Dromen over… Hotel Dwarrelplein!

In de serie Dromen over bedenken we hoe de Efteling eruit zou zien, als wij in de directie zouden zitten.

Er gaan al een tijdje geruchten rond over een hotel op het Dwarrelplein. In dit artikel vertel ik hoe ik denk dat het Dwarrelplein er over een paar jaar uit kan zien, en hoe je het park tegen die tijd wellicht zult betreden.

Wat we weten…

Tot de tijd dat de Efteling deze plannen bevestigt, weten we helemaal niets. Er zijn alleen vermoedens. In de wandelgangen gaan de volgende punten rond:

  • VIP-hotel
  • Hotel wordt de ingang van het park
  • Nieuwe infrastructuur
  • La Place Vrolijke Noot verdwijnt
  • Hotel krijgt uitzicht op Aquanura
  • Hotel krijgt onder anderen een restaurant
  • Hotel komt binnen de parkgrenzen

Entree voor parkbezoekers

Als het hotel af is, verwacht ik dat de kaartcontrole onderin het hotel komt. De bezoeker zal eerst door het Huis van de Vijf Zintuigen lopen, zoals nu al het geval is, maar de functie van het Huis van de Vijf Zintuigen zal veranderen.

Nu loopt iedereen die de Efteling in wilt via de kaartcontrole van het Huis van de Vijf Zintuigen. Ik verwacht dat de kaartcontrole daar weg gaat, en het dus een stuk rustiger gaat worden onder de overkapping. Vooral in de ochtend zal dat opvallen. De rest van het gebouw wordt gebruikt zoals nu: gastenservice, toiletten & kassa’s.

Aan de kassa’s kun je in de toekomst niet alleen kaarten voor het park kopen, maar ook voor bijvoorbeeld het Efteling Theater, evenementen en eventueel andere shows en activiteiten.

Door de kaartcontrole van de Efteling naar achteren te schuiven, is een groter gedeelte van het Dwarrelplein openbaar toegankelijk. In dit gebied komen winkeltjes, restaurantjes en meer van dat soort zaken, onder anderen op de begane grond van het Dwarrelplein Hotel. Voor openingstijd van het park kun je hier al eten of winkelen, en na sluitingstijd van het park blijft dit gedeelte nog een tijdje open. Zo vertrekt niet iedereen op het zelfde moment naar huis. Dit concept is al lange tijd een wens van de Efteling, en stond ooit bekend als Uitrijk. In die tijd stond er zelfs een bioscoop en zwemparadijs in de plannen.

De kinderwagenverhuur, rolstoelverhuur en gardarobe zullen ook in dit gedeelte te vinden zijn. Waar de kennel komt, heb ik nog niet bedacht.

Wanneer je onder het hotel door loopt, kom je door een ruime kaartcontrole. Hier is genoeg ruimte om veel mensen tegelijkertijd binnen te laten, inclusief brede voertuigen zoals kinderwagens en bolderkarren. Wellicht zal er een apart gedeelte zijn voor verblijfsgasten en abonnementhouders, zodat die minder lang hoeven te wachten.

Aan de andere kant van de kaartcontrole is een klein pleintje, zodat je plek hebt om te wachten als de stoomtrein voorbij komt. Misschien komt er zelfs een nieuw station van de Stoomtrein, zodat bezoekers in de ochtend al snel naar de andere kant van het park kunnen, en in de avond gemakkelijk terug naar de ingang kunnen. Ook komt er een doorgang vanaf dit pleintje naar de Aquanuravijver. Vanaf het spoor is alles hetzelfde als nu.

Hotel

Ik denk dat het Hotel hét tophotel van de Efteling gaat worden. Het Efteling Hotel aan de Horst zal lager geprijsd zijn dan het nieuwe hotel. De begane grond is bedoeld voor de receptie en verschillende services, voor hotelgasten maar ook aan de openbare zijde.

De verdiepingen zullen vooral hotelkamers gaan bevatten. Het restaurant van het hotel komt ook op een verdieping, aan de kant van Aquanura. De duurdere kamers zullen uitzicht hebben op Aquanura, terwijl de goedkoopste kamers uitzicht hebben op het parkeerterrein. Het restaurant en de kamers met uitzicht op Aquanura kunnen de muziek van Aquanura horen via het geluidssysteem.

Aquanura

Iedere avond speelt Aquanura. De vlonders rondom de vijver behoren nog steeds tot het park, en niet tot de openbare ruimte. Na elke voorstelling kunnen bezoekers rondom de vijver lopen, terug lopen richting de attracties, of naar de uitgang van het park lopen. Na sluitingstijd van het park gaan de poorten open, en kan iedereen gemakkelijk weg. Je kunt dan via de kaartcontrole het park uit, maar ook via de grote poort die naast het Efteling Theater komt.

Zoals eerder gezegd vermoed ik dat de muziek van Aquanura in het hotel af te spelen is, waardoor je kunt eten of drinken met uitzicht op Aquanura, of Aquanura vanuit je hotelkamer kunt kijken. Een voorbeeld waar zoiets al werkelijkheid is, is Hotel Miracosta van Disney Sea in Tokyo. Ik hoop dat er ook een verhoogd terras komt, zoals de Loreley, waar je de show van bovenaf kunt bekijken. Dat is extra mooi.

YouTube player
Fantasmic vanuit Hotel Miracosta

Jouw toekomst van het Dwarrelplein

Hoe denk jij dat het Dwarrelplein eruit zal zien wanneer dit hotel er staat? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Wil jij meteen op de hoogte gebracht worden als ik een nieuw artikel plaats? Laat dan hier je e-mailadres achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *