Efteling Oud & Nieuw Feest

Meest recente update: 09-11-2022

De Efteling gaat knallend het jaar uit!

Er is nog geen Oud & Nieuw Feest aangekondigd voor 2022 / 2023. Je kunt hieronder alles lezen over de vorige editie, die afgelast is.

De kaartverkoop van het Oud & Nieuw is inmiddels geopend.

Een feestelijke avond

Op 31 december 2021 is de Efteling in de avond speciaal geopend voor het Oud & Nieuw Feest. Van 19.00 tot 1.00 is er extra veel entertainment te vinden, en de attracties zijn natuurlijk ook geopend. Om 0.00 is er een grote vuurwerkshow op twee locaties, om het nieuwe jaar in te luiden!

Alle attracties zijn tot 1.00 geopend, behalve het Kinderspoor en de Oude Tufferbaan. Die twee zijn dicht vanwege het vuurwerk.

Vanaf begin november 2021 zijn de kaarten voor dit evenement te koop op de Eftelingsite. Een kaartje kost €45 euro per persoon, maar als abonnementhouder krijg je 25% korting: je betaalt dan €36,75. Bij de prijs is een glaasje bubbels, een oliebol en parkeren inbegrepen. Als je deze feestavond in één van de hotels of bungalowparken van de Efteling slaapt, dan is het Oud & Nieuw Feest inbegrepen.

Entertainment tijdens Efteling Oud & Nieuw feest

Tussen 23.00 en 1.00 is er extra entertainment in de Efteling. Dit entertainment bestaat uit De Dames Draaien (DJ’s), live zangeressen en muzikanten.

Vanaf 23.45 zullen ook de Eftelingbewoners tevoorschijn komen. Zij tellen af naar het nieuwe jaar (naar verwachting gaan ze niet het volledige kwartier aftellen, maar slechts de laatste paar seconden. De rest van de tijd kun je waarschijnlijk met ze op de foto).

Om twaalf uur is er een vuurwerkshow met lasereffecten.

Overdag naar de Efteling

De Efteling is gewoon geopend. Het is dan ook mogelijk om in de ochtend naar de Efteling te gaan. Het park sluit om 18.00, en Aquanura is niet om 18.15, maar eerder te zien. Zo kan de Efteling ervoor zorgen dat de gasten van overdags niet mengen met de gasten voor de avond.

Daarnaast krijgt elke bezoeker van het Oud & Nieuw Feest een polsbandje, en zijn bezoekers zonder polsbandje dus gemakkelijk te herkennen. Het is dus niet mogelijk om de van 11.00 tot 1.00 in het park te blijven, zonder een avondkaartje te kopen.