Efteling Update Week 42 2021

Ik ben op woensdag naar de Efteling geweest, niet wetende dat half Nederland vakantie heeft. Het park was dus behoorlijk druk voor een doordeweekse dag in oktober, maar gelukkig ook langer geopend. Omdat het op de weg ook druk was, kwam ik wat later aan dan gepland.

Op weg naar Sindbad

Bij de ingang van het park zag ik dat er onderhoud werd uitgevoerd aan het Huis van de Vijf Zintuigen.

Ik besloot om richting de bouwplaats van de Wereld van Sindbad te lopen. Er was namelijk slecht weer voorspeld voor de middag, dus ik wilde alle binnenattracties bewaren tot de middag.

Nieuwe borden

Op het Hartenhof, het plein naast Symbolica, staan nieuwe borden. De Broodje Unox ontbijtspecial stond al langer op het menu, maar op het rechterbord staan een aantal nieuwe gerechten.

Er was niet veel te zien. Er stonden bouwhekken op het Reizenrijkplein, en in de kuil die er vorige keer nog was, is nu een groot blok geplaatst. Er stonden nog teveel bouwvakkers te werken, dus ik besloot later terug te komen.

Naar Bäckerei Krümel

Hierna ging ik naar de bouwplaats van Bäckerei Krümel.

Ook bij de Gondoletta werd er gewerkt. Er lag een bootje los, en het vlot voor werkzaamheden lag in de vijver.

Er stond een deur open bij Bäckerei Krümel, en de binnenverlichting stond aan. Je kon dus goed naar binnen kijken! Zoals altijd ben ik netjes achter de hekken gebleven. Ik heb dus alleen foto’s van de bovenkant, en niet van eventuele meubels.

Via Reizenrijk naar Raveleijn

Via de Wereld van Sindbad en het Volk van Laaf ben ik naar Raveleijn gelopen.

De overkapping van Sirocco hangt inmiddels vol met lampionnen, waar bij sommige nog kaartjes aan hangen.

Het Lonkhuys van het Volk van Laaf is nog steeds in onderhoud. Het riet is van het dak gehaald. De monorail is nog wel geopend.

De verplaatsbare toren van Raveleijn heeft twee plekken waar behoorlijk wat schade te zien is. Waarschijnlijk volgt het volgende grote onderhoud bij Raveleijn rond februari.

Rondzwerven door het park

Hierna ben ik door het hele park gewandeld, vooral om foto’s en filmpjes te maken, maar ook om attracties te doen.

Sprookjesspel

In het Efteling Museum is het Sprookjesspel weer te spelen. Helaas is er een knop kapot.

In het hele park zijn de spatschermen weggehaald. Ik zal niet elke wachtrij laten zien, maar bij Fata Morgana heb ik wel een foto gemaakt.

In de Kantelkamer van Fata Morgana was één van de pilaren al een tijdje kapot. Hij is nu weer gerepareerd.

Bij Bäckerei Krümel kon je nog steeds goed naar binnen kijken. Nu stond aan de buitenkant ook de verlichting aan. Ik ben niet zo’n fan van de lampjes die in de lantaarns zitten.

Banieren op de Pardoes Promenade

Aan het begin van de Pardoes Promenade zijn twee banieren weggehaald. Ik vermoed dat ze binnenkort vervangen worden door de winterbanieren.

Het Huis van de Vijf Zintuigen werd geverfd. Hiervoor stond een grote hoogwerker op het plein. Bezoekers moesten om Efteldingen heen lopen om naar de uitgang te gaan.

Zwanen in de Efteling

Bij de Gondoletta én bij Aquanura heb ik twee zwanen gezien. Ik vermoed dat er nu vier in de Efteling te vinden zijn, of het zijn twee zwanen die mij volgen…

Loreley

Bij de Loreley, de enige plek waar je Aquanura van bovenaf kunt zien, zijn boompjes geplaatst. Ik weet niet hoe lang ze er al staan, en hoe handig het is dat ze er staan…

Het Sprookjesbos in!

Hierna ben ik een rondje door het Sprookjesbos gelopen. Ook hier vielen een aantal zaken op.

Pad tussen Polles Keuken en Langnek

Vlak voor Langnek is het pad naar de toiletten bij Polles Keuken weer geopend!

Draak Lichtgeraakt

De schatkist die Draak Lichtgeraakt bewaakt, is beschadigd. Het complete deksel ontbreekt.

Ook werkte het geluid niet goed. Het geluid was veel langzamer, dus toen Draak Lichtgeraakt klaar was met bewegen, ging het geluid nog een tijdje door. Op mijn YouTubekanaal zal nog een filmpje hiervan verschijnen.

Reus

De Reus van Klein Duimpje ziet er een beetje versleten uit. Dit zal vast wel opgeknapt worden tijdens de volgende onderhoudsbeurt.

Het Meisje met de Zwavelstokjes

Het sprookje van het Meisje met de Zwavelstokjes was helaas dicht.

De avond valt!

De avond viel vroeg. Het was erg bewolkt, dus het was een stuk vroeger donker dan normaal.

Heks van Vliegensvlug

Ik kwam de Heks van Vliegensvlug tegen. Ze vloog nog een paar rondjes over de Dubbellaan, voor ze achter de schermen verdween. Daarna heb ik nog een laatste kijkje genomen bij de Wereld van Sindbad.

Nu de meeste bouwvakkers weg waren, was het makkelijker om goede foto’s te maken van de werkzaamheden. De wachtrij van Sirocco is al goed te zien. Ook de nieuwe muurtjes krijgen al vorm. Op de foto met de bouwvakker zie je het speciale bouwvest van de Wereld van Sindbad.

YouTube player
Video Bouwupdate Wereld van Sindbad

Bij Droomvlucht is gesnoeid. Daarom kun je het wachttijdbordje in de attractie nu weer zien.

Ook kun je precies zien welk stukje van de versiering van de deuren in de wachtrij het vaakst worden aangeraakt door bezoekers.

Ik wilde mijn dagje Efteling afsluiten met Aquanura, maar vanwege het noodweer van die avond ging Aquanura niet door. Daarom ben ik direct na het avondeten naar huis gegaan.

Wil jij op de hoogte blijven van alles wat er in de Efteling gebeurt? Meld je dan hieronder aan!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *