Zomer in de Efteling! – Bezoek 01-07-2022

Op 1 juli begon de Zomer in de Efteling: extra veel entertainment en langere openingstijden. Bijna de hele zomer is het park geopend tot 22.00, en gedurende de hele dag is er extra entertainment op verschillende pleinen.

Werkzaamheden rondom de ingang

Natuurlijk kom je nog steeds het park in door een groot bouwterrein. Ik vermoed dat de nieuwe faciliteiten op het parkeerterrein snel zullen openen, en niet lang daarna zal de nieuwe route vanaf het Huis van de Vijf Zintuigen naar de Pardoes Promenade in gebruik genomen worden.

De nieuwe spoorwegovergang is inmiddels in gebruik genomen. Hiermee kun je vanaf de Aquanuravlonder aan de spoorkant naar de Pardoes Promenade, en zo weer terug over het spoor richting het Dwarrelplein. Wanneer de Dwarrelpleinvlonder klaar is, zul je via die kant naar de uitgang kunnen lopen.

YouTube player
Update werkzaamheden entreegebied

Een rondje park

We hebben een rondje door het hele park gelopen, om de werkzaamheden, onderhoud en nieuwtjes te bekijken.

We begonnen in het Sprookjesbos.

Op het Herautenplein was het meeste te zien: het huisje van Vrouw Holle heeft nu een dak, Ezeltje Strekje wordt aangepast om contactloos betalen mogelijk te maken en de bankjes bij de Magische Klok ontbreken.

YouTube player
Herbouw huisje Vrouw Holle

Daarna liepen we langs Efteling Wonderland. Daar heeft die dag de vierde show gespeelt. De show die ik nog nooit gezien heb. Helaas heb ik die show nog steeds niet gezien. Deze voorstelling gaat over de Maartse Haas, die probeert om op te ruimen voor het grote feest.

Wel zag ik een paar andere nieuwtjes: er hangen nu schaduwdoeken boven het podium, en het spel Keutelwerp is terug.

Even verderop zag ik dat de luchtballon bij het podium van Jokie en Jet teruggeplaatst is.

Luchtballon van Jokie en Jet

Een ritje in Sirocco kon niet ontbreken, en ook daar zag ik nieuwtjes.

Bij de ingang van Sirocco is een nieuwe meetpaal geplaatst, om te kunnen controleren of een kind lang genoeg is om er zonder begeleiding in te mogen. Op de achtergrond zie je dat de Pagode weer geopend is.

Bij Archipel zijn paaltjes verschenen. Later deze week werden hier hekjes geplaatst. Ook staat er nu een medewerker bij Archipel.

Bekijk de verschillende nieuwtjes ook in deze video. Niet alles is goed te zien in foto’s, dus die nieuwtjes mis je anders.

YouTube player
Korte parkupdates

Het entertainment van de Zomer in de Efteling!

In de zomer zijn er dus ook extra acts te vinden. Eén van de acts heb ik helaas gemist: bij het Viermoment in Efteling Wonderland zijn nu meerdere Eftelingbewoners die meedoen. Ik heb wel een rondje gelopen langs elk ander plein.

De pleinen hebben allemaal een eigen vaandel gekregen, en kleine decoraties op het plein zelf.

Bij Fata Morgana was weinig extra decoratie te vinden. Dat zou ook zonde zijn, want de reusachtige Djinn die op het Fata Morgana Plein rondloopt, zou het misschien kapot maken. Deze enorme pop trekt alle aandacht naar zich toe. Hij spreekt ook mensen aan, en gaat graag op de foto. Wat ook opviel, is dat er andere muziek op het plein te horen was. In plaats van de gewone attractiemuziek, klonk er een mix van markt- en dierengeluiden.

YouTube player
Djinn op het Fata Morgana Plein

Tijd voor het volgende plein: het Max en Moritz Plein. Hier was meer decoratie geplaatst, en zijn meerdere acts te vinden. De hele dag werd hier gepraat over een groot Dorpsfeest om vier uur, dus het viermoment hebben we op dit plein doorgebracht. Helaas viel dat een beetje tegen: het was hetzelfde als altijd. Het extra entertainment kwam pas na het dorpsfeest aan.

YouTube player
Het Dorpsfeest

Maar wat voor entertainment is het! Max en Moritz hebben een vliegtuigje gebouwd, waarmee ze het plein onveilig maken. Dat is niet het enige wat die twee gedaan hebben: de Harmonie van Dreißig is door Max en Moritz uitgedund tot er een Harmonie van Drie overbleef. De enige act met live muziek.

YouTube player
Zomer op het Max en Moritz Plein

Daarna zijn we naar Ruigrijk gelopen. Op dit plein stond ook een meiboom, net als bij Max en Moritz. Ook hingen de oude lantaarns van het Zeven Pleinen Festijn in de bomen. Vlakbij de Oude Tuffers stond een brandweerauto geparkeerd, waarmee je op de foto kon.

Ik heb niet al het entertainment op beeld vast weten te leggen, maar wel heel wat gezien:

  • Wegenwacht
  • Joris op de Draak
  • Statige Stuurman
  • Kompels
YouTube player
Zomer in Ruigrijk

Ten slotte zijn we wezen kijken op het Ton van de Ven Plein. Dit plein had de meeste aankleding: bloemenbogen, veel zitgelegenheid, en een enorme schommel midden op het plein. Helaas waren er wat problemen met het geluid. De horeca viel tegen: er stond slechts één onopvallend horecapunt.

Ik heb ook een kort filmpje, waarop het slechte geluid te horen is.

YouTube player
Zomer op het Ton van de Ven Plein

Het was een prachtige zomeravond. Hopelijk volgen er nog veel meer!

Als dat zo is, lees je dat hier. Schrijf je dus snel in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *