Het Feestjaar is begonnen, & werkzaamheden! – Bezoek 07-02-2022

Direct na de Winter Efteling zou het feestjaar van de Efteling beginnen. Dat is dus op zeven februari. Helaas heeft corona roet in het eten gegooid, waardoor de Winter Efteling eerder moest stoppen. Toch begon niet gelijk het feestjaar: de datum zeven februari bleef staan.

Tijd dus om een kijkje te nemen!

Entreegebied

Bij aankomst in het park zag ik al gelijk dat de rij om de Efteling binnen te komen lang was: mensen liepen niet richting het Huis van de Vijf Zintuigen, maar richting de bushalte. Ik sloot uiteindelijk aan ter hoogte van het tunneltje naar de bushalte. Drie kwartier later liep ik door de tijdelijke ingang.

Tip: Er staan twee rijen naar de entree. De linkerrij sloot aan op de linkercontrole, de rechterrij werd aan het einde opgesplitst in verschillende rijen. Hierdoor loopt de rechterrij beter door. Helaas kwam ik daar pas aan het einde van de wachtrij achter.

Feestelijkheden

Ik had verwacht dat de Efteling versierd zou zijn met allerlei slingers en vlaggen, maar ik heb niet zo veel versiering aangetroffen als verwacht. Op de Pardoes Promenade hangen vijf soorten speciale banieren aan de lantaarnpalen, en Langnek draagt een feesthoedje.

Om vier uur is er een speciaal “Viermoment”. Je hoort dan de Efteling Happy Birthday Song, en personeel deelt vlaggen, feesthoedjes en toetertjes uit.

YouTube player

De feesthoedjes zijn op meerdere plekken te vinden: personeel heeft ze op verschillende figuren geplaatst. De Zes Zwanen dragen er een, de Laaf in het station van de Monorail, en Max op het scheetkussen. Meester Lämpel zet er snel eentje op, nadat zijn pijp ontploft. Ook in het Spookslot wordt gefeest.

YouTube player
Feesthoedjes in het Spookslot

Sprookjesbos

Ik zag het hoedje van Langnek al vanaf de Pardoes Promenade, en wilde het van dichterbij bekijken. Tijd om het Sprookjesbos in te gaan.

Tussen het Kabouterdorp en Langnek wordt de Soldatenpoort, die voorheen tussen Pinokkio en de Rode Schoentjes stond, opgebouwd. Je kunt dan snel vanaf Langnek naar de toiletten bij Polles Keuken.

Bij Pinokkio is het water weg. Misschien omdat ze aan het werk zijn op de Pardoes Promenade: daar is het water ook weg.

De poort op het Herautenplein was vorige keer nog in onderhoud, maar is nu weer geopend. Er liggen nieuwe dakpannen op het gebouw.

Het leukste nieuwtje in het Sprookjesbos kun je door het hele bos heen horen: de Muziekpaddenstoelen hebben een speciaal muziekje. Het is nu een medley van de gewone paddenstoelenmuziek, en verjaardagsliedjes.

YouTube player
Nieuwe feestmuziek

Wat ik verder tegenkwam

Op verschillende plekken in de Efteling is gesnoeid. Op het moment van schrijven zijn zelfs de bomen naast het spoor ter hoogte van Aquanura gekapt. Gelukkig is er ook goed nieuws: er is een nieuwe boom geplaatst bij Droomvlucht.

Boom bij Droomvlucht

Bij het Volk van Laaf wordt nog steeds gewerkt aan het Lonkhuys. Zou het ooit af komen?

Lonkhuys

We zijn ook een kijkje wezen nemen bij Archipel. Deze attractie was tijdens een eerder bezoek gesloten vanwege het weer, maar dit keer was het water weg en was de speelplaats toegankelijk.

Deze speeltuin is erg mooi. We waren er rond sluitingstijd van Archipel: zonsondergang. Je hoorde in het hele gebied een stem die daarop wees. Dit wordt een geweldig gebied voor een warme zomermiddag!

Wat vind jij van het feestjaar?

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *