Efteling Update Week 28 2021

Het is zomer, dus de Efteling is nu langer geopend. Op de meeste dagen tot 22.00, maar op maandag, toen ik er was, tot 20.00. Een bezoekje na werk is dan snel gemaakt.

Toen ik binnen liep, werd gelijk duidelijk dat er veel schoolreisjes aanwezig waren. Ik kon het park amper in, omdat er slechts twee poorten geopend waren, en er heel veel mensen het park uit liepen. Toch bleef het die avond vrij druk: het Noorden van Nederland én heel België heeft al vakantie. Het zuiden, waar de Efteling ligt, moet nog wekenlang wachten tot het begin van de vakantie.

Entree / Rijk der Fantasie

Bij het Efteling Theater hingen een tijdje terug twee posters, die de parkshow Sprookjesboom Zomerconcert onder de aandacht brengen.

Gevel Efteling Theater

De twee posters zijn nu weg, omdat er dit jaar geen Sprookjesboom Zomerconcert te zien is.

Er is wel extra entertainment deze zomer. De Heks van Vliegensvlug is terug van weggeweest, en aan het einde van de meeste dagen schommelen twee elfjes op een schommel naast de Pardoes Promenade.

Schommel bij de Pardoes Promenade

Helaas waren de elfjes niet te zien op maandag.

Bij Polles Keuken was vorig jaar de wachtrij voor mensen met een reservering verplaatst. Dat werd aangegeven door middel van een bord.

Bord bij Polles Keuken

Dit jaar moeten mensen met een reservering zich ergens anders melden, waardoor dit bord niet meer gebruikt wordt. Of deze plek voor het bord beter is…

Marerijk

In het Marerijk heb ik een rondje door het Sprookjesbos gelopen. We zagen een paar veranderingen.

Boom Kabouterdorp

In de holle boom in het Kabouterdorp was het raam gebroken. Volgens andere mensen was dit een paar uur eerder nog maar een sterretje, maar op het moment dat ik langs liep was het een behoorlijke breuk.

Bij het huisje van de grootmoeder van Roodkapje lag het boek niet op zijn plek. Het boek stond niet op de sokkel, maar tegen het raam aan. Waarom dat zo gedaan is, is niet duidelijk.

Even verderop, bij het sprookje van Pinokkio, stonden bouwhekken. De vis was volledig ingepakt, en niet meer te zien. Ook is de hengel weggehaald. De rest van het sprookje was wel te zien.

Anderrijk

De grootste werkzaamheden van het Anderrijk zijn nog steeds de bouwwerkzaamheden aan Bäckerei Krümel, en zullen dat nog wel even blijven.

Er verschijnt steeds meer decoratie, de steigers worden afgebroken en er zit een nieuwe kip in een bloembak. De vogel op de schoorsteen is echt.

YouTube player
Video van Bäckerei Krümel
Beplanting bij Aquanura

Een dagje Efteling sluit je natuurlijk af met Aquanura. Hier viel op dat de beplanting aangepakt is. Ook is het grote gat dat er een tijdje terug lag dicht gegooid.

Ook op het parkeerterrein is aan de beplanting gewerkt. De heggen naast de parkeerrijen zijn gesnoeid.

Ik hoop binnenkort weer het park in alle rust te kunnen bezoeken.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *