Efteling Update Week 26 2021

Op 1 juli was het erg druk in de Efteling. Daarom heb ik een rondje door het park gewandeld, en niet veel attracties gedaan.

Marerijk

Eerst heb ik een rondje Sprookjesbos gelopen. Op het Herautenplein zag ik dat de herauten teruggeplaatst zijn. De herauten ontbraken vóór de Coronasluiting al, dus ze zijn lange tijd in onderhoud geweest. Dat is wel te zien.

Het sprookje van de Magische Klok zag er weer prima uit!

Bij het verlaten van het Sprookjesbos kom je langs de Marskramer, het souvenirwinkeltje bij de uitgang van het Sprookjesbos.

De drie uitgangen zijn weer geopend. De afgelopen maanden was het verplicht om de linkeringang te gebruiken, en werden de bezoekers geteld. Zo waren er nooit teveel mensen in de winkel. Het lijkt er op dat deze telling niet meer verder gaat.

Reizenrijk

In het Reizenrijk zag ik dat de deuren achter in de wachtruimte van Carnaval Festival geopend waren. De rij is dan zo lang, dat de tijdelijke verlengde wachtrij áchter Carnaval Festival gebruikt wordt. Vanuit die rij heb je zicht op het personeelsparkeerterrein en andere personeelszaken.

Onderdelen van Polka Marina

Op dit parkeerterrein staan de walvis van Polka Marina, met daarnaast een bootje van diezelfde attractie. Het is nog niet bekend wat daarmee gaat gebeuren.

Ruigrijk

In het Ruigrijk is niet veel te doen, maar ik heb gehoord dat er een nieuwe tijdelijke ijssalon gebouwd werd, dus ik moest even gaan kijken.

De ijssalon is van Hertog, en heeft schepijs. Ik heb zelf niet geproefd, en ik heb niemand gezien die een ijsje van deze kraam at. Doordat de prijzen onEftelings hoog zijn, begrijp ik dat wel…

Daarnaast ben ik door Ruigrijk gereden tijdens een treinritje.

Vanuit de Stoomtrein zag ik dat verscheidene bomen gemarkeerd waren met een lintje. De eerste stond vlak na de brug over de Gondolettavijver, en de laatste stond op het veld achter de Python.

In eerste gedachte dacht ik dat deze linten te maken hebben met het nieuwe gebied, dat in de toekomst achter Ruigrijk zal komen. Dat klopte niet: deze bomen hebben last van processierupsen.

Anderrijk

In het Anderrijk werd nog hard gewerkt aan de nieuwe bakkerij: Bäckerei Krümel.

De schilderingen op de rand van het dak zijn nu doorgetrokken. Ook wordt de vorm van het dak al zichtbaar, en worden de eerste leitjes op het dak gelegd.

YouTube player

Vanwege de zomervakantie zal het de komende tijd druk blijven in het park. Daarom is het de verwachting dat ik de komende weken minder vaak zal gaan, en als ik ga, dan ben ik er vooral in de avond. In de zomer zijn er niet alleen te veel mensen, ook zijn er te weinig nieuwtjes te melden.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *