Groot nieuws!

Ik was het al een tijdje van plan, maar binnenkort gaat het er echt van komen: een eigen podcast. Deze podcast zal via eerst via YouTube te beluisteren zijn. Indien het een succes wordt, komt de podcast ook naar andere diensten, zoals Spotify.

Eerst beluisterde ik geen podcasts, maar sinds ik vaker in de auto zit, luister ik steeds meer. Het is ideaal voor onderweg, want je kunt in het verkeer geen video’s bekijken of artikelen lezen (behalve als passagier, natuurlijk). Dat bracht mij op het idee om er zelf ook één te gaan beginnen.

Hoe gaat de podcast heten?

Nu vraag je je misschien af hoe deze podcast gaat heten. De naam wordt simpelweg…

Jeroen_Twee: de Podcast!

Deze naam geeft mij de vrijheid om afleveringen over verschillende dingen te maken. Niet alleen de Efteling, maar ook andere (pret)parken, evenementen en optochten.

Hoe onderscheid deze podcast zich van andere podcasts?

Natuurlijk zijn er al andere podcasts, zoals Kleine Boodschap en de Looopings Podcast.

Jeroen_Twee: De Podcast zal niet proberen de concurrentie aan te gaan met deze grote namen. Je zult bijvoorbeeld weinig tot geen interviews te horen krijgen.

Op YouTube vertel ik, in tegenstelling tot andere YouTubers, niet wat er in de Efteling gebeurt, maar ik laat het gewoon zien. In plaats van dat je mijn gezicht ziet met een Eftelingattractie op de achtergrond, zie je die attractie gewoon, en zie je wat er gebeurt. Dit concept neem ik bijna 1 op 1 over naar de podcast. In plaats van dat ik vertel dat ‘het Herautenplein in onderhoud is’, krijg je het onderhoud gewoon te horen.

Wanneer is de eerste aflevering?

Ben je benieuwd wanneer de eerste (pilot)-aflevering online komt? Het streven is dat er elke twee weken een nieuwe aflevering gaat komen. Het pretparkseizoen begint dit jaar op de eerste zaterdag van april. Daarom komt de eerste aflevering op die dag online.

Houd deze pagina in de gaten, om er als eerste bij te zijn!