Efteling Update Week 31 2021

Ik ben deze week vanuit mijn werk een avondje naar de Efteling geweest. Een kort rondje door het park, waarbij ik vooral gelet heb op het nieuwe entertainment van Joris en de Draak (Helaas niet gezien) en de nieuwe virtuele wachtrij van de monorail in het Volk van Laaf.

Marerijk

Ik ben dus eerst naar de monorail van het Volk van Laaf gelopen, via het Anton Pieckplein.

Kip met de Gouden Eieren

Op het Anton Pieckplein was de kip met de gouden eieren buiten gebruik. De andere twee automaten op het plein (Het Smidje en de Gekroonde Eend) waren vorige keer buiten gebruik, maar werkten dit keer wel.

Ontbrekende lantaarnpaal

Een paar meter verderop ontbrak een lantaarnpaal. Het is niet duidelijk waarom deze lantaarnpaal weg was.

Omdat het inmiddels al best laat was, en ik problemen had met het reserveringssysteem bij de monorail van het Volk van Laaf, ging ik een hapje eten. Het was vrij druk, maar gelukkig besloot ik gebruik te maken van de korte rij, in plaats van de lange. Dat scheelt veel wachttijd, al heeft niemand dat in de gaten.

Automatiek bij de Smulpaap

Tijdens het wachten op mijn bestelling zag ik dat de displays op de snackautomaten aan vervanging toe zijn. Hierdoor was het niet meer goed te lezen hoeveel een snack kost, vooral niet met de volle zon op de schermpjes. Ook kun je hier tijdelijk niet meer contant betalen.

Bij het Volk van Laaf werd voor de eerste keer getest met een virtueel wachtsysteem. Lees daarvoor de vorige blog.

Anderrijk

In het Anderrijk ben ik meteen naar Bäckerei Krümel gelopen. Er blijven maar nieuwe details komen, zoals (lege) bebording. Het is nu ook te zien hoe Max en Moritz bij de bakkerij binnen zijn gekomen: er loopt een spoor via het dak richting de schoorsteen.

Daarna sloot ik aan in de wachtrij van Fata Morgana.

Wachtrij Fata Morgana

Hier bleek dat het plafond in de buitenwachtrij aan onderhoud toe is.

Aan het einde van de dag bedacht ik me dat het Spookslot uit onderhoud is. Het was duidelijk zichtbaar dat het Spookslot onderhoud nodig had, dus ik was benieuwd hoe het er op dit moment bij lag.

De put op het voorplein van het Spookslot zag er weer netjes uit. De gaten zijn snel gerepareerd. Het uitstekende gedeelte boven de tunnel was minder mooi: dat hing er nog precies zo bij als voor het onderhoud.

In het Spookslot is de vloer vernieuwd. Hiervoor zijn helaas wel de rode en witte markeringen verwijderd. Hopelijk komen ze snel terug, zodat het eenvoudig is om aan de anderhalve meter te houden.

Aquanura

Een dagje Efteling sluit je natuurlijk af met de sensationele watershow Aquanura.

Hoewel ik al vroeg bij de vijver aankwam, was ik te laat voor mijn favoriete plekje. Er stond een heel team aan crowd control rond de vijver, om elke bezoeker een plekje aan te wijzen. Ik stond wel aan de kant die ik het mooist vind (de Theaterkant), maar helemaal links in de hoek.

Jammer genoeg vonden een aantal bezoekers het niet nodig om de aanwijzingen van het personeel op te volgen, en heb ik meerdere malen families rondom mij weg moeten sturen. Het personeel is met veel, maar niet met genoeg, of ze staan niet op de beste plekken. Het voelde (in tegenstelling tot normaal) érg druk op de vlonder, terwijl ik altijd aan de Theaterkant sta omdat het er minder druk is dan op de andere vlonders. Gelukkig heeft een medewerker me uiteindelijk geholpen om weer wat ademruimte te krijgen.

Ik juich het gebruik van crowd control door de Efteling toe, maar de Efteling mag nog wel een keertje naar Disneyland gaan om af te kijken!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *