Digitale Sleutel

Meest recente update: 28-04-2023

Wat is de Digitale Sleutel?

De Digitale Sleutel is de vervanger voor de oude Sleutelkaart, waarmee de Efteling voorheen werkte. Via de Efteling App kun je nu de bagageruimte openen, de slagbomen van het parkeerterrein van de vakantieparken openen en je kamer of vakantiehuisje in. In Bosrijk kun je ook met de Digitale Sleutel het Badhuys in. Daarvoor gebruik je de Digitale Sleutel.


Hoe werkt de Digitale Sleutel?

Acht dagen voordat je verblijf begint, krijg je een e-mail. Daarin staat de uitleg over de Digitale Sleutel, en hoe je die kan activeren. Als de sleutel is geactiveerd, krijg je in de Efteling App een nieuwe knop met een sleutel. Vanaf dan wordt er ook afgeteld tot je bezoekje aan het park.

Aftellen met de Efteling App

Ook komt er meer informatie in de Efteling App, achter het tabblad Overnachten. Je ziet hier het hotel waar je gaat overnachten, welke type en nummer kamer of welk type of nummer vakantiehuisje je hebt, het reserveringsnummer en de aankomst- en vertrektijden. Ook hier wordt afgeteld. Onder de informatie krijg je een zestal knoppen: de Digitale Sleutel (deze doet hetzelfde als de knop in het tabblad Kaart), de plattegrond, aankomst en vertrek, de inventaris van jouw accommodatie, de indeling van jouw accommodatie, en praktische informatie.

Meer informatie in de Efteling App.

Tijdens de vakantie kun je het huisje in door op de knop in dit overzicht, of op de knop boven de kaart te drukken. Als je dan de telefoon tegen het gemarkeerde deel van de deurklink houd, zal het slot automatisch ontgrendeld worden en kun je de kamer in.

Vanaf de vertrektijd zal de Digitale Sleutel niet werken.


Kun je de Digitale Sleutel delen?

Ja. De hoofdboeker ontvangt een link die gedeeld kan worden, waardoor anderen ook een kamersleutel kunnen ontvangen. Ook de entreekaarten kunnen op die manier gedeeld worden. Hiervoor heeft iedere gast een eigen Efteling App en Efteling-account nodig.


Wat als je geen Digitale Sleutel wilt gebruiken?

Als je geen Digitale sleutel, maar de ouderwetse Sleutelkaart wilt gebruiken, kun je daar om vragen bij de receptie. Je krijgt dan een Sleutelkaart mee.