De Toekomst van Fata Morgana

Dit gerucht is gepubliceerd op 11 september 2024

Fata Morgana zou groot onderhoud krijgen, vertelde Fons Jurgens een aantal maanden geleden in een radio-interview. Dat gebeurt elke zes jaar, en de laatste keer was in 2018. Tijd dus voor de volgende grote onderhoudsbeurt.
Dit grote onderhoud is uitgesteld. Volgens ThemeTalk zijn er grotere plannen. Wellicht dezelfde behandeling als Roodkapje, Hans en Grietje en Vrouw Holle. Dit wordt besproken vanaf 27:10 van aflevering 288 van deze podcast.

Ongeveer gelijkertijd met dat ik deze aflevering beluisterde, kreeg ik een bericht binnen via het formulier onder elk gerucht, waarin meer informatie over het naderende onderhoud stond:

Er gaan de laatste tijd geruchten rond over het lot van Fata Morgana. Er word gezegd dat Fata Morgana misschien gesloopt gaat worden, maar dat is natuurlijk niet waar. Fata Morgana krijgt een grote onderhoudsbeurt waarbij heel de attractie aangepakt gaat worden. Het exterieur word opgeknapt, en binnen word er onderhoud gepleegd aan veel animatronics. Achter de schermen word er gekeken of bepaalde defecten opgelost kunnen worden, zoals de rotsdeur tussen de gevangenis en haven scene, het schudden van de schatkamer en het kantelen van de kantelkamer, wat regelmatig niet werkt. Dit is niet alles, er worden sommige scenes voor een gedeelte aangepast. Hier is de gevangenis er één van. Iets waar de gast niet veel van zal merken zijn veranderingen aan de brandveiligheid.

Professor Zwakström

Volgens deze bron is het dus niet zo heftig als dat sommige mensen beweren, maar gaat alsnog een groot gedeelte van de attractie op de schop. Natuurlijk hebben veel animatronics onderhoud nodig, al krijgen deze dat vaak ook al tijdens opening van de attractie. In dat geval is de animatronic gewoon even niet te zien. Verder zijn er inderdaad een aantal grote defecten, die al jaren niet opgelost zijn. Hopelijk krijgen ze het dit keer wel opgelost.

We kunnen maar één ding doen: Afwachten, en ondertussen een paar extra rondjes varen!


Lees hier meer geruchten van deze bron(nen) of over dit onderwerp:

Nieuwe geruchten?

Heb jij meer geruchten? Laat mij dat dan weten, dan voeg ik het gerucht toe! Dit kan ook anoniem.

Nieuwe geruchten hoeven niet groots te zijn. Natuurlijk zijn geruchten over nieuwe attracties en dergelijke welkom, maar ook geruchten over kleine dingen, zoals nieuw entertainment, hebben een plek op deze pagina.

Let op: Onze redactie bekijkt bij elk gerucht of er plaats is op de Geruchtenpagina. Geruchten waarvan een grote kans is dat iemand onzin aan het bedenken is, komen niet online!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *