Efteling Update Week 46 2021

Ik ben op woensdag zeventien november 2021 naar de Efteling geweest om de Winter Efteling te beleven, en voor de bouwupdates.

Er zijn op dit moment nieuwe coronamaatregelen. Voor het eerst werd ik gecontroleerd op QR-code en identiteitskaart. Wie nog geen QR-code heeft, kan zich laten testen bij de bushalte.

De foto’s van de controle zijn ’s avonds gemaakt, omdat het dan een stuk rustiger is rondom de ingang van het park. Er hoeft niemand gecontroleerd te worden in de avond.

Op de Pardoes Promenade zag ik dat de vlaggen van de Vuurprins en Sneeuwprinses opgehangen zijn. Ze zijn nog wel gekreukt.

Vlaggen van Jelka en Kendrik op de Pardoes Promenade

Een aantal beelden in de Efteling heeft nieuwe kleding.

Daarna heb ik even bij de Warme Winterweide gekeken. Er zijn een paar nieuwe spelletjes, waardoor de kerstboom nu een nieuwe plek heeft. De rest van de Warme Winterweide is nog hetzelfde.

Op de Warme Winterweide is ook entertainment te vinden. Je kunt niet alleen op de foto met Pardoes, maar ook genieten van het Winterfeest (doordeweeks). In het weekend vind je de Lichtpuntjes op dit podium.

YouTube player
Het Winterfeest

Tijd om een kijkje te nemen bij de Wereld van Sindbad. Onderweg naar het bouwterrein bedacht ik me dat het nu de Sinterklaasperiode staat. In deze tijd van het jaar is Sinterklaas altijd te vinden in Carnaval Festival, en dit jaar heeft hij zijn paard meegenomen.

Sinterklaas en zijn paard in Carnaval Festival

Op mijn Youtubekanaal verschijnt binnenkort een filmpje waarin Sinterklaas en zijn paard te zien zijn.

Daarna heb ik bij de Wereld van Sindbad gekeken. Er zijn nieuwe bomen, die klaar staan om geplant te worden. Ook is er een nieuwe speelroute te vinden, met kistjes en loopbalken. Een aantal nieuwe huisjes zijn al klaar. In het hele gebied zijn palen met lantaarns geplaatst, en ook de spots zijn al klaar.

We liepen ons rondje verder, en kwamen bij de renovatie van Joris en de Draak. Er is niet veel te zien. Naast het spoor van de Stoomtrein staat een grote kraan opgebouwd, en het station staat in de steigers.

Bij Baron 1898 zagen we een nieuwe camera. Waarschijnlijk is de actiefotocamera verplaatst.

Camera Baron 1898

Even verderop, bij Bäckerei Krümel, zagen we twee nieuwe duiven.

De derde vogel op het plein was echt.

Verder was er niets nieuws te zien. We hebben het vermoeden dat binnen aan het geluid gewerkt werd, want we hoofden zachtjes geluiden.

YouTube player
Bouwupdate Bäckerei Krümel

Tijd om weer terug te lopen naar de Wereld van Sindbad.

Polles Keuken was de hele dag gesloten. Rondom het gebouw staan bouwhekken, en de toiletten zijn gesloten.

Het Carrouselpaleis heeft weer reclame voor warme drankjes.

Carrouselpaleis

Weer aangekomen bij de Wereld van Sindbad merkte ik dat er aan het geluid gewerkt werd. Ik hoorde een tijdje Oosters klinkende muziek. Daarna was er vooral veel ruis te horen.

Toen het donker werd, waren ze klaar met het geluid, en stond de verlichting van Sirocco aan. Ze waren bezig met het testen van de verlichting. Er kwamen allerlei kleuren voorbij, en ook waren er flitsen te zien. Ik vermoed dat die flitsen onderdeel zullen zijn van de storm.

Door de verlichting was de Koopman goed te zien. Hij is nog helemaal ingepakt. Ook zag ik borden in de omgeving, en hing er een vaandel klaar.

De verlichting en het geluid is beter te zien en te horen in een filmpje:

YouTube player

Helaas was het alweer zes uur, tijd om richting de uitgang te lopen.

Spiegeltje Spiegeltje

Het gebouw van Spiegeltje Spiegeltje is in onderhoud. De winkel is nog wel toegankelijk. Stickers wijzen de ingang aan.

Droomvlucht VR

Bij de ingang van Droomvlucht zijn grote borden geplaatst, om bezoekers die slecht ter been zijn de goede kant op te wijzen.

Bij de uitgang van het park aangekomen zag ik de grote drukte op het parkeerterrein. Dat is het nadeel dat het hele park om 18.00 sluit: er is geen geleidelijke uitstroom meer, waardoor iedereen tegelijkertijd vertrekt.

Wil jij het meteen weten als er een nieuw bericht verschijnt op deze site? Schrijf je dan hieronder in:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *