Onderhoud Piraña eind 2023

Dit gerucht is gepubliceerd op 26 februari 2023, en is bevestigd op 7 november 2023

Volgens het vorige gerucht over het onderhoud aan de Piraña, zijn een aantal grote onderdelen van het onderhoud uitgesteld naar de Winter Efteling 2023 / 2024.

Toch kreeg ik op 30 januari 2023 een bericht binnen, via het formulier onderaan.

Heb van een medewerker gehoord die bij de Piraña stond dat er eind dit jaar een groot onderhoud plaats vindt. Met onder andere nieuwe bootjes en nieuwe attractie elementen aan de zijkant en in de attractie

Anoniem

Eén van de dingen die verwacht wordt, is de herbouw van een aantal rotsen die een paar jaar geleden zijn afgebroken.


Update 04-10-2023:

De Efteling heeft aangekondigd dat de Piraña deze winter gesloten zal blijven. Dat gebeurt elk jaar, maar dit keer zal de attractie extra lang dicht zijn: zo’n 8 maanden. Vanaf 6 november 2023 is de attractie dicht. Op 29 juni heropent de Piraña, maar wat gebeurt er in de tussentijd?

Er is een vergunning aangevraagd voor de bouw van gethematiseerde rotspartijen. De afgelopen jaren zijn er enkele rotspartijen en watervallen verwijderd, en die zullen waarschijnlijk teruggeplaatst worden.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

De podcast Kleine Boodschap lijkt meer te weten: in aflevering 347, rond 1:05:14, vertellen ze wat zij gehoord hebben. Zo zal de gevederde slang, die op verschillende plekken rond de attractie te zien is, een grotere rol spelen.

De watervallen en andere rotspartijen die opnieuw gerealiseerd worden, zullen realistischer worden, zoals ook op andere plekken met vernieuwd rotswerk is gebeurd. Ook komen er extra watervallen bij, aanvullend op de watervallen die er altijd al waren. Bijvoorbeeld een waterval op de plek waar soms in de zomer een tuinslang ligt?

Achter de schermen zijn twee nieuwe kwijlbeelden gespot. Gaan we twee extra kwijlbeelden krijgen? Of zijn dit de vervangers van de twee kwijlbeelden op het eiland, die al een tijd defect lijken te zijn? Ook andere watereffecten zijn te verwachten, bijvoorbeeld geisers.

Ten slotte spreekt Kleine Boodschap over het gebouw: het gebouw wordt gestript en opgeknapt.

Over het grote onderhoud bij de Piraña wordt al een paar jaar gesproken, maar zal het dit jaar toch écht gaan gebeuren? Of blijft het bij de nieuwe rotspartijen?


Update 11-10-2023:

Als reactie op de vorige update heeft Wonderdepot op X geplaatst dat hun bronnen hetzelfde vermelden.


Update 7-11-2023:

Op de Efteling Blog is een artikel verschenen over de naderende onderhoudsbeurt van de Piraña. In dit artikel is te lezen dat er inderdaad vernieuwde én nieuwe watervallen komen. Ook wordt de buitengevel opgeknapt.

Er wordt gesproken over extra watergoden, maar er staat niet bij of deze watergoden interactief zullen zijn, zoals de huidige kwijlbeelden. De extra watereffecten zijn ook aangekondigd, in de vorm van ‘pijlen van water’, mist, muren van water en waterstralen.

Zelf verwacht ik dat de laatstgenoemde waterstraal uit de bek van de gevleugelde slang zal schieten. Een tekening daarvan staat op de Efteling Blog.

Ten slotte wordt bevestigd dat het rotswerk realistischer zal worden.


Lees hier meer geruchten van deze bron(nen) of over dit onderwerp:

Nieuwe geruchten?

Heb jij meer geruchten? Laat mij dat dan weten, dan voeg ik het gerucht toe! Dit kan ook anoniem.

Nieuwe geruchten hoeven niet groots te zijn. Natuurlijk zijn geruchten over nieuwe attracties en dergelijke welkom, maar ook geruchten over kleine dingen, zoals nieuw entertainment, hebben een plek op deze pagina.

Let op: Onze redactie bekijkt bij elk gerucht of er plaats is op de Geruchtenpagina. Geruchten waarvan een grote kans is dat iemand onzin aan het bedenken is, komen niet online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *