Efteling Update Week 35 2021

In week 35 ben ik één dag naar de Efteling geweest. Dit was namelijk de dag dat het Avonturendoolhof voorgoed zou sluiten. Ook gaat Monsieur Cannibale een tijd dicht. Die attractie is technisch op, en wordt vervangen. Bij de heropening krijgt Monsieur Cannibale een nieuwe naam.

Aankomst in het park

Bij de ingang was het al erg druk. Ik ben in de zomer vooral in de avond naar het park geweest, en rond die tijd komen niet veel mensen meer naar het park. In de ochtend dus wel.

Scherm over Warenhuis

Bij de kaartcontrole in het Huis van de Vijf Zintuigen hangen grote borden, waarop informatie over de dag wordt gezet. Daarnaast staan hier de coronamaatregelen op.

In dit geval stond er dat er een supermarkt te vinden is bij het Carrouselpaleis, het Warenhuis. Ik wist dat deze supermarkt nu nog maar een paar dagen geopend is, en het assortiment steeds minder groot is, dus ik wilde nog wel even een kijkje nemen.

Een kijkje in Reizenrijk

Ik besloot meteen naar Reizenrijk te lopen, in de hoop dat het daar ’s ochtends nog niet zo druk is. Het is dan makkelijker om goede foto’s te maken. Omdat de poort bij het Sprookjesbos al vóór opening van het park geopend was, besloot ik via het Sprookjesbos te lopen.

Tekst bij tusseningang Sprookjesbos

Deze entree naar het Sprookjesbos is niet de ingang, en ook niet de uitgang. Het is slechts een mogelijkheid om het Sprookjesbos eerder te verlaten. Op dit bord staat dat er 1 mogelijkheid is om het Sprookjesbos eerder te verlaten. Daarmee wordt dus dit pad bedoeld.

Op het Reizenrijkplein aangekomen zag ik een rode lijn en verschillende gele lijnen op de grond. Dit zijn markeringen, waar later de bouwhekken op komen te staan. Het wordt een behoorlijk groot bouwterrein, dat ongeveer eindigt waar die dag de hekken van de wachtpleinen van Vogel Rok en Carnaval Festival stonden.

In de allereerste bouwupdate die ik van de Wereld van Sindbad gemaakt heb, zie je deze hoe deze lijnen lopen.

YouTube player
Het Avonturendoolhof

Het Avonturendoolhof lag er hetzelfde bij als altijd. Later op de dag veranderde er wel iets: er waren meer volwassenen te vinden dan kinderen. Fans die nog een laatste kijkje kwamen nemen.

Terug richting de ingang

Ik wist dat op een dag als deze er altijd veel bekenden van mij in het park lopen, en ik had met één daarvan afgesproken. Daarom liep ik langzaam terug naar de ingang. Hierbij liep ik via het Volk van Laaf.

De Monorail in het Volk van Laaf heeft in deze vakantie een nieuw wachtsysteem gekregen: de Virtuele Wachtrij.

https://jeroentwee.wordpress.com/2021/08/18/virtuele-wachtrij-mijn-ervaring/

Dit systeem wordt een tijdje getest, en daarna geëvalueerd.

Borden in het Volk van Laaf

Een aantal borden staat al omgedraaid, dus ik vermoed dat de testperiode bijna voorbij is.

Rij stoelen bij Symbolica

Op Hartenhof, het plein naast Symbolica, zag ik iets vreemds: Er stonden rijen met stoelen. Ik weet nog steeds niet waarom.

Het Efteling Theater was weer aangekleed met borden en vaandels van Caro, de show waar je extra voor moet betalen.

Nog een keer kijken in Reizenrijk

Alle fans die op zondag aanwezig waren, wilden uitgebreid afscheid nemen van Monsieur Cannibale en het Avonturendoolhof. Daarom gingen we weer die kant op.

De rotsen op het voorplein bij de Indische Waterlelies worden vernieuwd. Vanwege de vele bomen in het Sprookjesbos, en de zeilen die over de bouwstellingen hingen, was dit niet goed zichtbaar.

Nu worden de rotsen weer uitgepakt. Het resultaat is goed zichtbaar, en er is extra groen aangebracht. Nu nog afwachten hoe lang dit blijft zitten, voordat de dieren in het Sprookjesbos het gaan gebruiken voor hun nestjes en holletjes.

Het Warenhuis

Het Warenhuis, de supermarkt in het Carrouselpaleis, was dicht toen ik erlangs liep.

Op de Speelweide, het grasveld tussen het Carrouselpaleis en het Reizenrijkplein, was al duidelijk te zien waar de Warme Winterweide zal komen.

Of lag dit er nog van vorig jaar?

Bouwketen Wereld van Sindbad

Op de Speelweide zijn ook al de bouwketen voor de Wereld van Sindbad verschenen.

Ik had zelf verwacht dat de Efteling eerst het Avonturendoolhof zou slopen, het nieuwe pad rondom Monsieur Cannibale aan zou leggen, en dan pas aan het plein zou beginnen. Zo te zien doen ze dat niet. Ik denk dat het Reizenrijkplein (of wat er van over is) de komende paar maanden nóg drukker zal zijn dan de afgelopen zomermaanden.

Stukken hout op het bouwterrein

We hebben een rondje gelopen rondom de attractie (in hoeverre dat mogelijk is). Hierbij zagen we op het bouwterrein al wat hout liggen.

Details Monsieur Cannibale

De attractie begon gedurende de dag steeds drukker te worden. Tijd om een aantal detailfoto’s van Monsieur Cannibale te maken.

Ook de ingang van het Avonturendoolhof heb ik op de foto gezet.

Ingang Avonturendoolhof

Ik heb ervoor gekozen om niet het Avonturendoolhof in te gaan, omdat er erg veel vloggers en andere fans rondliepen. Er zouden dan onbekende mensen op mijn foto’s staan, wat ik probeer te vermijden, en dan zou ik in vlogs verschijnen. Dat wil ik ook niet. Ik heb mijn laatste rondje op een andere dag gedaan, toen het nog niet zo druk was.

Het Avonturendoolhof

Aan de zijkant van het Avonturendoolhof was duidelijk te zien dat het Doolhof betere tijden heeft gekend. Gelukkig gaat het nu weg.

Ondertussen waren ze op het Reizenrijkplein alvast bezig om alles voor te bereiden op de bouw. De wachtpleinen van Vogel Rok en Carnaval Festival werden verkleind door de hekken achteruit te schuiven.

De Laatste Rit

Toen het donkerder begon te worden, werd het plein steeds drukker en rumoeriger. Een hoop luidruchtige fans zongen mee en joelden wanneer een rit begon. Ook kwam er steeds meer Eftelingpersoneel, EHBO en beveiliging kijken.

Voor sfeerbeelden en een offride van de laatste rit kun je dit filmpje bekijken:

YouTube player
De laatste rit van Monsieur Cannibale

Waar minder mensen bij stil stonden, was dat niet alleen Monsieur Cannibale sloot, maar ook het Avonturendoolhof naast Monsieur Cannibale.

Toen de hele menigte vanaf het Reizenrijkplein naar de uitgang liep, zagen we nog net hoe de grote spandoeken bij de ingangen van de wachtpleinen van Carnaval Festival en Vogel Rok verplaatst werden.

Steekwagentjes onder de spandoeken

Op weg naar de uitgang hoorden we verschillende mensen praten over de Wereld van Sindbad. De verwachtingen, of het beter wordt dan nu, wanneer de tweede fase aan de beurt is…

Wat denk jij? Laat het weten in de reacties hieronder!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *