De audio van Villa Volta

Dit gerucht is gepubliceerd op 7 oktober 2023, en de meest recente update is van 19 oktober 2023.

De heren van de podcast Kleine Boodschappen kwamen in aflevering 247 met het volgende gerucht over de Villa Volta: de audio krijgt een hervisie!

Het zou kunnen dat de Witte Dame ook te horen zal zijn in de hoofdshow. Ook wordt er gesproken over nieuwe geluidseffecten. Ter aanvulling van de bestaande geluidseffecten of ter vervanging, dat wordt niet gezegd. Waar die nieuwe geluidseffecten te horen zullen zijn, weten we ook niet. Op dit moment hebben beide voorshows en de meandering geluidseffecten.

Er wordt ook al langere tijd gesproken over de talen van Villa Volta. Op dit moment is in de attractie zo’n 8 minuten aan verhaal te horen, enkel in het Nederlands. Voor mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn, is dit extra lang en saai. Er staat een korte uitleg van het verhaal op een viertal borden in evenveel talen in de wachtrij, maar daarna is er voor die bezoekers niets meer te beleven. Zouden er enkele zinnen in het Engels in de voorshow geplaatst worden, zoals bij Baron 1898 en Symbolica? Of worden beide vertellingen vertaald, en zullen deze via de Efteling App te beluisteren zijn? En in welke talen?

Een bijzonder feit: huiscomponist René Merkelbach en ontwerper Karel Willemen zijn bij de voorshow van Villa Volta gespot.

Het fragment is te horen vanaf 1:35:00.

Villa Volta is in onderhoud van 9 tot en met 13 oktober 2023.


Update 19-10-2023:

Villa Volta is inmiddels uit onderhoud. Er zijn nog maar weinig aanpassingen gedaan aan de audio van de attractie: alleen een paar aangepaste omroepen. De omroep in de tweede voorshow, over het openen van de deuren, is vernieuwd. Ook de omroep voor de hoofdshow is aangepast. Deze omroep gaat over de veiligheid tijdens de rit.

De bezoeker wordt nu niet meer aangesproken met ‘u’, maar wat informeler. Ook zijn de nieuwe omroepen genderneutraal.

De aanpassingen waarover in het originele gerucht werd gesproken, zijn nog niet doorgevoerd. Het is ook niet duidelijk wanneer dit zal gebeuren.


Lees hier meer geruchten van deze bron(nen) of over dit onderwerp:

Nieuwe geruchten?

Heb jij meer geruchten? Laat mij dat dan weten, dan voeg ik het gerucht toe! Dit kan ook anoniem.

Nieuwe geruchten hoeven niet groots te zijn. Natuurlijk zijn geruchten over nieuwe attracties en dergelijke welkom, maar ook geruchten over kleine dingen, zoals nieuw entertainment, hebben een plek op deze pagina.

Let op: Onze redactie bekijkt bij elk gerucht of er plaats is op de Geruchtenpagina. Geruchten waarvan een grote kans is dat iemand onzin aan het bedenken is, komen niet online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *