Feestjaar in de Efteling!

Op de blog van de Efteling zijn twee nieuwe artikelen verschenen. Hier bespreek ik het nieuws uit deze twee artikelen.

Langnek met een feesthoedje voor het jubileum van de Efteling
Langnek viert feest!

Vier 70 jaar Efteling met ons mee

In het eerste artikel wordt bekend gemaakt dat de Efteling in 2022 groots feest gaat vieren! Het park is in 2022 70 jaar, en dat wordt gevierd op verschillende manieren:

  • Opening Sirocco & Archipel
  • Feestmuziek
  • Pop-up sprookje
  • Nog onbekende verrassingen

Naast het artikel verscheen ook een filmpje op YouTube.

YouTube player
Filmpje Jubileumjaar Efteling

In het filmpje wordt niet alleen de Efteling versierd, maar ook Bosrijk. Waarschijnlijk zal het jubileum dus ook gevierd worden in de rest van de Wereld van de Efteling.

Opening Sirocco & Archipel

Op 1 januari, nieuwjaarsdag, zullen Sirocco & Archipel officieel geopend worden. Het is nog niet bekend of er ook abonnementhouderspreviews zullen zijn.

Feestmuziek

Vanaf begin februari, vermoedelijk op 7 februari (na de Winter Efteling), hangt het park vol slingers en is er feestmuziek te horen. Vanaf 16.00 wordt de verjaardag gevierd.

We weten nog niet hoe of wat, aangezien er niet veel bekend gemaakt is. Zal het bestaande feestmuziek zijn, of is er (net als in 2002) speciale feestmuziek geschreven? In het filmpje komt de tekst The Efteling Happy Birthday Medley voorbij, wat wijst op een medley van verjaardagsmuziek, Eftelingmuziek of beiden.

Bij de vijftigste verjaardag hoorde je geregeld door het hele park het jubileumlied Ding Dong Dingeling. Ook in het Sprookjesbostheater werd het lied gebruikt, aan het eind van elke show. Zoiets kan in 2022 ook het geval zijn: een jubileumlied dat overal te horen is, en in shows gebruikt wordt. Misschien zelfs in een Aquanuravariant!

Het filmpje eindigt op Hartenhof, het plein bij Symbolica. Zal daar de grootste verjaardagsviering zijn, bijvoorbeeld een show? We weten het over een paar maanden.

Pop-up Sprookje

Ook werd er bekend gemaakt dat er een nieuw sprookje komt, vanaf eind maart tot begin oktober. Volgens Looopings zal dat op de speelweide zijn, het grasveld tussen het Carrousel paleis en de Wereld van Sindbad. Om welk sprookje het gaat, is nog niet bekend, maar vanwege een aantal hints in het filmpje denkt men dat het om Alice in Wonderland zal gaan. Zo is er een hoed te zien, die kan wijzen op de Hoedenmaker, en een theekopje. Ook thee speelt een rol in Alice in Wonderland. We gaan het zien, vanaf maart.

Openingsdatum Sirocco en Archipel bekend

Het tweede artikel gaat over de Wereld van Sindbad. In dit artikel staat minder nieuws: de openingsdatum van Sirocco en Archipel (1 januari, zoals in het artikel over het feestjaar ook al stond), en wanneer de volgende Making-of van de Wereld van Sindbad ongeveer zal komen: in de Kerstvakantie.

Het derde (en laatste) deel van de Making-of gaat over de muziek van de Wereld van Sindbad. Ook krijg je een preview, wat ik opmerkelijk vind. Ik had liever een stukje muziek gehoord, dan alleen maar kijken naar de muziek. Toch wordt er nadrukkelijk gesproken over een preview, in plaats van over een voorproefje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *