Nieuw entertainment in de Efteling! – Bezoek 02-04-2022

Ik ben op zaterdag 2 april speciaal naar de Efteling geweest, om de nieuwe Raveleijnshow te bekijken. Daarom was ik er slechts een paar uurtjes, maar wel goedgevulde uurtjes!

Een wandeling door het park

Ik moest nog even wachten tot de eerste show zou beginnen. Daarom heb ik een klein rondje gelopen door het park, en verschillende werkzaamheden bekeken.

Al snel kwam ik voorbij de nieuwe plek van de Soldatenpoort. Deze poort kun je gebruiken om snel vanuit Polles Keuken naar Langnek te lopen, of andersom.

YouTube player
Soldatenpoort

Bij Efteling Wonderland waren problemen, waardoor de shows niet opgevoerd werden. Helaas was de Hoedenmaker kwijt. De Maartse Haas probeerde alles goed op te lossen, maar ik heb dus helaas geen showtjes gezien.

Wel waren er een aantal kleine verbeteringen te zien. Rondom het podium staan nu bordjes met het verzoek niet het podium op te klimmen, en er staan nu hekjes bij de trappen naar het podium.

Ondertussen zag ik steeds meer bekenden lopen, en iedereen kwam speciaal voor de nieuwe Raveleijnshow.

Daarna liepen we naar Carnaval Festival. Op het plein zijn lege stroken verschenen. Vermoedelijk komen hier later planten in, om de doorloop van het plein te sturen.

Het meest linkergedeelte van het plein gaat naar Jokies Wereld en de toiletten, het tweede gedeelte naar de ingang van Carnaval Festival en het derde gedeelte sluit aan op de uitgang van de attractie.

Entertainment

Het was tijd voor Raveleijn! De eerste show heb ik gefilmd, daarna zijn we naar de nieuwe Sprookjesboomshow gegaan en tenslotte heb ik de tweede voorstelling van Raveleijn gefotografeerd.

Dat er een nieuwe Sprookjesboomshow was, viel meteen op: er stond een groot decorstuk in het Sprookjesbostheater. Midden op het podium staat nu de paddenstoel waarin kabouter Ko woont.

Sprookjesboom

Het verhaal van de nieuwe show gaat over kabouter Ko. Hij is jarig, maar iedereen is zijn verjaardag vergeten. Ondertussen komen enkele Sprookjesboomfiguren erachter dat Ko jarig is, en proberen ze om toch nog een kado te regelen. Een opknapbeurt van zijn huisje, bijvoorbeeld!

YouTube player
Sprookjesboom

Ook bij Raveleijn is er veel veranderd. De show die in de coronatijd te zien was, is gestopt. De huidige show is een combinatie tussen de coronashow en de show die daarvoor speelde.

Bij het betreden van de arena zagen we gelijk een aantal nieuwe decorstukken, zoals een trainingspop, een rek met wapens, een kist en een nieuw doelwit. Ook is er een nieuwe trap gebouwd, zodat je vanuit de tribune de arena in kunt lopen.

Vlak voordat de show begon, liep één van de Gildemeesters de arena in. Hij doet een nieuwe voorshow: hij vecht met de trainingspop, en kiest een kind uit. Dat kind mag leren zwaardvechten in de arena.

De show begint met Halina, die de Vijf naar Raveleijn haalt. Het stuk dat de vijf als kinderen de stadspoort vinden, is eruit gehaald. Zodra de Vijf in Raveleijn is, krijgen ze les in paardrijden en zwaardvechten. Als ze geslaagd zijn voor de trainingen, krijgen ze hun magische wapens. Precies op dat moment komt Graaf Olaf terug. Hij valt de stad aan met zijn Wachters en Draconicon. Zou het goed komen?

YouTube player
Raveleijn met voorshow

Na de tweede show van Raveleijn was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Ik hoop snel weer terug te komen!

Wil jij op de hoogte blijven van alles wat ik meemaak? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *