World of Dinos Den Bosch – 30 augustus 2021

Op 30 augustus 2021 zijn we naar World of Dinos geweest. Deze tentoonstelling over dinosaurussen was dit keer verspreid over 2 lokaties: Den Bosch en Utrecht. Wij gingen naar de Brabanthallen in Den Bosch.

Aankomst

In Den Bosch volgden we de borden Brabanthallen, op zoek naar het parkeerterrein. De Brabanthallen heeft meerdere parkeerterreinen, en op de site stond niet op welk parkeerterrein we moesten zijn. Daarom zochten we naar aanwijzingen voor World of Dinos. Die vonden we vlak voor de ingang van het parkeerterrein, dus nog net op tijd sloegen we af.

Bij de slagbomen het terrein op stond aangegeven dat één rijbaan naar de teststraat ging, en de andere naar World of Dinos. Beide rijbanen waren van elkaar gescheiden door hekwerk, maar aan het einde van de rijbanen kwamen ze op hetzelfde terrein uit. We vroegen ons af of we wel goed zaten, en volgens een parkeermedewerker wel. Het was echter niet duidelijk waar we heen moesten, ook niet voor hem.

We volgden de kleine a4-tjes naar de ingang, en lieten onze kaarten en reserveringen zien. Daar kregen we ook een speurtocht en een pen. We moesten op zoek naar informatie over allerlei dinosaurussen.

De tentoonstelling

De tentoonstelling zelf bestond uit tientallen dinosaurussen, verdeeld in verschillende werelddelen. De route start in Noord Amerika, en komt ook langs Zuid Amerika, Azië, Europa, Afrika en Rusland. In het Aziatische gebied bevond zich een klein stukje voor waaghalzen, bij Rusland een bioscoop met documentaires over dinosaurussen en aan het eind van de route was de horeca, allerlei activiteiten voor kinderen en een winkeltje te vinden.

Bij dat winkeltje konden we de oplossing van de speurtocht na laten kijken, en een di(no)ploma in ontvangst nemen.

De dinosaurussen van World of Dinos bewogen en maakten geluid. In het stukje voor waaghalzen waren ook rook en lichteffecten. Bij elke dinosaurus stond een informatiebord met weetjes over de dinosaurus.

Foto’s tentoonstelling

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, dus hier volgt een fotoreportage van de tentoonstelling.

Conclusie

We vonden de tentoonstelling World of Dinos erg mooi. We hebben twee rondjes gelopen, en zagen steeds weer mooie beelden.

Ben jij ook naar World of Dinos geweest, in Utrecht of Den Bosch? Wat vond je ervan? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *