Efteling Agenda

In deze agenda zie je belangrijke data voor een bezoekje aan de Efteling, bijvoorbeeld:

  • Attracties in onderhoud
  • Evenementen
  • (Bedrijfs)feesten
  • Blokdagen

Click here to display content from calendar.google.com

Wanneer is het Efteling-abonnement niet geldig?

Op Blokdagen is het Eftelingabonnement niet geldig. Meestal zijn deze dagen gereserveerd voor grote bedrijven. Bezoekers zonder abonnement zijn welkom, maar moeten er rekening mee houden dat het uitzonderlijk druk kan zijn. Ook verblijfsgasten mogen gewoon naar binnen. Wanneer deze blokdagen zijn, kun je gemakkelijk vinden in de Efteling Agenda.

Er zijn maximaal 14 blokdagen per kalenderjaar. Meestal zijn deze in het voorjaar (februari / maart) en het najaar (oktober / november). Het kan zijn dat er blokdagen uitvallen: dan krijgen abonnementhouders van de Efteling een mailtje dat ze die dag(en) welkom zijn. Er komen nooit blokdagen bij.

Hoe laat gaat de Efteling open?

De Efteling gaat meestal rond 10.00 open, maar in de winter vaak om 11.00. Kijk voor de meest actuele tijden op de Eftelingsite of in de Efteling app. Wel zijn er altijd een aantal attracties eerder geopend voor verblijfsgasten, en kun je een half uur voor openingstijd al het park in. Je kunt dan vanaf de parkingang tot aan Symbolica lopen. De winkeltjes en restaurantjes op deze route zijn vaak al geopend.

Hoe laat sluit de Efteling?

Het park sluit in de winter meestal rond 17.00 of 20.00, in de zomer om 21.00 of 22.00 en daartussen om 16.00. Dit is de sluitingstijd van de wachtrijen van attracties: als je in de rij staat, kun je nog steeds je ritje doen, zelfs als de wachtrij meer dan een uur duurt.

Het is aan te raden om na sluitingstijd nog iets te doen, zoals het bekijken van een show of lekker eten in een restaurant. Zo ontloop je de drukte die rond sluitingstijd op het parkeerterrein heerst. Meestal is een kwartier na sluitingstijd de watershow Aquanura te zien. Ook een aantal restaurants in de buurt van Aquanura, en het Wapen van Raveleijn en Polles Keuken, zijn na sluitingstijd vaak nog geopend.

Hoe vermijd je drukte?

Als je niet van drukte houd, zijn er een paar periodes dat je de Efteling beter niet kunt bezoeken: de schoolvakanties en het schoolreisjesseizoen. De schoolvakanties zijn eenvoudig op internet op te zoeken. Wanneer er schoolreisjes zijn, is lastiger te vinden. De meeste schoolreisjes zijn ter kennismaking, of afsluiting. Daarom is het rondom de zomervakantie het drukste op het gebied van schoolreisjes.

De rustigste dagen zijn doordeweekse dagen in het voor- of naseizoen: januari, februari, maart en november.

Ook het weer kan meespelen in de drukte: als het hard of lang regent, of er wordt ander slecht weer voorspeld, zijn er minder mensen in het park.

Ontbrekende data

De Efteling Agenda wordt zo goed mogelijk bijgehouden, maar het kan zijn dat er informatie mist. Je kunt ontbrekende informatie altijd doorgeven aan ons, dan vullen we de agenda aan. Dat kan bijvoorbeeld via dit formulier: