Efteling Update Week 38 2021

Deze week ben ik op woensdag naar de Efteling geweest, in de hoop dat het wat rustiger zou zijn. Helaas…

Op woensdag zijn er normaal gesproken geen schoolreisjes, maar dit keer waren er 3000 schoolkinderen aanwezig. Erg veel dus, en dat is te merken in de drukte.

Ik had er ook geen rekening mee gehouden dat het de dag na prinsjesdag was. Dat betekent dat heel Den Haag vrij heeft, en dus in de Efteling zit. Een erg drukke dag dus!

De Laatste Beetjes

Het is afgelopen week bekend gemaakt dat de coronamaatregelen afgebouwd worden, en de anderhalve meter niet meer aangeraden wordt. Voor de Efteling wil dat zeggen dat binnenkort het park weer de volledige aantallen bezoekers kan verwelkomen.

Dit is mijn laatste bezoek waarbij de roodwitte lijnen nog nageleefd moeten worden, en er overal spatschermen staan. Het was ook mijn laatste bezoek met een parkreservering, want vanaf zaterdag 25-09-2021 hoef je als abonnementhouder niet meer te reserveren. Dit moet voor overige bezoekers trouwens nog wel.

Zou deze verandering al in het park merkbaar zijn?

Het park in!

Al een kwartier voordat het park officieel opent, gingen de poorten en de attracties al open. Hierdoor kon ik al in Droomvlucht, om daarna klaar te staan voor de eerste rit in de Stoomtrein.

In de wachtrij stonden nog wel spatschermen, maar de rode en witte lijnen waarin al weggehaald. Er werd nog wel gewerkt met de banknummers en een medewerker die aangeeft op welke plek je mag zitten.

Vanaf zaterdag is Station de Oost ook weer te bereiken via de Stoomtrein.

De Wereld van Sindbad

Daarna ben ik naar Reizenrijk gelopen, om te kijken of de Wereld van Sindbad al vordert.

Er was niet zo veel bijzonders te zien. Op de grond kon je al een beetje zien welke vormen de Wereld van Sindbad krijgt, en er staan piketpaaltjes in twee kleuren.

Een grote machine was bezig om enorme blokken beton rondom de overkapping te plaatsen.

Het dak van Sirocco (voorheen Monsieur Cannibale) werd bedekt met riet.

Terug naar Marerijk

Toen het wat drukker begon te worden in Reizenrijk, ben ik teruggelopen naar Marerijk.

Werkzaamheden bij de Kleine Zweefmolen

Vorige week waren ze de bankjes van de Grote Zweefmolen terug aan het hangen, en dit keer was het de beurt aan de Kleine Zweefmolen. Volgende week draaien ze weer op volle capaciteit!

Bij het Lonkhuys, naast de ingang van het Volk van Laaf, was het onderhoud groter geworden. De hekken blokkeren nu ook een volledig pad, en rondom het huisje worden steigers opgebouwd.

Na het bekijken van het Volk van Laaf ben ik het Sprookjesbos ingedoken.

Bomen met een lintje in het Sprookjesbos

Vlak voor de toren van Raponsje zag ik dat er een lintje in de boom gehangen is. Volgens mij is het processierupsenseizoen inmiddels voorbij. Ik hoop maar dat deze boom niet gekapt gaat worden.

Meer onderhoud

Er werd veel onderhoud gepleegd in het park. Dat is altijd fijn om te zien: beter dat iets dicht is om opgeknapt te worden, dan dat iets open blijft maar verwaarloosd wordt.

Bij de Gondolettavijver zag ik dat de boten van de Gondoletta’s teruggeplaatst werden in de vijver. Vorige week lagen ze nog aan de kant.

Vanaf de brug over de spoorbaan heb je ook een mooi overzicht over het bouwterrein van de Wereld van Sindbad.

Ruigrijk en Anderrijk

Normaal is het op dagen met schoolreisjes zeer druk in Ruigrijk, maar ik besloot toch maar om daar een kijkje te nemen.

Bij Station de Oost staat een grote fontein met aapjes erop. Deze apen spuiten water naar de nietsvermoedende bezoekers op het plein.

Toch vind ik dat enkele aapjes er erg droog uit zien…

Onderhoud bij Joris en de Draak

Bij Joris en de Draak werd onderhoud gepleegd. Normaal wordt dan de hele attractie gesloten, maar nu is besloten om slechts één kant tegelijk te sluiten. Daarom was het niet mogelijk om tegen elkaar te racen.

Beestje bij de Piraña

Bij de Piraña heb ik een tijdje bij de kwijlbeelden op het eiland staan kijken. Hier vond ik ook een vreemd beestje, waarvan ik niet weet wat het is. Weet jij wel wat het is? Laat het dan weten in de reacties!

Terug naar Reizenrijk

Ik besloot aan het eind van de middag om nog een paar attracties te doen, in de hoop dat het wat rustiger was. Dat was het helaas niet. Ik koos voor Carnaval Festival en Droomvlucht.

Carnaval Festival omdat je bij drukte naar het achterterrein mag. Ik hoopte dat daar enkele overblijfselen van Monsieur Cannibale te zien waren, maar dat viel tegen.

In Droomvlucht was de afgelopen maanden bij drukte de oude wachtzaal geopend. Deze is zelden in gebruik als wachtrij, dus je kunt er niet zomaar een kijkje nemen.

Het zicht op het achterterrein bij Carnaval Festival viel tegen, maar tijdens de wandeling erheen zag ik gelukkig nog wat nieuwe dingen in de Wereld van Sindbad: de bomen die tegen het spoor staan, hebben ook een lintje.

Ik hoop dat deze bomen niet gekapt worden, maar het kan ook zijn dat dit juist de bomen zijn die níet gekapt gaan worden…

Bij Droomvlucht had ik meer geluk dan bij Carnaval Festival.

De oude wachtruimte van Droomvlucht was geopend! Deze zaal is veel mooier dan de veestal die meestal in gebruik is.

Ik had nog tijd over, dus ik keek of de Fata Morgana nog een beetje rustig was. Helaas hielden mensen zich niet aan de rode en witte zones, waardoor de inschatting van de wachttijd niet goed was. De rij was een heel stuk langer dan gepland!

Fata Morgana

Bij Fata Morgana waren nog steeds boten in onderhoud, al waren het dit keer twee andere boten. Dit keer ontbraken boot 7 en boot 13.

Toen ik de Fata Morgana uit liep, was Aquanura al begonnen. Dat was niet mijn planning. Gelukkig was het een oude show. Het was extra balen geweest als Aquanura met een Zachte G speelde.

Na Aquanura ging ik een hapje eten, om de grote drukte in de file naar huis te ontwijken.

Bäckerei Krümel

Bij Bäckerei Krümel is het enige nieuws dat nu nog te zien is, de schutting rechtsachter het gebouw. Helaas zorgt diezelfde schutting ervoor dat het zicht op werkzaamheden nog verder verdwijnt.

Het volgende bezoek heb ik nog niet gepland. Dat is ook niet nodig, nu de reservering voor abonnementhouders niet meer verplicht is. Ik ben wel benieuwd hoe het park er bij zal liggen zonder de huidige maatregelen, die ik wel zal missen.

Ga jij snel weer naar de Efteling? Laat het weten in de reacties hieronder!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *