Efteling Update Week 29 2021

In week 29 ben ik twee keer naar de Efteling geweest: De eerste keer op maandagavond een paar uurtjes na werk, de tweede keer aan het eind van de week op zondag. Ik neem je mee tijdens een rondje door het park!

Marerijk

In het Marerijk gaan we eerst door het Sprookjesbos.

De ramen bij Doornroosje zijn gerepareerd. Het boek van Roodkapje staat niet meer op zijn sokkel, maar ook niet in het huisje. Het is gewoon weg.

Bij Pinokkio is de vis nog niet zichtbaar, en de Indische Waterlelies zijn ook nog in onderhoud. Bij deze twee sprookjes zijn de werkzaamheden niet goed te zien.

De Marskramer

De Marskramer is korte tijd toegankelijk geweest vanuit elke ingang, maar nu zijn de ingangen aan de voorkant en aan de rechterkant weer gesloten.

Droomvlucht Paleis

De wachtrij van Droomvlucht ging via het Droomvlucht Paleis. Daarna werd je naar buiten geleid, om de volledige meandering door te wandelen. Helaas was dat allemaal niet nodig: de wachttijd was maar 5 minuten…

Raveleijn

Het blijft lastig om Raveleijn goed te fotograferen, vooral nu het niet mogelijk is om zelf een zitplaats te kiezen.

Op het Anton Pieckplein waren twee automaten in storing: de Gekroonde Eend en het Smidje. Na een tijdje verdween de sticker bij het Smidje, maar de automaat werkte nog steeds niet.

Bij de Olyke Tweeling, de overdekte zitgelegenheid naast de Smulpaap, stond een bord: ‘Heated courtyard’. Hartje zomer is het natuurlijk vreemd om een verwarmd terras aan te wijzen.

Reizenrijk

In het Reizenrijk is niet veel te verandering op dit moment. Er staat wel een bord bij Panorama, waar tape over geplakt is.

Panorama

Anderrijk

We slaan Ruigrijk gewoon over, daar is het nu veel te druk.

Het Spookslot gaat snel in onderhoud, dus heb ik even een kijkje genomen. De omgeving van het Spookslot ziet er niet goed uit: stukken van het Slot zijn weg, en de put is vervallen. Er is zelfs een boom minder!

Bäckerei Krümel is nog steeds niet geopend. Misschien omdat het nog niet af is. Het gebouw krijgt een extra afdak, en er zit nu glas in de ramen op de begane grond. De twee spitsen op het dak zijn weer weg.

Onbekend stuk

Achter het gebouw stond ook een muurtje dat niet bij Bäckerei Krümel lijkt te horen. Ik heb het vermoeden dat dit een testmuurtje is voor de Wereld van Sindbad, die vanaf september 2021 gebouwd zal worden in het Reizenrijk.

De dag komt ten einde

Op de Pardoes Promenade werden we uitgezwaaid door twee elfjes: één op de schommel, en de ander ernaast.

Tijd om naar de auto te lopen. De auto stond geparkeerd in een Wolf-rij, dat op het tweede parkeerterrein van het park ligt. Onderweg kwam ik een nieuw bord tegen dat ik op de foto wilde zetten: Clemy’s bocht. Volgens de geruchten is deze bocht vernoemd naar Clemy, een oudmedewerker van het park.

Ook viel het me op dat de rijbanen die de voorste helft en de achterste helft van de Wolfrijen van elkaar scheidden weggehaald is.

Ik hoop snel weer naar het park te kunnen, voor een nieuwe bouwupdate!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *