Efteling Abonnementen

Meest recente update: 02-05-2023

Als je vaak naar de Efteling gaat, is het handig om een Efteling abonnement te nemen. Hiermee kun je zo vaak je wilt naar de Efteling.

Wanneer je eens in de twee maanden naar de Efteling gaat, ben je al voordeliger uit met een abonnement.

Je kunt een abonnement aanschaffen bij de Gastenservice van de Efteling, maar ook via het internet. Wanneer je via internet een abonnement besteld, dan krijg je het pasje binnen een paar dagen binnen via de post. Je kunt er ook voor kiezen om het pasje op te halen bij de gastenservice.

Prijzen

De Efteling kent één soort abonnement. Er zijn dus geen verschillende abonnementen, met verschillende openingsdagen en verschillende prijzen. Wel kunnen de prijzen verschillen, bijvoorbeeld op basis van leeftijd, en of je per jaar of maandelijks betaalt.

Het is mogelijk om te betalen per jaar, of per maand. Bij betaling per jaar moet je het abonnement elk jaar vernieuwen. Als je per maand betaalt, dan wordt het abonnement automatisch verlengd. Na 12 maanden kun je het abonnement elke maand opzeggen.

Kinderen tot en met 3 jaar hoeven geen entree te betalen, dus er is ook geen abonnement nodig. Je kunt wel een pasje aanvragen, zodat het kind er helemaal bij hoort.

Voor het stallen van een fiets is geen fietsabonnement nodig.

De prijzen in 2023 zijn als volgt:

AbonnementPer jaarPer maand
4 t/m 59 jaar€215€19,50
65+€200€18,00
Bezoekers met een beperking€170€15,50
Auto€40€3,50
Prijzen Efteling Abonnement

Geldigheid

Het abonnement is minstens een jaar lang geldig. In Mijn Efteling, de abonnementhouderspagina van de Efteling, kun je inloggen om de einddatum van het abonnement te zien.

Een aantal dagen per jaar is het abonnement niet geldig. In de fanwereld worden deze dagen Blokdagen genoemd. Dit zijn maximaal 14 dagen per jaar.

De volgende blokdagen zijn op dit moment bekend (per weekend):

 • 19 & 25 november 2023
 • 2, 3, 9 & 10 december 2023

Bekijk voor alle data ook de Efteling Agenda.

Af en toe vallen er dagen af. Hierover stuurt de Efteling een mail aan alle abonnementhouders.

Korting in de Efteling

Korting op Vriendentickets

In 2023 kun je 2 vriendentickets kopen voor €24,00 per stuk. Het is niet nodig om dat in één keer te doen, dat kan ook in twee keren. Voor een bezoek met vriendentickets moet een parkreservering gemaakt worden.

Om de vriendentickets aan te schaffen, moet je inloggen op de Eftelingsite. Daar kun je de vriendentickets vinden. Ook zie je daar hoeveel vriendentickets er nog beschikbaar zijn.

De abonnementhouder hoeft er niet bij te zijn wanneer de kaarten gebruikt worden. Daardoor kun je deze kaarten ook gebruiken als kado, of om zelf te gaan tijdens een blokdag.

Korting op eten & drinken

Bij elk vast horecapunt in de complete wereld van de Efteling krijg je 5% korting op eten en drinken. Bij restaurants met bediening geld deze korting tot en met 10 personen, dus ook voor medebezoekers zonder abonnement.

Om deze korting te krijgen, moet het abonnement gescand worden. Hierdoor krijg je geen korting via de Efteling App of bestelzuilen. Daarnaast geld de korting niet bij supermarktartikelen in Bosrijk, en de bezorging van pizza of brood in de verblijfsaccommodaties.

Korting op souvenirs

Met een abonnement op de Efteling krijg je 5% korting op de meeste souvenirs. Dit is niet in combinatie met andere kortingen.

Korting op overnachtingen

Abonnementhouders krijgen 25% korting op overnachtingen in de Efteling. Omdat abonnementhouders geen kaartjes voor het park nodig hebben, is deze korting over de logiesprijs. Bij hotelkamers is het verplicht om ontbijt erbij te nemen, maar als abonnementhouder krijg je 5% korting op eten en drinken. Deze actie is beperkt beschikbaar.

Het is niet mogelijk om zelf via internet te boeken. Dit moet helaas telefonisch.

Als de rest van je gezelschap geen abonnement heeft, dan is het mogelijk om meerdagentickets te bestellen. Dit zijn de prijzen in 2023:

Aantal dagenPrijs 2023
2€54
3€68
4€83
5€98
Meerdagentickets

Korting op evenemententickets

Af en toe heeft de Efteling evenementen. Het abonnement is dan niet geldig, maar je kunt wel 25% korting krijgen op kaartjes. Het gaat bijvoorbeeld om kaarten voor Oud & Nieuw.

Korting op theatershows

Bij een bezoek aan Caro krijgen abonnementhouders korting. In plaats van €25 betaal je €18,75. Je kunt maximaal 8 kaarten bestellen per abonnementhouder.

In tegenstelling tot de Vriendentickets moet de abonnementhouder bij Caro wel aanwezig zijn: er wordt gevraagd om het abonnement te laten zien bij de ingang.

Korting buiten de Efteling

Met een Efteling abonnement krijg je ook korting op andere parken in binnen- en buitenland. In sommige gevallen mag je zelfs gratis naar binnen.

Nederland

België

Duitsland

 • 40% korting op Holiday Park
 • 1 keer per kalenderjaar gratis toegang op Movie Park (op doordeweekse dagen)
 • 1 keer per kalenderjaar gratis toegang op Tripsdrill

Frankrijk

 • 1 keer per kalenderjaar gratis toegang op Puy du Fou

Spanje

 • 1 keer per kalenderjaar gratis toegang op Isla Mágica
 • 1 keer per kalenderjaar gratis toegang op PortAventura (op doordeweekse dagen)

Engeland

 • 1 keer per kalenderjaar gratis toegang op Blackpool Pleasure Beach, inclusief Unlimited Wristband

Polen

Denemarken

 • 1 keer per kalenderjaar gratis toegang op Fårup Sommerland

Extra voordelen

 • Af en toe zijn er speciale evenementen voor abonnementhouders. Denk hierbij aan previews bij nieuwe attracties, shows en horeca.
 • Je krijgt op / rond je verjaardag een gratis gebakje (bij aankoop van een drankje).

De bovenstaande links helpen met het voortbestaan van deze site.