De Efteling mag weer open & meer GROOT nieuws!

Gisteren, op 25 januari 2022, was er een persconferentie. Hierin vertelden twee ministers op televisie dat de Efteling vanaf vandaag weer open mag, maar wel met de nodige maatregelen.

Daarnaast werd er op maandag groot nieuws aangekondigd.

Nieuw hotel

Op de Geruchtenpagina kon je al behoorlijk wat lezen over een nieuw hotel op het Dwarrelplein, maar de hoofdlijnen van dat gerucht zijn nu bevestigd! Er komt een groot hotel bij de entree van de Efteling, met uitzicht op Aquanura. Ik hoop op een subtieler hotel dan die op de schetsen van Looopings te zien zijn, maar de Efteling heeft nog geen tekeningen laten zien, dus ik wacht nog even af.

Hotel en Attractie Efteling 2022
Werkgebied Hotel en Attractie

Sloop Spookslot

Dit stond ook al een tijdje op de Geruchtenpagina, en is door de Efteling bevestigd. Het Spookslot zal plaats maken voor een nieuwe attractie in een ‘vernieuwd themagebied’. Pas na de zomer zal deze bijzondere attractie sluiten, dus we hebben (hopelijk) nog een paar maanden de tijd om het Spookslot te bezoeken.

Nieuwe attractie

Wat de vervanger van het Spookslot gaat worden, is nog niet bekend gemaakt. Houd daarom de Geruchtenpagina in de gaten. Op dit moment gaat in de wandelgangen rond dat het een multimediale attractie wordt, en er zou een bestelling geplaatst zijn bij Intamin.

Het enige dat de Efteling heeft aangekondigd, is dat de nieuwe attractie weer een binnenattractie wordt. Daarnaast weten we al iets over het thema: de Efteling spreekt over een vernieuwd themagebied, en dat geeft maar twee mogelijkheden.

  • Het Spookslotthema blijft
  • Er wordt een thema van een naastgelegen attractie uitgebreid

Ik hoop zelf dat de nieuwe attractie hetzelfde thema gaat krijgen als het Spookslot. Als dat niet zo is, dan gaat mijn voorkeur uit naar het vergroten van de Wereld van Pardoes, daarna de Piraña, of als alles tegenzit Max & Moritz.

De Wereld van Pardoes bestaat nu uit een paleis en een keuken. Het zou leuk zijn om meer aansluiting op dat thema te hebben, met bijvoorbeeld extra horeca in dit thema. Of anders een nieuwe attractie in een bijpassend gebouw, zodat er een Hartenstad ontstaat, zoals in het boek.

Ik hoop juist niet op een uitbreiding van het Max & Moritz-thema, omdat het Max & Moritz Plein ver van dit gebied af ligt. Max & Moritz hebben al een groot gebied, en het is vreemd dat de ingang van de attractie niet aan het dorpsplein ligt. De nieuwe attractie zou nog verder van het plein af komen te liggen.

Ga jij?

Wat denk jij over de nieuwtjes van deze week? En ga jij zodra je kunt snel een dagje naar de Efteling? Laat het weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *