Nieuwe rijksindeling

Dit gerucht is gepubliceerd op 17 april 2023, en de meest recente aanpassing is van 15 november 2023.

Op 29 maart 2023 kreeg ik een berichtje via het formulier op de Geruchtenpagina. Hierin werd verteld dat Fabula van rijk gaat wisselen: van Anderrijk naar een ander rijk.

Fabula word Fantasierijk. Dit is omdat Fabula nu bij Anderrijk hoort, maar het niet te bezoeken is Anderrijk

Anoniem

Later kreeg ik een tweede bericht, uit een andere bron.

Er komen twee vernieuwingen in de rijkenindeling. Deze veranderingen worden begin 2024 doorgevoerd. Fabula hoort dan bij Fantasierijk. Dit is omdat Fabula nu bij Anderrijk hoort, maar niet te bezoeken is vanuit Anderrijk.
Het Kinderspoor word bij het Reizenrijk getrokken, omdat het Kinderspoor niet zo ruig is, en het past beter in het reizen thema van Reizenrijk, namelijk een reis door Nederlandse boerderijen.

Joris

Het klopt dat Fabula niet te bezoeken is vanuit de rest van Anderrijk. Toch is het vreemd om Fabula in het Rijk der Fantasie te zien, het rijk van Pardoes de Tovernar.

Als het Kinderspoor naar het Reizenrijk gaat, is dat al het derde rijk dat deze attractie ziet. Eerst waren deze traptreintjes in het Marerijk te vinden. Bij de vernieuwing van het Anton Pieck Plein verhuisde het Kinderspoor naar de huidige plek, in het Ruigrijk.


Update 15-11-2023:

De Winter Efteling is begonnen, en dat betekent dat er ook een nieuwe plattegrond is!

Het oorspronkelijke gerucht klopt: Fabula is bij Fantasierijk getrokken!

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

X-post van De Bonte Babbelaars

Een tweede wijziging in de rijksindeling is dat het Sprookjesbos voortaan als eigen ‘subrijk’ wordt aangegeven. Nog steeds onderdeel van Marerijk, maar wel als een apart gedeelte op de plattegrond. Marerijk is daarbij donkergroen, en het Sprookjesbos lichtgroen.

De tweede bron heeft slechts deels gelijk: het Kinderspoor hoort op dit moment niet bij Reizenrijk. Dit kan nog wel gebeuren!


Lees hier meer geruchten van deze bron(nen) of over dit onderwerp:

Nieuwe geruchten?

Heb jij meer geruchten? Laat mij dat dan weten, dan voeg ik het gerucht toe! Dit kan ook anoniem.

Nieuwe geruchten hoeven niet groots te zijn. Natuurlijk zijn geruchten over nieuwe attracties en dergelijke welkom, maar ook geruchten over kleine dingen, zoals nieuw entertainment, hebben een plek op deze pagina.

Let op: Onze redactie bekijkt bij elk gerucht of er plaats is op de Geruchtenpagina. Geruchten waarvan een grote kans is dat iemand onzin aan het bedenken is, komen niet online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *