Bezoek aan het Markiezenhof

We kregen een paar weken terug een mailtje: We hadden twee kaartjes voor het Markiezenhof gewonnen. Tijd dus om een kijkje te nemen in dit museum in Bergen op Zoom.

Verschillende Tentoonstellingen

Het Markiezenhof heeft verschillende tentoonstellingen. Van een aantal heb ik meer foto’s gemaakt dan van andere tentoonstellingen. Ik begin met een paar foto’s uit verschillende tentoonstellingen.

De twee laatste foto’s hadden een interactief element: Wanneer je op een krukje ging zitten, dan werd er wat verteld. Bijvoorbeeld via een projectie op een borstbeeld.

Geheimengalerij

Er is ook een geheimengalerij. Hier werd verteld over geheimen, en kreeg je een brilletje mee waarmee de afbeeldingen ingekleurd werden. Aan het eind van deze ruimte stond een papierversnipperaar, waarmee je zelf geheimen kon versnipperen.

Stijlkamers

In de Stijlkamers was een nieuwe interactieve tentoonstelling. Via een aantal voorwerpen werd een verhaal verteld. Je mocht zelf zoeken naar de voorwerpen, en kreeg een uitnodiging met een aantal hints.

Het verhaal werd verteld via bewegende schilderijen, projecties, beweging en geluidsfragmenten. Sommige voorwerpen om de vertellingen te activeren waren goed verstopt, bij een paar andere stond een briefje en desinfecteergel.

Kermis

Op de zolder van het Markiezenhof vind je de kermis. Je komt eerst langs de cinematograaf, een ruimte over (de geschiedenis van) films. Daarna loop je via de jaarmarkt, waar poppen ambachten uitbeelden, naar de miniatuurkermis.

Dit vond ik zelf de meest interessante tentoonstelling, met de stijlkamers op de tweede plek. Er is meer ruimte om zelf dingen te ontdekken, in plaats van alleen het bekijken van voorwerpen in de eerste zalen.

Bekijk hier een filmpje van de kermis in het Markiezenhof, en vergeet vooral niet te abonneren op het YouTubekanaal:

YouTube player
Filmpje Kermis in het Markiezenhof

Zalen en buitenplaatsen

Er zijn ook een aantal zalen en buitenplaatsen in het Markiezenhof.

Dit waren de foto’s van het Markiezenhof.

Ben jij hier al eens geweest? Laat het weten in de reacties hieronder, en vergeet niet om je e-mailadres achter te laten om op de hoogte te blijven van updates van deze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *