Efteling Update Week 40 2021

Na een tijdje niet meer naar de Efteling geweest te zijn, ben ik maar weer eens een dagje gegaan. Ik ben expres niet gelijk naar de Efteling gegaan toen abonnementhouders zonder reservering naar het park mochten, want ik houd niet van drukte en zag het al aankomen…

Het park in

Helaas was deze zondag niet veel beter. Toen ik bij het park aankwam, werd het weiland al gebruikt als parkeerterrein. Gelukkig rijd er een pendelbus!

Wat mij op het parkeerterrein opgevallen is, is dat het weiland steeds professioneler wordt. Er staan nu vaste paaltjes en een aantal vaste borden. Zo wordt er bij het betreden van het parkeerterrein met grote borden aangegeven dat het daar gratis parkeren is, en staan er borden die naar de pendelbus verwijzen.

Zij-ingang Sprookjesbos

Ik ben meteen het Sprookjesbos ingelopen om een kijkje te nemen bij de vernieuwde vis van Pinokkio. Bij de zij-ingang van het Sprookjesbos zag ik dat de schutting en het eenrichtingsverkeer nu weg zijn.

De vis ziet er prachtig uit. Een stukje donkerder dan voorheen, maar dat is bij een monstervis niet erg.

YouTube player
Vernieuwde Monstervis

Vergeet vooral niet om deze video te liken!

Bouwwerkzaamheden

Hierna liep ik met een bekende richting de Wereld van Sindbad.

Bij de Wereld van Sindbad zijn voornamelijk werkzaamheden aan de infrastructuur te zien.

Daarna liepen we richting Bäckerei Krümel.

Zwanen in de Gondolettavijver

Bij de Gondolettavijver zagen we twee nieuwe witte zwanen. Ik ben benieuwd hoe lang ze dit keer zullen blijven.

Bäckerei Krümel is grotendeels af. Er is dus niet veel te zien. Voor het gebouw is een klein stukje van het plein geopend, met twee bankjes erop.

Het was niet mogelijk om een kijkje in het gebouw te nemen: de deuren stonden dicht. Volgens de Efteling hoeven we echter niet lang te wachten: 4 december gaat dit horecapunt open voor bezoekers.

Verder het park in

Vanuit de Stoomtrein kun je beide bouwplaatsen bekijken, dus tijd voor een rondje in de Stoomtrein.

Lonkhuys

Het Lonkhuys in het Volk van Laaf staat nog in de steigers. Na het maken van deze foto zijn we naar Raveleijn gelopen, nog net op tijd voor de laatste voorstelling van de dag.

Op de tribune mag je weer zelf kiezen waar je gaat zitten. Dit in tegenstelling tot afgelopen anderhalf jaar, toen de plekken aangewezen werden en veel abonnementhouders de show vanuit slechte plekken moesten bekijken.

Vreemd genoeg was de melding, dat de show aangepast was vanwege corona, niet meer te horen. Het is nog steeds de tijdelijke coronaversie, en niet de volledige show.

Tijd voor een rondje met de Stoomtrein!

YouTube player
Bouwupdate Wereld van Sindbad

Daarna ben ik in mijn eentje verder gelopen.

Op het bouwterrein van de Wereld van Sindbad zijn al een aantal muurtjes te zien. Je ziet ook al de vorm van een brug verschijnen.

Onder de overkapping van Sirocco zijn een paar nieuwe lantaarns verschenen. Ook is het bouwterrein een stukje groter geworden. Waarschijnlijk gaat het water rond Sirocco in verbinding staan met de Gondolettavijver!

Bord Coronatoegangsbewijs

Hoewel het park toegankelijk is zonder coronatoegangsbewijs, zijn er enkele plekken waar de QR-code wordt gecontroleerd. Het gaat vooral om bedieningsrestaurants waar je binnen kunt zitten.

Het park in de avond

Het wordt steeds vroeger donker. Dat betekent ook dat Aquanura weer in het donker te zien is. Ik heb een korte tijd in het donker door de Efteling gelopen.

Op het Max en Moritzplein zijn nieuwe hekjes geplaatst. Ook was Bäckerei Krümel al in het donker te zien, al is er nog geen sfeerverlichting.

Fata Morgana

Toen ik van Frau Boltes terug naar de ingang van het park liep, zag ik dat de verlichting van Fata Morgana al uit stond. Het was erg donker rond de vijver.

Ingang Efteling

Bij de ingang van de Efteling zijn de spatschermen weggehaald. ’s Avonds is dit gemakkelijker te fotograferen, want in de ochtend is het daar vaak heel druk. Er staan nu nog wel twee verkeerspionnen.

De pendelbus reed vandaag tot 21.00. Vanwege de drukte ben ik blij dat ik die tijd nog heb kunnen halen.

In de bus zijn mondkapjes verplicht. Gelukkig werden ze uitgedeeld bij de voordeur, want veel mensen nemen zo’n ding niet altijd mee.

Op het parkeerterrein aangekomen bleek dat ik één van de laatste mensen was die vandaag van deze pendeldienst gebruik maakte: er stonden nog maar vier auto’s op het parkeerterrein.

Ben jij ook al eens met de pendelbus naar de ingang van het park gebracht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van de nieuwste berichten!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *