Entertainment & Evenementen

Meest recente update: 08-11-2023

De Efteling heeft een aantal shows. Op deze pagina zie je welke shows er op dit moment in én buiten het park te zien zijn. Daarnaast kun je hier zien welke evenementen de Efteling kent.

Entertainment in de Efteling

In de Efteling is altijd veel entertainment te zien. Op dit moment zijn dat:

 • Anton Pieckplein Poppenkast Theater
 • Aquanura
 • Bakker Krümel & Frau Schmetterling
 • De Charlatans
 • Jokie & Jet
 • Ontmoet & Begroet
 • Raveleijn
 • Sprookjesboomshow
 • Sprookjessprokkelaar

Er zijn nu dus 7 shows te zien in de Efteling, en je kunt Eftelingfiguren ontmoeten en begroeten.

Anton Pieckplein Poppenkast Theater

Het kleinste theater van de Efteling is weer geopend! Je vind het theatertje bij de Drinkeboer op het Anton Pieckplein. In het Poppenkast Theater speelt poppenspeler August twee verschillende voorstellingen: de Tas van Bets en het Ballonnenvrouwtje. Wees er op tijd bij, want vol is vol!

In De Tas van Bets komen August en zijn aapje Aagje Toon tegen, van Toon en Bets. Zonder Bets, want Bets is kwijt. Gelukkig let Toon op haar wonderlijke tas, waar álles in past!

YouTube player
De Tas van Bets

In de voorstelling over het Ballonnenvrouwtje is August zijn aapje Aagje kwijt. Ondertussen probeert het Ballonnenvrouwtje haar ballonnen te verkopen op het Anton Pieckplein!

YouTube player
Het Ballonnenvrouwtje

Aquanura

Aan het einde van elke dag is de watershow Aquanura te zien. Deze show speelt in de vijver naast het Efteling Theater. Er zijn verschillende voorstellingen. In de Efteling App en op de schermen naast de vijver, op de Pardoes Promenade en op het Droomvluchtplein zie je welke voorstelling er speelt, en hoe laat dat is.

Bakker Krümel & Frau Schmetterling

Op het Max & Moritz Plein vind je elke dag Bakker Krümel (van Bäckerei Krümel) en Frau Schmetterling (de moeder van Max & Moritz).

De Charlatans

Tegenover de Piraña vertellen Otto en Virginie Charlatan hun verhaal, dat verbonden lijkt te zijn met de nieuwe attractie: Danse Macabre! Op dit moment zijn ze bezig met het vierde deel van hun verhaal, waarin Otto het Onnoembare ziet…

YouTube player
De Charlatans

Jokie en Jet

Jokie en Jet zijn te vinden op het Carnaval Festivalplein, bij hun luchtballon. De tijden van Jokie en Jet zijn te vinden op de schermen op de Pardoes Promenade, het Droomvluchtplein en bij de spoorwegovergang op het Dwarrelplein, en natuurlijk in de Efteling App.

Er zijn twee voorstellingen: de Circusdirecteur en de Boerin.

Wanneer Jokie en Jet op reis zijn, komen ze iemand tegen. Dat kan een Boerin zijn, maar ook de Circusdirecteur. De Boerin is haar schaapje kwijt, en de Circusdirecteur is zijn leeuw kwijt. Gelukkig helpt Jokie met zoeken!

Bekijk de show op mijn YouTubekanaal:

YouTube player
Jokie en Jet in het Sprookjesbos

Ontmoet & Begroet

Je kunt verschillende figuren ontmoeten in de Efteling.

 • Pardoes of Pardijn
 • Verschillende Eftelingbewoners

Pardoes & Pardijn

In de ochtend vind je Pardoes en Pardijn op de Pardoes Promenade, bij Polles Keuken. Hij staat klaar om met je op de foto te gaan.

Eftelingbewoners

In de ochtend staan in de kiosk op het Theaterplein verschillende Eftelingbewoners op je te wachten. Je kunt hier op de foto met hulp van een Eftelingfotograaf, of gewoon met je eigen camera.

Raveleijn

De parkshow Raveleijn is een aantal keer per dag te zien in Marerijk. Sinds 2022 speelt er een nieuwe show, die een combinatie is van de show die voor corona (2019) en tijdens corona (2021) te zien was. De show duurt ongeveer 25 minuten, en heeft een korte voorshow.

De tijden van Raveleijn staan in de Efteling App, en op de schermen bij de Aquanuravijver, op de Pardoes Promenade en op het Droomvluchtplein. Op dit moment is een Boarding Pass niet nodig om Raveleijn te bezoeken.

Het verhaal van Raveleijn gaat over vijf kinderen die naar de magische stad Raveleijn worden gehaald. De namen van deze kinderen zijn Thomas, Maurits, Emma, Lisa en Joost. Daar aangekomen veranderen ze in vijf Ruyters, die Raveleijn zullen redden.

In de huidige show zie je de Ruiters voor de eerste keer in Raveleijn aankomen. Halina verwelkomt de Vijf Helden en stelt ze voor aan gildemeesters Erick en Reneé, die de Vijf zullen trainen in zwaardvechten en paardrijden. Daarna krijgen ze hun magische wapens. Helaas daagt Joost de slechte graaf Olaf uit, en moeten ze tegen hem en zijn mechanische draak Draconicon vechten.

De show is te zien op mijn YouTubekanaal:

YouTube player

Sprookjesboomshow

Deze show is te zien in het Sprookjesbostheater. Er zijn twee verschillende voorstellingen, die afgewisseld een hele dag spelen: Het Sprookjesbal en De Grens. Beide shows duren ongeveer 30 minuten.

In Het Sprookjesbal willen Wolf en Heks graag naar het Sprookjesbal. Wolf weet zich met een list binnen te werken, en Heks vind dat maar niets. Ze heeft een plannetje om Wolf tegen te houden: Kriebelkoekjes!

YouTube player
Het Sprookjesbal

In De Grens heeft Wolf honger. Hij heeft een plannetje bedacht om aan eten te komen: hij maakt een grens, en wie over de grens wilt, moet betalen met een taart. Als dat maar goed gaat!

YouTube player
De Grens

Shows buiten de Efteling

De Efteling heeft ook shows die niet ín het park zijn, maar daarbuiten. Je moet er ook een apart kaartje voor kopen. Op dit moment speelt alleen Caro, in het Efteling Theater.

Caro

In het Efteling Theater is op dit moment de show Caro te zien. Deze voorstelling gaat over de carrousel van het leven. Het podium is één grote draaimolen, waar het publiek omheen zit. In Caro volg je het leven van Oscar, van jong tot oud.

Caro is een show die bedoeld is voor een internationaal publiek. Dit betekent dat er weinig in gesproken wordt. Het verhaal wordt duidelijk gemaakt door middel van dans en acrobatiek.

Caro is te zien in het Efteling Theater, maar hoort niet bij het park. Op dagen dat Caro speelt, is het plein voor het theater afgezet, waardoor gasten van de show niet naar het theater (of andersom) kunnen zonder ticket. Soms is het mogelijk om na afloop van Caro naar Aquanura te gaan.

In het Efteling Theater zijn parkeerkaarten met korting te koop.

Evenementen in de Efteling

De Efteling heeft twee evenementen aangekondigd: de Winter Efteling en het Oud & Nieuw Feest.

Oud & Nieuw Feest

Op Oudjaarsavond viert de Efteling het Oud & Nieuw Feest. Het park sluit het jaar af met een spectaculaire vuurwerkshow!

Winter Efteling

Tijdens de Winter Efteling is het park helemaal winters aangekleed, en kun je genieten van warme vreugdevuren en een prachtig verlicht park.