Gebiedsontwikkeling Spookslot met nieuwe attractie

Ik heb gehoord dat in 2023 een nieuwe Intamin-attractie zal openen. Deze bron twijfelde over de betrouwbaarheid, in verband met de plannen voor Strookrijk (Het gebied achter Ruigrijk) en de tweede fase van de Wereld van Sindbad.

Gebiedsontwikkeling rond Spookslot + iets in bestelling bij Intamin en opening in 2023.

Anoniem

Update 08-11-2021:

Op Twitter heeft Inside Twinkels gedeeld dat de attractie van Intamin weleens een drop tower (vrijevaltoren) zou kunnen zijn.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.


Update 19-11-2021:

Volgens Tonnie op Forum.Pretpark.Club zijn hierover twee geruchten:

  • Spookslot krijgt opknapbeurt, droptoren na de hoofdshow
  • Spookslot wordt gesloopt en vervangen door een droptoren

Update 29-11-2021:

Python Pietje heeft een bericht gestuurd via het formulier onderaan deze pagina:

Droptower is van ABC rides, Intamin is daarvan het moederbedrijf maar bouwt het in een andere fabriek. Voorbeelden van hun drop towers staan in Alton Towers, de Dungeons en Fantasiana.

Python Pietje

Update 01-12-2021:

Damian de Bruijn heeft ook een berichtje gestuurd, over de nieuwe aflevering van podcast Themetalk.

In de podcast Themetalk had Thomas van Groningen erover dat de Efteling een attractie gaat bouwen op de plek van Spookslot, zoals in de video hieronder dus, en dat zou dan bij Anderrijk zou horen.

Damian De Bruijn

Het filmpje dat Damian erbij gestuurd heeft, is een onride van de Hulk attractie in Dubai.

YouTube player
Hulk Epsilon Base 3D

Op Themetalk hadden de sprekers het voornamelijk over de volgende punten:

  • Binnenattractie
  • Multimediaal (Attractie in combinatie met film)
  • Uniek in Europa

De attractie uit het filmpje dat Damian heeft meegestuurd, zit niet in de geruchten waar Themetalk mee kwam, maar is een bedenksel van één van de sprekers. Het geeft wel aan waar je aan kunt denken bij deze nieuwe punten.


Weten we het attractietype?

Als je de bronnen van Themetalk en Python Pietje bij elkaar optelt, dan wordt het dus een multimediale droptoren van Intamin. En laten ze die nu net hebben

YouTube player
Intamin Ultra Tower

In de tijd dat Symbolica nog niet aangekondigd werd, waren er plannen voor Hartenhof: een darkride met een soort rijdende simulators. De Intamin Ultra Tower heeft deze simulators ook, maar dan niet rijdend, maar aan een droptoren.

Er zijn ook mensen die denken dat de droptoren een Pantagorthema krijgt, en dat is goed te doen met dit attractietype. Zou dit het worden? Er is alleen een punt dat het Pantagorthema tegenspreekt: de attractie zou in Anderrijk komen. Pantagor hoort thuis in de wereld van Pardoes, dus in Fantasierijk.


Update 03-04-2022:

De gebiedsontwikkeling is inmiddels aangekondigd, en de Efteling heeft ook aangegeven dat het Spookslot plaats maakt voor een nieuwe attractie. De opening is niet in 2023, maar in 2024. Meer is er nog niet bekend.


Update 17-05-2022:

De Efteling heeft aangekondigd dat de attractie Danse Macabre gaat heten. Helaas hebben ze nog geen verdere informatie gegeven over het attractietype. Wel over het gebouw: het wordt waarschijnlijk rond en 20 meter hoog. Als je kijkt naar de afmetingen, kan het zijn dat er een Dome Theater gaat worden.


Update 21-05-2022:

Ik kreeg vandaag een bericht binnen van Thisie, via het formulier onderin. Hij heeft een aanvulling over een mogelijk attractietype, en zag iets staan op de pagina over het Dome Ride Theater op de site van Intamin.

Op basis van de informatie die we te weten gekomen zijn is er ook een andere mogelijkheid voor het attractietype, namelijk: 360 Fly Adventure. Dit door de capaciteit van 1250 p/h en de hoogte van 19 meter.

Ik heb ook iets opvallends gezien op de site van Intamin bij de Dome Ride Theater. Onderaan bij referenties staat dat er één aangekondigd gaat worden.

Thisie

De 360 Fly Adventure lijkt mij interessanter dan het Dome Ride Theater. Het eerste is namelijk een soort darkride-systeem, waar de tweede meer een bewegende filmzaal is. Beiden hebben een groot “scherm” om de attractie heen, maar bij de 360 Fly Adventure zijn er meer bewegingen mogelijk, en kan het voertuig specifieke kanten op gericht worden. Bij het Dome Ride Theater niet, dat is één grote bank waarbij iedereen richting het midden kijkt.

De Efteling heeft nog niets losgelaten over het daadwerkelijke ritsysteem van Danse Macabre.


Update 31-10-2022:

In de eerste bouwupdate die de Efteling gepubliceerd heeft, is het ritsysteem aangekondigd. Het wordt een unieke attractie, die nergens anders ter wereld te vinden is. De bouwer van het ritsysteem is Intamin.

De oorspronkelijke anonieme bron van dit gerucht had dus grotendeels gelijk: alleen het jaartal klopt niet.

Ook Themetalk heeft grotendeels gelijk: een binnenattractie die uniek is in Europa. Het is nog niet bekend of deze attractie gebruik gaat maken van film.


Lees hier meer geruchten van deze bron(nen) of over dit onderwerp:

Nieuwe geruchten?

Heb jij meer geruchten? Laat mij dat dan weten, dan voeg ik het gerucht toe! Dit kan ook anoniem.

Nieuwe geruchten hoeven niet groots te zijn. Natuurlijk zijn geruchten over nieuwe attracties en dergelijke welkom, maar ook geruchten over kleine dingen, zoals nieuw entertainment, hebben een plek op deze pagina.

Let op: Onze redactie bekijkt bij elk gerucht of er plaats is op de Geruchtenpagina. Geruchten waarvan een grote kans is dat iemand onzin aan het bedenken is, komen niet online!

Nieuwe geruchten?

Heb jij meer geruchten? Laat mij dat dan weten, dan voeg ik het gerucht toe! Dit kan ook anoniem.

Nieuwe geruchten hoeven niet groots te zijn. Natuurlijk zijn geruchten over nieuwe attracties en dergelijke welkom, maar ook geruchten over kleine dingen, zoals nieuw entertainment, hebben een plek op deze pagina.

Let op: Onze redactie bekijkt bij elk gerucht of er plaats is op de Geruchtenpagina. Geruchten waarvan een grote kans is dat iemand onzin aan het bedenken is, komen niet online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *