Zonnepanelen op Droomvlucht

Dit gerucht is geplaatst op 19 januari 2023, en ontkracht op 23 februari 2023

Ik kreeg op 18 januari 2023 een nieuw gerucht binnen:

Medewerkers hebben mij verteld dat er zonnepanelen op Droomvlucht komen. Bij dit onderhoud word een stuk dak vervangen, dit zou een goed moment zijn gebleken om zonnepanelen te installeren.

Anoniem

Op verschillende daken in de Efteling liggen al zonnepanelen, zoals op de Vliegende Hollander en Symbolica. Ook op het parkeerterrein is een grote overkapping met zonnepanelen te vinden. Daarnaast heeft de Efteling op 18 januari bekend gemaakt een zonneweide te bouwen op een ongebruikt weiland.

Met de huidige (geplande) zonnepanelen wordt 35% van het huidige energieverbruik opgewekt. De Efteling wil in 2030 volledig klimaatneutraal zijn. Dit gerucht past dus in de verwachtingen.


Update 23-02-2023:

De Efteling heeft een artikel geplaatst over het onderhoud aan Droomvlucht. Hierin wordt met geen woord gesproken over zonnepanelen. Ook op foto’s, zoals dronefoto’s van fans, zijn geen zonnepanelen te zien.


Lees hier meer geruchten van deze bron(nen) of over dit onderwerp:

Nieuwe geruchten?

Heb jij meer geruchten? Laat mij dat dan weten, dan voeg ik het gerucht toe! Dit kan ook anoniem.

Nieuwe geruchten hoeven niet groots te zijn. Natuurlijk zijn geruchten over nieuwe attracties en dergelijke welkom, maar ook geruchten over kleine dingen, zoals nieuw entertainment, hebben een plek op deze pagina.

Let op: Onze redactie bekijkt bij elk gerucht of er plaats is op de Geruchtenpagina. Geruchten waarvan een grote kans is dat iemand onzin aan het bedenken is, komen niet online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *