Efteling Update Week 48 2021

Ik ben deze week op woensdag 1 december naar de Efteling geweest, onder anderen voor de abonnementhouderspreview van Bäckerei Krümel. Mijn uitgebreide verslag van Bäckerei Krümel vind je hier.

De rest van de dag heb ik door het hele park gelopen. In dit artikel lees je wat mij opgevallen is.

Max & Moritz

Bij Max & Moritz was de wachtrij buiten gebruik. Omdat het erg rustig was in het park, werd de Single Riders Rij gebruikt als hoofdwachtrij.

In de wachtrijen van de meeste attracties werden weer schermen neergezet. Niet de houten spatschermen van afgelopen zomer, maar bouwhekken met zeilen.

Verderop, bij de Wereld van Sindbad, bleek dat er veel veranderd is aan de omgeving. De buggystalling is volledig bestraat, en er is begonnen aan de groenstrook naast Vogel Rok. Bij Archipel zijn de vloeren gestort en staan nu palmbomen en andere planten met een tropisch uiterlijk.

YouTube player
Bouwupdate 08

Op verschillende plekken werd aan het groen gewerkt, bijvoorbeeld naast het spoor. Ook is tussen de Zes Zwanen en Assepoester een stukje heg teruggekomen.

Bij Joris en de Draak was te zien dat een groot gedeelte van één van de twee banen vernieuwd is. Het Schommelschip was nog gesloten, maar er zaten wel poppen op de bankjes.

Klaar voor de regen?

Bij Speelbos Nest kun je een poncho of paraplu kopen, als dit kraampje geopend is tenminste…

Op verschillende plekken in het park zijn tafels en bankjes afgeplakt, om de afstand tussen twee huishoudens te kunnen bewaren. Op plekken zonder vaste tafels en zitplaatsen zijn de tafels gewoon uit elkaar geschoven.

Volk van Laaf

Het Lonkhuys in het Lavenlaar is nog steeds in onderhoud. Ik zie niet veel verschil, maar ik hoorde wel dat er gewerkt werd.

Even een beter kijkje bij de Wereld van Sindbad.

Er is een nieuwe boot geplaatst. De route van Archipel gaat dwars over die boot heen. Verschillende kratten zijn geverfd, er zijn nieuwe planten geplant en op een aantal plekken zie je nieuwe details verschijnen.

We besloten ook even te kijken op het Dwarrelplein. Als het gerucht over een nieuw hotel waar is, dan zal dit plein enorm veranderen.

Ik hoop dat dit plein snel een stuk minder troosteloos wordt, want dit is geen goede eerste indruk voor het park.

Showtijdenbord

Op het Dwarrelplein zagen we ook dat het Winterfeest gepromoot wordt, terwijl deze show vanwege corona niet door gaat. Een paar weken geleden ging de show wel door, en dat heb ik toen gefilmd, maar op dit moment kun je alleen met de Vuurprins en Sneeuwprinses op de foto.

Bij de Virtuele Droomvlucht werd gegraven. Daarom is de uitgang van Droomvlucht een stukje verlegd. Droomvlucht en de Virtuele Droomvlucht waren wel de hele dag bereikbaar.

Nog even een laatste kijkje bij de Wereld van Sindbad.

Hier zie je meer details onder de overkapping, de groenstrook voor Vogel Rok en de ingang van Archipel en Sirocco. Er leek verder niets meer te veranderen, dus we zijn verder gelopen naar Bäckerei Krümel en Aquanura.

Entertainment op pad

We kwamen nog wel twee bekenden tegen in de buurt van de Wereld van Sindbad: Thomas van Raveleijn en een kabouter. Ze liepen waarschijnlijk naar het Efteling Hotel.

Ga jij deze winter ook naar de Efteling? Laat het weten in de reacties!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *