De Wereld van Sindbad: Mijn review! (Fase 1)

Op 26 januari opende de eerste fase van de Wereld van Sindbad. Deze fase bestaat uit de herthematisering van Monsieur Cannibale naar Sirocco, en de bouw van waterspeelplaats Archipel op de plek van het oude Avonturendoolhof. We zijn gelijk bij opening naar Sirocco gegaan, en zijn gedurende de dag nog een paar keer terug gegaan. Het hele gebied bleef de hele dag druk, maar de wachtrijen vielen mee.

Sirocco

Als eerste zijn we in Sirocco gegaan. Het nieuwe thema ziet er erg mooi uit, en de muziek past er goed bij. Ik hoop dat de ritten in de toekomst niet ingekort zullen worden, want de rit gaat op de maat van de muziek. Bekijk ook de onride, onderin deze pagina.

Het thema van Sirocco is een handelsruimte: onder de overkapping worden handelsschepen uit- en ingeladen. Je zit dan ook in zulke handelsschepen. Helaas steekt er een grote storm op…

Tijdens het instappen hoor je een stem, die over de veiligheidsregels verteld. Zo moet je bijvoorbeeld de tas tussen je voeten zetten, al is daar niet altijd genoeg ruimte voor. Ik heb een normaal formaat rugtas, maar ik moest flink proppen om hem op de grond te kunnen zetten.

Als iedereen zit, begint de muziek. Het eerste stuk van de muziek draait alleen de grote draaischijf. Na een tijdje verandert de muziek, en draaien de kleine draaischijven mee. Samen zorgen de grote en de kleine draaischijven voor de bekende beweging van dit soort molens. Wanneer het uiteindelijk begint te onweren, versnelt de attractie. Je gaat dan echt hard.

Aan het einde van de rit hoor je de stem weer, die vertelt dat wanneer de storm gaat liggen je uit mag stappen.

Je kunt de bootjes wel om hun eigen as laten draaien, maar dat gaat moeizaam. Het is erg zwaar om de bootjes in beweging te krijgen. Als je dat voor elkaar krijgt, wordt de rit wel nog leuker.

Archipel

Helaas was Archipel tijdens ons bezoek nog niet geopend. Het was te glad in het gebied. Vanuit het pad naast Archipel en de wachtrij van Sirocco kun je Archipel goed bekijken. Ik vind het leuk om te zien dat er golfjes vanuit Sirocco naar Archipel gaan, maar van mij mag het nog wel wat harder. Nu is het slechts een visueel effect, in plaats van dat de golven ook bij de avonturenpaden komen.

Het geheel bestaat uit een aantal huisjes en een aangespoelde boot. Ook drijven er overal tonnen en kratten rond, afkomstig van de aangespoelde storm. Op één van de palen zit een paalvisser te vissen.

Bij de ingang van Archipel staat een bordje: ouders moeten toezicht houden terwijl hun kinderen spelen. Dat is logisch, want het water staat behoorlijk hoog. Volgens het bord is het water ongeveer 25 tot 30 centimeter hoog.

Het gebied

Niet alleen deze twee attracties zijn opgeknapt, maar ook een stukje van het Reizenrijkplein. Er is een nieuwe buggystalling geopend, die nog niet goed gebruikt wordt. De borden die naar deze stalling verwijzen zijn nog niet aanwezig.

Bij Sirocco is een klein strandje aangebracht, van waar je kunt kijken naar Sirocco. Aan de linkerkant drijft Sindbad op zijn boot, er staan een aantal havenpalen en een tweetal boeien drijft op het water. Tijdens de storm slaat de bliksem in op een drietal plekken in het water rondom Sirocco, waaronder vlak bij Sindbad. Vanaf het strandje kun je dit allemaal goed zien. Ook is er een muur met een ingebouwd bankje verschenen. Jammer genoeg ziet niet iedereen dat dit een bankje is, en gaan mensen op het muurtje zelf zitten (met hun rug naar de attractie).

Op het plein is een grote groenstrook verschenen. Deze groenstrook is waarschijnlijk nog niet helemaal af, want een aantal grote planten in de Wereld van Sindbad zijn nog niet aangeplant. Door de groenstrook wordt de Wereld van Sindbad een eigen gebiedje, met een duidelijke grens met Carnaval Festival .

In de avond komt de Wereld van Sindbad nog beter tot zijn recht. Je ziet dan de flitsen van het onweer van Sirocco goed, en de omgeving is prachtig uitgelicht. Het is te hopen dat de Efteling in de toekomst langer geopend zal blijven, zodat je vaak het gebied in het donker kunt beleven!

Foto’s

Video’s

YouTube player
Onride van de Sirocco
YouTube player
Sfeerbeelden van de Wereld van Sindbad
YouTube player
Sirocco vanaf het strandje

Heb jij de Wereld van Sindbad al bezocht? Laat weten wat jij ervan vond in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *