Feest & Werkzaamheden! – Bezoek 28-02-2022

Ik ben op 28 februari met de familie naar de Efteling geweest. De focus lag dit bezoek op de familie, in plaats van op de werkzaamheden. Toch komt hier een korte update uit het park.

Het Parkeerterrein

Tussen mijn vorige bezoek en dit bezoek, werd het park bezocht door een drietal stormen: Dudley, Eunice en Franklin. De gloednieuwe vaandels zijn door die storm gesneuveld. Er hangen er nog een aantal, maar geen enkele vaandel hangt goed. Verder is de sprinklerkelder al goed te zien.

Het hondentoilet bij de kennel is weggehaald voor de werkzaamheden, maar er is een nieuw hondentoilet geplaatst. Het is gewoon een stukje zand, met vier bouwhekken eromheen.

Bij de uitgang van het parkeerterrein staat een nieuw bord. Het bord van Max & Moritz is vervangen door een bord met het Feestjaar. Het lijkt er dus op dat ze de Wereld van Sindbad over slaan, of komt dat bord pas als het complete themagebied af is?

Werkzaamheden Dwarrelplein Hotel

Vanaf het parkeerterrein tot diep in het park wordt gewerkt. Op dit moment voornamelijk aan de ondergrondse infrastructuur, maar deze werkzaamheden zijn ook verbonden aan het Dwarrelplein Hotel. Het is nog niet bekend waar dit hotel precies komt, maar de complete infrastructuur rondom het hotel zal ook vernieuwd worden.

Op dit moment is het pad tussen de Pardoes Promenade en de Burger Backerei afgesloten. Er zijn daar een aantal bomen gekapt. Vanwege deze afsluiting zijn er meerdere borden geplaatst, die de weg wijzen.

Verderop aan de Pardoes Promenade is een vierkant ding ingegraven, zoals in de vorige update ook te zien was op andere locaties.

Nabij Fabula zijn nieuwe muurtjes gebouwd, op ongeveer dezelfde plekken als de oude muurtjes. Mogelijk wordt het eerste gedeelte van de Pardoes Promenade verlegd, om beter aan te sluiten op het Hotel.

Vlak voor Polles Keuken kom je bij andere werkzaamheden: hier wordt het bestaande pad verlegd en verbreed. De Soldatenpoort, die voorheen tussen Pinokkio en de Rode Schoentjes stond en waardoor je het Sprookjesbos vroegtijdig kon verlaten, wordt verplaatst. Hierdoor kun je snel vanaf het horecapunt Kogeloog naar de toiletten bij Polles Keuken wandelen.

Bekijk de werkzaamheden ook in deze video:

YouTube player

Wat verder opviel

Aan het einde van de Pardoes Promenade zagen we de Pagode omhoog staan. De Pagode is vanaf nu een paar maanden gesloten, dus het was vreemd dat de attractie in de lucht stond. Rondom de Pagode stonden twee kranen.

Pagode

Op het Droomvluchtplein zijn een paar bomen gesnoeid. Hopelijk worden ze niet gekapt, maar deze bomen zijn al langer een zorgenkindje.

Bij de ingang van de attractie staat een nieuw bord, dat uitgebreid aangeeft dat Droomvlucht niet de meest toegankelijke attractie van het park is. De tekst is zo uitgebreid, dat er geen Duitse of Franse vertaling bij past.

Bij het horecapunt bij de uitgang van Droomvlucht staan een paar poppen. Vandaag was een faun helemaal in feeststemming: met vlag, toeter en feesthoedje.

Bij de Fata Morgana zijn een aantal poppen opnieuw aangekleed. Ik weet niet precies welke, maar het viel mij wel op dat één van de poppen bij de Harem zijn kap af had.

Bij verschillende deuropeningen rondom de attractie kun je gemakkelijk de deur door: er is een uitsnede voor feesthoedjes gemaakt.

Op het Anton Pieckplein staan drie automaten. Twee daarvan zijn duurder geworden: twee euro in plaats van één euro.

Kip met de Gouden Eieren

Bij de Kip was dit nog niet goed aangegeven. Boven de kip staat een bordje met de tekst “honderd centen”, wat tegenwoordig dus tweehonderd moet zijn. Wel is een oude actie terug: de kip legt weer gouden eieren. Wie een gouden ei krijgt, kan het ei inleveren in ruil voor een verrassing. Jaren geleden had ik er eentje, en mocht ik een mooie Laaf uitzoeken.

Het Feestjaar

Het is nog steeds feest in de Efteling. Op de Speelweide zijn wat werkzaamheden te zien, maar het is niet duidelijk of ze de Warme Winterweide opruimen, het Pop-up Sprookje opbouwen of bezig zijn met de Pagode. Misschien wel met meerdere dingen tegelijk.

Het Draaiorgel en een aantal poppen / gezichten op de Stoomcarrousel waren aangekleed met vlaggetjes en feesthoedjes. We kregen de indruk dat de dirigent van het orgel niet sterk genoeg was om het stokje op te tillen, nu het vlaggetje erop gemaakt is.

Rond vier uur waren we op het Max & Moritz Plein. We hebben daar wat te eten gehaald. Vlak voor vier deelde het personeel vlaggetjes, toeters en feesthoedjes uit. Tijd voor een feestje! We zijn snel naar buiten gegaan, om mee te feesten.

YouTube player
Het Viermoment om vier uur

Hierna zijn we het park uit gegaan, om drukte bij de uitgang en tijdens de spits te voorkomen. Hopelijk zijn we snel terug!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *