Dromen over… De Wereld van Sindbad!

Op dit moment wordt in de Efteling hard gewerkt aan de eerste fase van de Wereld van Sindbad. Het is vrij duidelijk wat deze eerste fase zal inhouden, maar hoe de Wereld van Sindbad er uit zal zien wanneer het allemaal klaar is, dat weten we nog niet. Daarom bespreken we in deze aflevering van de serie Dromen over… De Wereld van Sindbad!

Wat we weten over fase 2

De Efteling heeft niet veel bekend gemaakt van fase twee. Restaurant Panorama zal aangepast worden, en de waterspeelplaats Archipel wordt uitgebreid.

Op de plattegrond van de Wereld van Sindbad kunnen we al wel een aantal stukken zien, die niet ingekleurd zijn. Daaruit maak ik op dat er nog een pad vanaf Carnaval Festival om Sirocco en Archipel heen zal gaan, om te eindigen bij de brug over het spoor van de Stoomtrein. Vanaf dit nieuwe pad komen drie aansluitingen op Archipel.

Het plein voor Vogel Rok wordt ook vernieuwd. Vanaf de brug die in fase 1 gemaakt, is tot aan de ingang van Vogel Rok, is een oningekleurd stukje te zien. Je ziet hier een bootje liggen, met een steiger. Waarschijnlijk loopt het water rond Sirocco door tot vlak voor de vogel. Ik vermoed dat je langs de linkerkant van dit vijvertje naar de attractie loopt, en via de rechterkant van het vijvertje de attractie verlaat.

Van de veranderingen bij Panorama is niet veel te zien. Alleen een nieuwe buggystalling, die naast het huidige terras te zien is. In de Efteling App kunnen we zien dat de grote ruiten aan dit plein vervangen zullen worden door groen.

Aanvulling op bestaande fan-art

Op X verscheen al snel na de bekendmaking van de Wereld van Sindbad een concept art, gemaakt door fan Themepark Enigma. Ik ga verder op de ideeën die Themepark Enigma heeft bedacht, want sommige dingen zou ik graag anders zien.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

In de visie van Themepark Enigma zie je dat Panorama vervangen is door een groot gebouw met verschillende kleine kraampjes. Ik denk dat zoiets best kan werken als een soort food court, zoals Station de Oost, maar ik zou het bedieningsrestaurant wel missen.

Het kan ook zijn dat je bij de kraampjes buiten eten kunt bestellen om op de buitenterrassen op te eten, en dat er binnen een horecaconcept komt dat de Efteling nog niet heeft: buffetvorm. Aangekleed als een grote markt, met verschillende kraampjes met verschillende gerechten.

Wat ik zelf ook goed bedacht vind, zijn de bootjes in de vijver. Het zou mooi zijn als je weer kunt roeien in de Efteling, zoals vroeger in de vijver bij Fata Morgana, voordat Aquanura daar te zien was. Het is wel een kleinere vijver dan voorheen, vooral als er een paar meter roeiruimte af gaat. Het moet wel veilig blijven om daar te roeien, ook als de stoomtrein voorbij komt. Ik vraag me ook af of je daar geen last hebt van de storm van Sirocco. Als al het water in de Wereld van Sindbad met elkaar in verbinding komt te staan, zal in deze vijver nog een lichte golving te vinden zijn.

De boot van Sindbad en de vuurtoren maken de vijver compleet. Jammer genoeg is er al een bootje van Sindbad te zien in fase één: vlak voor Sirocco. Het zou leuk zijn als de vuurtoren ook gebruikt kan worden als uitkijktoren over het gebied.

Mijn eigen visie

Ik zie het wel zitten om de Wereld van Sindbad door te trekken tot aan het spoor, aan beide kanten van de vijver. Wel zou ik er een nieuwe hotelingang bij zetten, in thema van de Wereld van Sindbad. Zo komen hotelgasten meteen in een themagebied binnen, in plaats van in een kleuterspeeltuin.

Misschien zou ik er een klein theatertje bij zetten, waar je de verhalen van Sindbad kunt zien of horen. Dat kan als een stuntshow, maar ook als poppentheater. Dat zorgt ervoor dat er een groot aantal mensen niet in wachtrijen staan, omdat ze al bij de show zijn. Er is genoeg mogelijk in een spannende wereld als die van Sindbad.

Ik zou ook de ingang en uitgang van Carnaval Festival verplaatsen, net als Jokies Wereld. Door deze aan de andere kant van het gebouw te leggen (nu nog geen onderdeel van het park), is er plaats om de Wereld van Sindbad te vergroten. De toiletten kunnen naar het thema van Sindbad worden omgebouwd, en er is plaats voor meer groen, meer zitplaatsen en meer horeca.

Hoe zou jouw Wereld van Sindbad eruit komen te zien? Laat het weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *