Efteling Update Week 23 2021

Op 01-06-2021 heb ik de Efteling weer bezocht. In deze update vertel ik wat mij opviel!

Fantasierijk

Ik had het eerste tijdvak om het park te betreden: tussen 9.15 en 10.00. Je kunt dan op je gemak het park binnen, iets eten of drinken, of even naar het toilet. Pas om 10 uur openen de poorten richting de verschillende Rijken en Symbolica.

Dit keer was echter anders: de wachtrij van Symbolica was al geopend. Niet veel later opende de attractie zelf ook. Zo kon ik vóór openingstijd van het park al een attractie afstrepen!

Marerijk

Na Symbolica ben ik het Marerijk ingelopen, op weg naar Droomvlucht. In Droomvlucht zijn een aantal zaken verbeterd tijdens de coronasluiting. Zo zijn verschillende pruiken aangepast, en is het station geschilderd.

Voorheen waren de kleuren omgedraaid: groen aan de onderkant, wit boven.

Op naar het Volk van Laaf.

De School van de Laven is weer geopend. De ramen waren een paar dagen afgeplakt. Nu is te zien dat de Laven nieuwe kleding aanhebben. Helaas is op sommige plekken nog de techniek te zien die gebruikt wordt voor de beweging.

Het huisje waarin het gat te zien is waar de Laven de grond uit kwamen, is afgesloten om onbekende redenen.

De vijver bij Lal’s Brouwhuys staat leeg, en rondom het huisje is geverfd.

In het Carrouseltheater is sinds 2020 een supermarkt te vinden: het Warenhuis. Deze supermarkt wordt aangegeven door middel van borden. Als je vanaf Symbolica komt, zie je allerlei gezonde dingen. Kom je vanuit Droomvlucht, dan zie je vooral lekkernijen!

Tijd om Raveleijn te bekijken. Ik had gehoopt dat de zonsverduistering merkbaar zou zijn, maar dat viel tegen.

Bij Raveleijn zijn de twee Bannelingen die voor de techniek rondom Draconicon zorgen terug. Ze lopen voor aanvang van de show naar de toren, en niet veel later weer terug.

De show is behoorlijk leuk, maar wel zeer anders dan in 2019. De acteurs hebben duidelijk veel lol in hun werk, en dat is te zien op verschillende momenten in de show.

We slaan Reizenrijk en Ruigrijk even over, en gaan door naar…

Anderrijk

Bij het Spookslot zagen we een hek.

Het Heksenpad

Het Heksenpad, dat vanaf het plein voor Spookslot loopt, was afgesloten. Volgens een aantal mensen zijn hier bomen gerooid.

Rond Bäckerei Krümel werd druk gewerkt. In de ochtend zagen we zelfs een grote kraan staan!

De eerste kleuren zijn al zichtbaar. Ook details als ramen zijn al duidelijk merkbaar.

Fata Morgana

In de Fata Morgana is een pilaar uit de kantelkamer afgebroken. Het personeel heeft deze pilaar tijdelijk uit de attractie verwijderd.

Dit was de update van week 23.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *