De Halve Maen gaat verdwijnen

Dit gerucht is gepubliceerd op 14 januari 2023, en de meest recente update is van 31 januari 2023.

Volgens een anonieme bron, die op 28 december 2022 via een Twitter DM een bericht stuurde, zal het schommelschip binnen enkele jaren uit het park verdwijnen.

Ik heb gehoord dat de Halve Maen volgend jaar of ‘t jaar er op zal verdwijnen uit de Efteling. Dit is uit betrouwbare bron, aangezien dit van personeel komt.

Anoniem

“Volgend jaar of het jaar erop”, dat betekent in 2023 of 2024.

Op dit moment lijkt het erop dat de Halve Maen nog wel even blijft, al gaan er ook geruchten rond over de Oude Tufferbaan, de Pythonweide en (op termijn) uitbreidingen achter Station de Oost. Ook is de Polka Marina afgebroken, zonder dat daar een goede vervanger voor is gekomen.

Zijn het voortekenen dat er iets groots gaat gebeuren in Ruigrijk?


Update 30-01-2023:

In de Facebookgroep Efteling Diverse heeft iemand die anoniem wenst te blijven een bericht geplaatst:

Vanmorgen stond ik bij de oldtimers toen hoorde ik toevallig drie medewerkers praten over de demontage van de halve maen. In september zou deze moeten verdwijnen en in het voorjaar daarop opnieuw opgebouwd ergens langs de gondoletta vijver. Ik had er tot nu toe nog niets over gehoord. Weet iemand hier meer over?

Efteling Diverse (https://m.facebook.com/groups/2542465126021333/permalink/3366749050259599/)

Volgens dit bericht zal de Halve Maen niet verdwijnen, maar verplaatst worden. De precieze locatie wordt niet genoemd. Wellicht in de buurt van Baron 1898, waar de afgelopen tijd aan de oevers van de Gondoletta is gewerkt, of in de buurt van Panorama. Het schip kan dan meegenomen worden in een soort haventje. Zeevaart hoort bij de verhalen van Sindbad, dus een schip past er goed bij, maar of dat ook voor de gevelrij ook geld…


Update 31-01-2023:

De woordvoerder van de Efteling, Steven van Gils, heeft op dit gerucht gereageerd:

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Tweet Steven van Gils

Dit gerucht is dus bij dezen ontkracht!


Lees hier meer geruchten van deze bron(nen) of over dit onderwerp:

Nieuwe geruchten?

Heb jij meer geruchten? Laat mij dat dan weten, dan voeg ik het gerucht toe! Dit kan ook anoniem.

Nieuwe geruchten hoeven niet groots te zijn. Natuurlijk zijn geruchten over nieuwe attracties en dergelijke welkom, maar ook geruchten over kleine dingen, zoals nieuw entertainment, hebben een plek op deze pagina.

Let op: Onze redactie bekijkt bij elk gerucht of er plaats is op de Geruchtenpagina. Geruchten waarvan een grote kans is dat iemand onzin aan het bedenken is, komen niet online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *