Glow Eindhoven 2022

Elk jaar in november staat Eindhoven in het teken van Glow, een gratis toegankelijk festival met lichtkunst. Na twee coronajaren, waarin weinig te beleven was, is het lichtfestival nu weer terug. Ik heb er een kijkje genomen, en een aantal projecten gefilmd.

Het eerste project dat ik heb gefilmd was Connecting your Love. Dit project is gemaakt door de Efteling in samenwerking met ASML. Connecting your Love was verspreid over meerdere locaties, waaronder de Heuvel, de Markt en Eindhoven Airport.

YouTube player
Connecting your Love

Glow kent grote, maar ook kleine projecten. Sommige projecten zijn interactief, andere zijn bedoeld voor grote mensenmassa’s. Ik heb vooral grote projecten gefilmd.

Op het Stationsplein vond je Stay Tuned!. Op het plein stonden lichtgevende bankjes, en op het Stationsgebouw en één van de torens aan het plein was een projectie te zien. Samen vormden die drie onderdelen één geheel, al waren de bankjes niet goed te zien door de vele mensen.

YouTube player
Stay Tuned!

Verderop op de route was The Reed te zien. Deze show werd geprojecteerd op een villa van de Dommelhoef.

YouTube player
The Reed

De lichtstralen achter de villa horen bij een ander project. Omdat het zo ver van de route lag, heb ik dat project niet van dichtbij gezien. Gelukkig vallen de stralen al van ver op.

Een paar huizen verder is een huis bedekt met ledschermen, voor de lichtshow LED it Bee.

YouTube player
LED it Bee

Bij het kanaal was het de bedoeling dat je aan de ene kant heen liep, en aan de andere kant van het kanaal terug.

Ga jij ook weleens naar Glow? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *