Het Poppentheater komt terug

Dit gerucht is gepubliceerd op 26 januari 2023, en is bevestigd op 20 april 2023.

De Efteling heeft op Community.Theatervacatures.com een vacature geplaatst, waarin gezocht wordt naar “acteurs (30+) voor een nostalgische park productie”. Van deze acteurs worden de volgende zaken gevraagd:

  • Energieke acteur
  • Speelleeftijd > 30 jaar
  • Sterk improvisatie vermogen
  • Dynamische/fysieke expressie
  • Goede verteller met gevoel voor humor en timing
  • Poppenspel is een pre

Het gaat om een productie voor de periode van 19 april 2023 tot en met november 2023, de hele zomerperiode dus. De show zal dagelijks te zien zijn.

Veel mensen dachten bij het lezen van dit gerucht dat het hier gaat om een show in het oude Poppentheater op het Anton Pieck Plein, maar daar staat niets over in de vacature. Er zijn meerdere nostalgische locaties in het park, en waarschijnlijk staat het (grotere) Carrousel Theater na de Winter Efteling weer leeg. Het Poppentheater kon in de laatste jaren dat het geopend was, slechts een twintigtal bezoekers aan. Dat is niet veel. Ook zijn er in de afgelopen jaren poppenshows geweest op het Anton Pieck Plein zelf, buiten dus.

Op 25 januari 2023 verscheen een nieuw artikel op Looopings. Volgens hun bronnen gaat het Poppentheater weer gebruikt worden.

Nu de vraag: Wat voor productie maakt de Efteling op dit moment? En zal hij inderdaad in het Poppentheater te zien zijn? Wordt het een ouderwetse poppenkastvoorstelling, met figuren als Jan Klaassen? Of wordt het misschien een moderne voorstelling in een nostalgisch jasje, zoals een Eftelingse variant van Stitch Live in Walt Disney Studio’s? Komt er een verhaal, of zal gericht worden op gesprekjes met bezoekers?


Update 20-04-2023:

Op 19 april 2023 opende de Efteling het vernieuwde Anton Pieck Plein. Er zijn meerdere zaken op het plein aangepast: meer groen, nieuwe decoratie, een nieuwe wisseltentoonstelling… En de terugkeer van het Poppentheater!

In deze voorstelling vertelt poppenspeler August het verhaal van aapje Aagje en het Ballonnenvrouwtje. De show is meerdere keren per dag te zien, en de showtijden staan in de app. Elke voorstelling duurt ongeveer 15 minuten.

Dit gerucht klopt dus!


Lees hier meer geruchten van deze bron(nen) of over dit onderwerp:

Nieuwe geruchten?

Heb jij meer geruchten? Laat mij dat dan weten, dan voeg ik het gerucht toe! Dit kan ook anoniem.

Nieuwe geruchten hoeven niet groots te zijn. Natuurlijk zijn geruchten over nieuwe attracties en dergelijke welkom, maar ook geruchten over kleine dingen, zoals nieuw entertainment, hebben een plek op deze pagina.

Let op: Onze redactie bekijkt bij elk gerucht of er plaats is op de Geruchtenpagina. Geruchten waarvan een grote kans is dat iemand onzin aan het bedenken is, komen niet online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *