Onderhoud Piraña eind 2022

Meest recente update: 29-03-2022

Ik kreeg een bericht binnen over groot onderhoud bij de Piraña. Dit bericht werd ingestuurd via het formulier onderaan deze pagina, op 12 april 2022.

Grote onderhoudsbeurt voor pirana eind 2022. Hierbij zal de baan compleet vernieuwd worden met wellicht een geheel nieuwe layout en nieuwe effecten. Ook het gebied word flink aangepakt.

Anoniem

Een grootse aanpak van het gebied dus. De afgelopen tijd is ook de hele omgeving van het Steenbokplein / Max & Moritzplein vernieuwd, en op dit moment worden voorbereidingen getroffen om het gebied rondom het Spookslot aan te pakken. Bij de Piraña zelf zijn een aantal rotsen al jaren weg, die in de toekomst vervangen gaan worden.

Eind 2022, is dat niet érg snel?


Update 06-05-2022:

Ik kreeg op 2 april een aanvulling op dit gerucht uit een andere anonieme bron in het park.

Mogelijk komen er nieuwe watereffecten bij de Piraña

Anoniem

Beide bronnen hebben het dus over nieuwe waterelementen / effecten.


Update 30-05-2022:

Volgens een nieuwe anonieme bron (op 27 mei) krijgt de Piraña een souvenirwinkeltje.

Aanvulling op groot onderhoud Piraña deze winter. Er komt een nieuwe retailwinkel bij de attractie.

Anoniem

Zou het een klein winkeltje met balieverkoop worden, of een grotere winkel waar je doorheen kan lopen in een nieuw gebouw?


Update 21-06-2022:

Ik kreeg op 12 juni 2022 een update over dit bericht binnen via een DM op Twitter.

Dat stukje van piraña is juist! Ik heb 6 weken geleden mensen met bouwtekening zien lopen maar toen ik probeerde te spieken op de kaart draaide ze om zodat ik het niet kon zien. Verder waren hun ook naar de stenen aan het kijken en hadden ze er eentje vast

Anoniem

Deze bron wist niet waarom ze naar de stenen aan het kijken waren.

Of de genoemde bouwtekeningen iets met de Piraña te maken hebben, is ook niet duidelijk. De Piraña ligt dichtbij de plek waar binnenkort Danse Macabre zal verschijnen, dus ook dat is een mogelijkheid.


Update 16-09-2022:

De Efteling Blog geeft aan dat ’t Seylend Fregat, het horecapunt tegenover de Piraña, meegenomen wordt bij de werkzaamheden voor Danse Macabre.

Volgens Looopings gaat dit horecapunt plat om plaats te maken voor een souvenirwinkel. Ook het artikel van de Efteling zelf geeft aan dat er een winkeltje bij Danse Macabre gaat komen, maar noemt geen plaats.

Dat er een winkeltje bij de Piraña komt, lijkt dus te kloppen, al weten we nog niet welk thema het gebouw gaat krijgen. Het ligt immers precies tussen de Piraña en Danse Macabre in!


Update 03-10-2022:

Volgens aflevering 296 van de podcast Kleine Boodschap is dit onderhoud een jaar uitgesteld, naar de winter van 2023 / 2024. Zij geven aan dat er al genoeg groot onderhoud is, in de winter van 2022 / 2023.


Update 10-10-2022:

Volgens een bericht dat ik op 16 september ontving, is het onderhoud inderdaad uitgesteld. Niet omdat Joris en de Draak en Droomvlucht langdurig in onderhoud zijn, maar vanwege een vertraging op de materialen. Daarnaast wordt er wat verteld over het onderhoud zelf.

De grote onderhoudsbeurt van de Piraña word met 1 jaar verzet naar eind 2023 dit komt omdat er vertragingen is op de bestelde materialen. Tijdens dit onderhoud worden alle rotsen opnieuw gemaakt en komen (water) effecten bij. Ook in de tunnel zullen er effecten komen/theming. Verder zal het station meer thema krijgen (binnen in) en de foto balie word omgebouwd naar een grotere souvenir winkel.

Anoniem

Veel van deze geruchten hebben we al vaker gehoord. Daarnaast is de Piraña één van de weinige attracties met een actiefotobalie, waar nog niet veel souvenirs verkocht worden. Zouden de eerdere geruchten het hebben over deze uitgebreide fotobalie, of over de vervanger van het Seylend Fregat?


Update 17-11-2022:

De podcast Kleine Boodschap meld in aflevering 302, rond 2:04:00, dat er meer kwijlbeelden gemaakt zullen worden. Komen er meerdere rondom de attracties te staan? Of komen er vervangende kwijlbeelden om gebruikt te worden als de originele kwijlbeelden in onderhoud zijn?


Update 22-12-2022:

Eftelwesley heeft een tweet geplaatst: er zijn inderdaad nieuwe kwijlbeelden opgedoken.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Tweet Eftelwesley

De vier die al rond de attractie staan, staan er nog steeds. Dit zijn dus nieuwe, maar waarom? Ter vervanging van de huidige, als die in onderhoud zijn? Of staan er over een tijdje zes rondom de Piraña?


Update 26-02-2023:

Het is inmiddels begin 2023, en de Piraña is nog steeds in onderhoud. Op 11 maart 2023 gaat de attractie weer open. Op die datum zullen we zien of dit gerucht klopt!


Update 29-03-2023:

De attractie is alweer even open, maar er zijn geen grote aanpassingen geweest. Misschien volgend jaar?


Lees hier meer geruchten van deze bron(nen) of over dit onderwerp:

Nieuwe geruchten?

Heb jij meer geruchten? Laat mij dat dan weten, dan voeg ik het gerucht toe! Dit kan ook anoniem.

Nieuwe geruchten hoeven niet groots te zijn. Natuurlijk zijn geruchten over nieuwe attracties en dergelijke welkom, maar ook geruchten over kleine dingen, zoals nieuw entertainment, hebben een plek op deze pagina.

Let op: Onze redactie bekijkt bij elk gerucht of er plaats is op de Geruchtenpagina. Geruchten waarvan een grote kans is dat iemand onzin aan het bedenken is, komen niet online!

Nieuwe geruchten?

Heb jij meer geruchten? Laat mij dat dan weten, dan voeg ik het gerucht toe! Dit kan ook anoniem.

Nieuwe geruchten hoeven niet groots te zijn. Natuurlijk zijn geruchten over nieuwe attracties en dergelijke welkom, maar ook geruchten over kleine dingen, zoals nieuw entertainment, hebben een plek op deze pagina.

Let op: Onze redactie bekijkt bij elk gerucht of er plaats is op de Geruchtenpagina. Geruchten waarvan een grote kans is dat iemand onzin aan het bedenken is, komen niet online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *