Efteling Update Week 33 2021

Deze week ben ik na mijn werk een avondje naar de Efteling geweest. Het is hoogseizoen, dus op het gebied van werkzaamheden gebeurt er niet veel. Toch zijn er een aantal noemenswaardige dingen gebeurd.

Entertainment in Ruigrijk

In Ruigrijk vliegt al een paar weken Joris rond op zijn draak. Helaas had ik deze act nog niet eerder gezien. Ruigrijk is niet mijn favoriete parkdeel, dus kom ik er niet zo vaak, maar vanuit de Stoomtrein zag ik Joris. Toen ik uit de stoomtrein stapte, ben ik zo snel mogelijk via het Carnaval Festivalplein naar Ruigrijk gelopen, in de hoop hem tegen te komen. Gelukkig was hij er nog.

Joris op zijn Draak

Hij vliegt door het hele Ruigrijk, en neemt behoorlijk de tijd. Waar de Heks van Vliegensvlug overal heen zoeft, staat Joris vaker stil. Meestal willen mensen met hem op de foto, maar Joris maakt ook graag een praatje met de bezoeker.

Bäckerei Krümel

Ik ben even gaan kijken naar Bäckerei Krümel, op het plein bij Max en Moritz. Helaas was daar niet veel bijzonders te zien. Het lijkt erop dat de buitenkant zo goed als af is, en nu vooral aan de binnenkant gewerkt wordt.

YouTube player

Een bord teveel

Ik kom regelmatig borden tegen bij gesloten horecapunten. Dit keer ook: op het Hartenhof.

Broodje Unox Ontbijtspecial

Dit bord prijst de Broodje Unox ontbijtspecial aan. Helaas was het al ver in de avond, dus niet echt het moment voor een ontbijtje. Ook was het horecapunt gesloten…

De virtuele wachtrij: poging 2

Ik ben de virtuele wachtrij bij de monorail van de Efteling nog een keer uit gaan proberen. Dit keer lukte het beter: ik kon gewoon reserveren via de app, en zat binnen een minuut in de attractie. Lees er alles over in het bericht dat ik daarvoor aangemaakt heb.

In het Volk van Laaf waren ook meer borden over de virtuele wachtrij van de monorail te vinden dan twee weken terug. Er staat wel een vreemde tekst op: het lijkt alsof de nieuwe manier van wachten de monorail is, in plaats van dat de monorail een nieuwe manier van wachten heeft!

De monorail heeft een nieuwe manier van wachten.

Parkshows en het Sprookjesbos in het donker

Toen het donker werd, ben ik eerst naar de parkshow Raveleijn geweest. Raveleijn was erg mooi verlicht. Ik heb er helaas geen foto’s van, omdat ik de show gefilmd heb.

YouTube player

Daarna wilde ik naar mijn favoriete parkshow: Aquanura. De snelste route gaat natuurlijk door het Sprookjesbos.

In het Sprookjesbos was het behoorlijk donker. De straatverlichting werkt, en de sprookjes zijn ook verlicht, maar het lijkt alsof er een deel van de sfeerverlichting uit staat.

Nog voor ik het Sprookjesbos uit liep, hoorde ik iets vreemds. Het was muziek die niet op dat moment hoort te spelen. Dichter bij Aquanura hoorde ik welke muziek het was: de voorshowmuziek van Aquanura met een zachte G speelde! Snel liep ik richting mijn favoriete plek.

In de ochtend zag ik dat Aquanura 1 zou spelen, dus de voorshow van Aquanura met een zachte G (de Guus Meeuwis show) speelde, was onverwacht. Het bleek dat dit een ‘verras de gast’-actie van de Efteling was. Eénmalig was de show te zien.

YouTube player

Vergeet me ook niet te volgen!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *