Efteling Update Week 37 2021

Deze week ben ik op donderdag een dagje naar de Efteling geweest. Hier kun je alles lezen over dat bezoek!

Een nieuwe parkingang

Op de Pardoes Promenade viel het mij al op dat er opmerkelijk veel mensen uit het Sprookjesbos kwamen lopen. Hele groepen kwamen het bos uit.

Extra parkingang, gezien vanuit de Stoomtrein

Het blijkt dat het pad dat na de eerste coronasluiting geopend was als uitgang van het park, nu in gebruik is als groepsingang. Alle schoolreisjes komen via deze route.

Dit was goed te zien vanuit de Stoomtrein.

Volgens de geruchten wordt dit ook een extra ingang vanaf 25 september, wanneer de coronamaatregelen af zullen nemen en er meer mensen het park in mogen.

Onderhoud aan de Gondoletta, gezien vanuit de Stoomtrein

Vanuit de Stoomtrein was ook het onderhoud aan de Gondoletta’s goed te zien. De boten zijn losgekoppeld en aan de kant gelegd.

Na het rondje in de Stoomtrein ben ik de Droomvlucht ingegaan, om te kijken of er schade zichtbaar is. Er is een brandje geweest, maar daar was tijdens mijn bezoek niets van te merken.

Faun met Toverstaf

Wereld van Sindbad

Daarna liep ik naar het Reizenrijk, om te kijken bij de bouw van de Wereld van Sindbad voor het daar te druk zou worden.

Er staan op drie plekken grote bouwzeilen met een aankondiging wat hier gebouwd wordt: de Wereld van Sindbad.

Het Reizenrijkplein is nu een stukje kleiner in verband met de werkzaamheden. Het is nergens storend klein, zolang mensen maar doorlopen en niet stilstaan. Als mensen stilstaan, komt er al snel een opstopping.

Het Avonturendoolhof is geheel weg, behalve een bamboehuisje dat in de buurt van de ingang stond. Het dak van de voormalige Monsieur Cannibale wordt vervangen, en alles onder het dak is weggehaald.

Op de Speelweide staat een hoop groen. Volgens mij zijn dit bamboeplanten die eerst tussen Monsieur Cannibale en het Avonturendoolhof stonden. Hopelijk planten ze dit groen weer terug.

Terug naar Marerijk

Daarna ben ik weer teruggegaan naar Marerijk. In dat parkdeel wordt veel gedaan op dit moment.

Grote Zweefmolen in onderhoud

De Grote Zweefmolen was ’s ochtends in onderhoud. Later op de dag was deze attractie weer geopend. Ik weet niet wat ze hier hebben gedaan, maar mogelijk hebben ze extra bankjes bijgehangen. Deze bankjes zijn tijdelijk weggehaald vanwege de coronamaatregelen.

Het Warenhuis

Het Warenhuis is nu definitief gesloten. Er zijn geen verwijzingen naar deze supermarkt meer in het park te vinden.

Spel in het Efteling Museum

Het spel van de Sprookjessprokkelaar in het Efteling Museum werkt weer. Dit spel heeft maandenlang uit gestaan. Het is mij niet bekend of het spel uit stond vanwege een defect, of vanwege de coronamaatregelen.

Bij het Volk van Laaf werd gewerkt aan het Lonkhuys. Dit huisje was een uitkijkpunt over het Volk van Laaf, maar was lange tijd dicht.

Op dit moment is er stucwerk weg, en de trap aan de buitenkant van het gebouw ligt uit elkaar.

Raveleijn

Vanwege de vele schoolreisjes was het erg druk in het park. Daarom ging ik dit keer naar Raveleijn.

Bij Raveleijn zag ik dat de afzettingen voor de paarden zijn vervangen door vlaggetjes in de kleuren van het pak van Olaf.

Daarnaast ging er iets mis: Thomas liet per ongeluk zijn Vuurzwaard los.

YouTube player
Thomas verliest zijn Vuurzwaard

De volledige registratie van deze show komt later online.

Verder in Marerijk

Na de show ben ik verder door het Marerijk gewandeld.

Bij Kindervreugd was een stuk van de Apenmolen afgezet. De rest van de molen was nog te gebruiken.

Ook waren er een paar lichtpaaltjes vernieuwd.

De Rest van het Park

Ik ben ook door de rest van het park gelopen.

Fata Morgana

Bij de Fata Morgana waren twee boten weg: nummer 5 en nummer 12. Deze twee boten zijn waarschijnlijk in onderhoud.

Symbolica

Het groen op deze toren van Symbolica groeit behoorlijk goed.

Wereld van Sindbad

Na het rondje door de rest van het park begon het gelukkig weer wat rustiger te worden. ’s Middags gaan veel schoolreisjes weer naar huis, en dat is te merken aan de wachtrijen en de drukte op de paden. Daarom ging ik weer terug naar het Reizenrijk.

Eten en naar huis

Ik ging ’s avonds eten bij Frau Boltes Küche. Daar kon ik gelijk zien hoe de werkzaamheden aan Bäckerei Krümel erbij lagen.

Er gebeurt niet genoeg om een bouwupdate te filmen, maar er waren wel een paar dingen te zien.

Zo werd er aan de kant van de Fata Morgana een nieuw houten bouwsel geplaatst. Waarschijnlijk wordt dit gewoon een schutting om het achterterrein af te schermen.

Aan de andere kant, richting de ingang van Max en Moritz, was te zien dat het dak nu af is.

Ander frietbakje

Het diner zat dit keer niet in een Eftelingbakje, maar in een standaard frietbakje zoals je ze overal ziet. Ook het Kindermenu zit tegenwoordig niet meer in een Eftelingbox, maar in een standaard doosje. Zoals ik het gehoord heb, komt dat omdat er problemen zijn met de levering van de Eftelingbakjes.

Na het eten liep ik naar de uitgang.

Bij Aquanura, waar vroeger altijd Prinses Anura te vinden was, werd gebouwd aan een soort podiumpje. Er lijkt ook plaats te zijn voor een beeldscherm. Waarvoor dit was, weet ik niet precies.

Op het plein voor het Huis van de Vijf Zintuigen zag ik ook een Eftelingontwerper lopen. Hij had minstens één grote plaat onder zijn arm, waarmee hij richting het park liep. Het leek op een Oosters ontwerp, maar ik kon niet goed zien wat het precies was. Het deed mij denken aan de Fata Morgana, maar misschien was het wel iets voor de Wereld van Sindbad of de fotoboekjes.

Heb jij enig idee wat dit was? Laat het weten in de reacties hieronder!

Vergeet ook niet om te je in te schrijven, dan krijg je de nieuwste updates in je mail!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *