Efteling Update Week 24 2021

Ik ben deze week een dagje naar de Efteling geweest. Ik vond het behoorlijk druk, al werd het later op de dag al wat rustiger.

Entree

In het Huis van de Vijf Zintuigen waren twee automaten te vinden waar je een mondkapje en een desinfectiedoekje kunt kopen. Dit kost twee euro.

Helaas moet je in de Efteling in elke overdekte locatie een mondkapje op, en heb je er dus al eentje wanneer je bij deze automaten aankomt.

Rijk der Fantasie

Het eerste rijk wat we tegenkomen is het Rijk der Fantasie.

Showtijdenbord

Op het Showtijdenbord stond iets vreemds: Aquanura begint om 19.1519.15. Dit was uiteraard een fout. In de Efteling App stonden zelfs drie Aquanurashows aangegeven: één om 18.15 en twee om 19.15.

Bij Symbolica stonden twee wachttijden aangegeven: links stond 20 minuten, en rechts 25 minuten. Het is echter maar één wachtrij.

Marerijk

Vervolgens gingen we naar Marerijk.

In het Carrouseltheater is tegenwoordig een tijdelijke supermarkt te vinden. Hoewel de winkel er al een tijdje zit, ben ik nooit eerder binnen geweest.

Indische Waterlelies

De Indische Waterlelies zijn op dit moment alleen bereikbaar via de uitgang. Het voorplein van het sprookje wordt vernieuwd, en alle rotsen worden vervangen.

Het Brouwhuys

Bij het Brouwhuys in het Volk van Laaf was de vijver weer gevuld. Er was alleen nog geen stromend water te zien.

Anderrijk

Aan het eind van het rondje gingen we nog even kijken bij het nieuwe horecapunt bij Max & Moritz: Bäckerei Krümel.

Er waren een hoop nieuwe details zichtbaar: Borden, ramen, beschilderingen…

In het hele park zijn nieuwe vuilnisbakken verschenen. Het is de bedoeling dat gasten hier hun plastic flesjes in gooien. Het statiegeld wordt gedoneerd aan Villa Pardoes.

Als een bezoeker het statiegeld zelf wilt houden, dan kan dat ook: Bij de gardarobe.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *