerkt aan een bouwroute naar Danse Macabre. Het kan ook zijn dat hier een bouwterrein komt voor het grote onderhoud van Joris en de Draak en de Piraña, komende winter.

Djinn

De Djinn op het Fata Morgana Plein heeft de hele avond niet bewogen. Volgens medewerkers was hij aan het slapen.

Daarna ben ik naar het plein achter het Spookslot gelopen. Een sfeervolle plek, die we binnenkort moeten gaan missen:

Hoe later het wordt, hoe meer mensen er vertrekken. Daarom was het tijd om even in het entreegebied te kijken.

Entreegebied

Toen ik aan kwam bij de Efteling, was het erg druk. Er waren mensen die, net als mij, net aankwamen na werk, maar er waren ook mensen die juist vertrokken. Hele groepen kinderen liepen bij de uitgang. Daarom was dat niet het meest geschikte moment om foto’s te maken van de werkzaamheden in het entreegebied. De foto’s en video’s van dit bezoek zijn dus vooral gemaakt in het donker.

De Pardoes Promenade is af. De verlichting werkt, en de hekjes staan. Het enige wat nog ontbreekt, zijn planten.

De route langs Aquanura is geopend. De verlichting is verwerkt in de bouwschutting en er staat een souvenirkraampje langs Aquanura. Wel zijn vier verlichtingsmasten van Aquanura nog niet helemaal af, en is er iets gebeurd waardoor er enorme gaten in de vlonder aan de Dwarrelpleinkant zitten.

Vanaf Aquanura loopt een recht pad direct naar de kaartcontrole toe. Het volledige Dwarrelplein is nu afgesloten.

Tussen het nieuwe pad en het Efteling Theater staan nog een paar bouwhekken. Ik vermoed dat hier een nieuw pad richting het Efteling Theater komt.

Als je vanuit het Huis van de Vijf Zintuigen naar de bushalte loopt, kom je eerst de verplaatste toiletgroep tegen, daarna de frisdrankautomaten, en ten slotte de nieuwe garderobe en verhuur.

De toiletten zijn inmiddels geopend. Precies hetzelfde als toen het op het Dwarrelplein stond, maar met een nieuwe buitenkant.

De garderobe en verhuur was nog niet geopend. Het ziet er wat luxer uit, maar toch in dezelfde stijl als de toiletgroep.

De werkzaamheden in het entreegebied zijn ook te zien in deze video:

YouTube player
Werkzaamheden entreegebied

Benieuwd naar alle korte parkupdates? Bekijk dan deze video:

YouTube player
Korte parkupdates

Dit was de update van 27 juli 2022. Binnenkort verschijnt de volgende. Wil jij op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *