Efteling Voorspellingen 2022

De podcast Kleine Boodschap heeft een lijstje opgesteld, over wat zij denken dat er zal gebeuren rondom de Efteling in 2022. Ook kun je daar zelf meedenken wat er gaat gebeuren dit jaar.

Omdat ik behoorlijk achter loop bij het luisteren van deze podcast, doe ik niet mee aan die wedstrijd. Daarom vind je hier mijn tien voorspellingen, op basis van hun voorspellingen. Van de voorspellingen op hun lijst waar inmiddels al meer over bekend gemaakt is, kies ik er geen. Kiezen met voorkennis zou niet eerlijk zijn!

Voorspelling 1

Tweede fase van de Wereld van Sindbad is aangekondigd, inclusief nieuwe concept art

Kleine Boodschap

Ik verwacht dat de tweede fase van de Wereld van Sindbad niet lang op zich laat wachten. De tweede fase van het Max & Moritzplein werd al snel na opening van Max & Moritz aangekondigd, en is inmiddels af.

Het hoeft natuurlijk niet zo snel te gaan als bij Max & Moritz: fase 2 van het Anton Pieckplein het Uitrijk laten nog steeds op zich wachten…

Voorspelling 2

Het wordt duidelijk dat het Kleuterhof volledig verdwijnt in verband met de uitbreiding Reizenrijk

Kleine Boodschap

Ik denk dat in de toekomst het Kleuterhof zal verdwijnen. Dat hoeft nog niet dit jaar te zijn, maar aangezien de Wereld van Sindbad de doorstroming naar het nieuwe parkdeel zou moeten verbeteren, en het Kleuterhof nu nog in de weg ligt…

Ook denk ik dat de toegang voor gasten van het Efteling Hotel hierbij wordt meegenomen. Tijd voor een betere toegang voor deze bezoekers!

Voorspelling 3

Bij meerdere bestaande attracties worden ook wachttijdborden geplaatst (denk Pagode, Gondoletta, Halve Maen)

Kleine Boodschap

De meeste attracties hebben al wachttijdborden, maar nog niet allemaal. Ik denk dat vooral Carnaval Festival er snel eentje zal krijgen. Daar staan immers vaak lange rijen, en deze attractie heeft nu een kleiner plein dan voorheen om deze mensen op te vangen. De meeste andere attracties zonder wachttijdbord hebben er eigenlijk ook geen nodig.

Voorspelling 4

Nieuwe verblijfsccomodatie wordt aangekondigd (Hotel Dwarrelplein)

Kleine Boodschap

Ook in december was het wel duidelijk dat er grote dingen gaan veranderen op het Dwarrelplein. Met de vele coronasluitingen lijkt het mij ook een logisch moment om deze hoek van het park aan te passen: elke bezoeker moet twee keer over het Dwarrelplein, en bezoekers zijn er niet zo veel als het park gesloten is.

Daarnaast lijken hotels in trek bij de buitenlandse bezoekers: het Loonsche Land kreeg al een hotel, en het Landhuys en Poorthuys van Bosrijk zijn de afgelopen tijd ook veranderd in hotels. Er is dus vraag naar.

Voorspelling 5

Er vind een herindeling van het Huis van de Vijf Zintuigen plaats

Kleine Boodschap

Deze voorspelling hangt samen met de vorige voorspelling. Het hele plein zal op de schop gaan, inclusief de huidige ingang van het park. De geruchten hiervoor lopen al erg lang. Het Huis van de Vijf Zintuigen wordt de entree van de complete Wereld van de Efteling, in plaats van alleen de ingang van het park. De belangrijkste functies van het gebouw worden gastenservice en verkoop van parkkaartjes, theaterkaartjes en parkeerkaarten. De kaartcontrole is te krap geworden, en zal verder op het plein komen.

Voorspelling 6

Een van de thema-suites in het hotel wordt vernieuwd

Kleine Boodschap

Dit gebeurt eens in de zoveel tijd, dus waarom niet dit jaar? En laat er nu net een nieuw themagebied zijn, of zullen ze kiezen voor Max en Moritz?

Voorspelling 7

Buitengevel Spookslot wordt grondig gerenoveerd

Kleine Boodschap

Het is nodig. Er zijn een aantal delen van de gevel kapot, en al maanden niet meer teruggeplaatst. Misschien hebben ze dit zelfs al gedaan tijdens de tijdelijke parksluiting?

Voorspelling 8

Het paddestoelen parcours is nog steeds niet aangepast

Kleine Boodschap

Het paddenstoelenparcours in het Kabouterdorp van het Sprookjesbos is al enkele jaren niet toegankelijk. Ik denk dat het een lastige plek is om te komen met groot materiaal, waardoor het nog wel een tijd kan duren voordat deze huisjes opgeknapt worden.

Voorspelling 9

Het waterbed in Nest wordt permanent vervangen door iets anders

Kleine Boodschap

Het waterbed is vaker kapot dan geopend. Er lag er ook ooit een bij Pandadroom. Die is na een tijd vervangen door een projectiespelletje. Het lijkt mij een kwestie van tijd voordat het waterbed van Nest ook wordt vervangen.

Voorspelling 10

Er komt weer een (nieuw) zomeravond programma met veel entertainment

Kleine Boodschap

Dit zat er al een tijdje aan te komen. Het Negen Pleinen Festijn komt niet meer terug, maar vanwege corona is er nog geen vervanging geweest. Ik denk dat deze zomer er geen grootse optredens zullen komen, maar (veel) kleinschalig straatentertainment zorgt toch voor een sfeervolle avond.

Mijn eigen voorspellingen

Ik denk dat, net als in 2021, het park langer gesloten blijft dan gewenst. Dat is natuurlijk al zo, maar de sluiting van december 2020 duurde tot mei 2021…

Er verwacht dat er aankondigingen komen voor een nieuw hotel (Hotel Dwarrelplein), en tegelijkertijd ook een nieuwe attractie. De Efteling heeft namelijk aangegeven dat nieuwe grote attracties samen zullen vallen met nieuwe verblijfsmogelijkheden, en aangezien het complete entreegebied op dit moment op de schop gaat, en er meerdere geruchten rondgaan over nieuwe attracties…

Het is dit jaar ook groot feest. Een aantal dingen van het jubileumjaar zijn al bekend gemaakt, maar ik verwacht dat we nog niet alles weten. Er zijn dus nog een aantal verrassingen. Zou er zelfs een nieuwe (korte) Aquanurashow komen?

Jouw voorspellingen

Wat denk jij dat er dit jaar gaat gebeuren? Ben jij het eens met bepaalde voorspellingen van Kleine Boodschap, of heb jij zelf nog een idee wat er uit gaat komen? Laat het weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *