Sloop Vliegende Hollander

Op 22 mei 2022 kreeg ik dit gerucht binnen:

Het is mij ter ore gekomen dat Efteling van plan is om De Vliegende Hollander te slopen en opnieuw op te bouwen. Dat heeft te maken met de jaarlijkse onderhoud aan de DHV wat best duur is.

Anoniem

Hoewel ik best geloof dat het jaarlijkse onderhoud van de Vliegende Hollander meer kost dan vooraf bedacht is, denk ik niet dat deze attractie dezelfde behandeling als Roodkapje en Vrouw Holle gaat krijgen. Als de attractie plat gaat, dan verwacht ik niet dat de attractie 1 op 1 teruggebouwd gaat worden, maar dan met een ander ritsysteem. Ik denk eerder dat er dan teruggegrepen gaat worden naar de oorspronkelijke plannen: een écht darkridestuk binnen, en een fatsoenlijk stuk achtbaan buiten.


Update 08-07-2022:

Een anonieme bron geeft een reactie op dit gerucht:

Ik heb een jaar geleden al vanuit verschillende bronnen vernomen dat de Efteling de Vliegende Hollander wil gaan upgraden. Wat ik heb gehoord is dat alles plat gaat en ze naar het originele ontwerp willen gaan terugplaatsen. Met een stuk meer sfeer en beleving tijdens de vaart

Anoniem

Dit gaat dus niet meer over de techniek, maar over de gehele attractie. De oorspronkelijke plannen voor de Vliegende Hollander waren een heel stuk grootser en spectaculairder dan wat er nu is neergezet, dus ik zou het toejuichen, maar… Is er nog wel plek voor?


Lees hier meer geruchten van deze bron(nen) of over dit onderwerp:

Nieuwe geruchten?

Heb jij meer geruchten? Laat mij dat dan weten, dan voeg ik het gerucht toe! Dit kan ook anoniem.

Nieuwe geruchten hoeven niet groots te zijn. Natuurlijk zijn geruchten over nieuwe attracties en dergelijke welkom, maar ook geruchten over kleine dingen, zoals nieuw entertainment, hebben een plek op deze pagina.

Let op: Onze redactie bekijkt bij elk gerucht of er plaats is op de Geruchtenpagina. Geruchten waarvan een grote kans is dat iemand onzin aan het bedenken is, komen niet online!

Nieuwe geruchten?

Heb jij meer geruchten? Laat mij dat dan weten, dan voeg ik het gerucht toe! Dit kan ook anoniem.

Nieuwe geruchten hoeven niet groots te zijn. Natuurlijk zijn geruchten over nieuwe attracties en dergelijke welkom, maar ook geruchten over kleine dingen, zoals nieuw entertainment, hebben een plek op deze pagina.

Let op: Onze redactie bekijkt bij elk gerucht of er plaats is op de Geruchtenpagina. Geruchten waarvan een grote kans is dat iemand onzin aan het bedenken is, komen niet online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *