Efteling Loonsche Land Services & Faciliteiten

Meest recente update: 14-11-2022

Vakantiepark Efteling Loonsche Land bied een aantal faciliteiten en services aan. Op deze pagina zie je wat deze precies inhouden.

Aankomst & Vertrek

Vlak voordat je vakantie begint, krijg je een aantal zaken in de mail:

 • Parkeerbewijzen voor het parkeerterrein van het Loonsche Land
 • Entreebewijzen voor de Efteling
 • Informatie over het verblijf (ook te vinden in Mijn Efteling)

Wanneer dit niet op tijd binnen is, kun je deze ook ophalen bij de receptie van Efteling Loonsche Land.

Op de aankomstdag kun je vanaf vier uur ’s middags de accommodatie in. Hiervoor hoef je niet langs de receptie.

Op de vertrekdag moet je om 10.30 uur ’s ochtends de accommodatie uit. Ook daarvoor hoef je niet langs de receptie. Bij een verblijf in een vakantiewoning wordt wel van je verwacht dat je zelf het afval opruimt, de bedden leeg achterlaat, het servies afgewassen in de kasten zet, de ramen en deuren dicht zet, en de parasol ingeklapt is. Kortom: je moet het huisje leeg, schoon en opgeruimd achterlaten.

Dierenverblijf

In het Loonsche Land staat een dierenverblijf. Hier vind je dieren als kippen en geiten. Ook kun je er van de glijbaan af gaan.

Digitale Sleutel

De Digitale Sleutel is de vervanger voor de oude Sleutelkaart, waarmee de Efteling werkte. Via de Efteling App kun je nu de bagageruimte openen, de slagbomen van het parkeerterrein van het Loonsche Land openen en je kamer of vakantiehuisje in. Daarvoor gebruik je de Digitale Sleutel.

Acht dagen voordat je verblijf begint, krijg je een e-mail. Daarin staat de uitleg over de Digitale Sleutel, en hoe je die kan activeren.

Als je geen Digitale sleutel, maar de ouderwetse Sleutelkaart wilt gebruiken, kun je daar om vragen bij de receptie.

Eerder de Efteling in

Verblijfsgasten van Efteling Loonsche Land mogen eerder de Efteling in. Hierdoor mogen zij ook eerder een aantal attracties in.

Om bij deze attracties te komen, moet je gebruik maken van een speciale route. Deze route kun je vinden in het Loonsche Land, en staat in de Efteling met klapborden aangegeven. Op dit moment kun je naar de attracties door langs het Efteling Theater naar de Fata Morgana te lopen.

Efteling Tv

Op de televisie in elke accommodatie vind je een speciale televisiezender, met alleen maar Eftelingprogramma’s!

Gratis parkeren

Verblijfsgasten van Efteling Loonsche Land kunnen gratis parkeren bij het vakantiepark, maar ook bij het parkeerterrein van de Efteling.

De Kabouter

In Efteling Loonsche Land wonen verschillende kabouters. Deze kabouters zie je af en toe door het vakantiepark lopen. Maak jij een praatje?

De kabouter loopt bijna elke avond een rondje door het Loonsche Land: Maandag, woensdag en vrijdag tussen 18.00 en 20.00, en in het weekend tussen 19.00 en 21.00.

Korting op Caro

Verblijfsgasten van de Efteling krijgen korting op de theatershow Caro. Een kaartje kost voor verblijfsgasten 10 euro, in plaats van 25 euro.

Pizza- en ontbijtbezorging

In de vakantiehuisjes van het Loonsche Land kun je pizza’s laten bezorgen. Via de QR-code in de woonkamer kun je de bestelling plaatsen. Ook bij de receptie kun je bestellingen plaatsen, daar staat een bestelzuil. Tussen 16.00 en 21.30 worden de pizza’s geleverd.

Ook kun je ontbijt laten bezorgen. Via de bestelzuilen bij de receptie of Mijn Efteling kun je een bestelling plaatsen, en voor acht uur ’s ochtends hangt de bestelling aan de voordeur.

De Pluktuyn

Naast het hoofdgebouw van Efteling Loonsche Land vind je de Pluktuyn, waar de ingrediënten voor het restaurant vandaan gehaald worden. Je kunt er zelf een kijkje nemen, maar in juli, augustus en september is het ook mogelijk een rondleiding te krijgen. Deze rondleidingen worden gegeven tussen 17.00 en 18.00. Een reservering hiervoor is verplicht.

Receptie

Bij de receptie, die in het hoofdgebouw van Efteling Loonsche Land te vinden is, kun je voor verschillende zaken terecht. Bijvoorbeeld:

 • Reserveringen (restaurants, rondleidingen in de pluktuyn en theatervoorstellingen bijvoorbeeld)
 • Het kopen van ontdekboxen
 • De Souvenirexpres

Daarnaast is dit de plek om verschillende voorwerpen te huren:

 • Rolstoelen (€50 borg)
 • Fietsen (reservering verplicht)
 • Kinderstoel (€5 per nacht)
 • Babybed (€10 per nacht)

Restaurant De Proeftuyn

In het hoofdgebouw vind je Restaurant De Proeftuyn. Dit restaurant bied ontbijt, lunch en diner. Ook kun je er terecht voor een drankje. Via Mijn Efteling kun je een tafel reserveren voor dit restaurant.

De menukaart van De Proeftuyn vind je hier.

Restaurant De Proeftuyn maakt gebruik van ingredienten uit de naastgelegen moestuin: de Pluktuyn.

Het ontbijt is te reserveren tijdens het boeken van een verblijf, of via Mijn Efteling. Vanaf zeven uur tot elf uur kun je in De Proeftuyn ontbijten.

Vanaf twaalf uur wordt in De Proeftuyn de lunch geserveerd. Dit is bijvoorbeeld een sandwich, soep of salade. De lunch is beschikbaar tussen 12.00 en 16.00.

In de avond kun je dineren in De Proeftuyn. Hiervoor is een reservering niet verplicht, maar wel aan te raden.

Souvenir Express

Als je in de souvenirwinkels van de Efteling iets koopt, dan kun je de aankopen laten bezorgen bij de receptie van het Loonsche Land.

Speeltuinen

In heel Efteling Loonsche Land zijn verschillende speeltoestellen te vinden, maar ook natuurlijke speelelementen. De meeste hiervan bevinden zich bij het water.

Er is ook een grote touwbrug en een uitkijktoren te vinden.

Stomerij

Bij de receptie kun je terecht om kleding te laten stomen.

Treintje naar de Efteling

Tussen het Loonsche Land en de Efteling rijd een treintje. In de ochtend en avond rijd dit treintje elke 20 minuten op en neer. Bij de haltes van het treintje kun je de dienstregeling vinden.

Verhuur

Bij de receptie van Efteling Loonsche Land kun je verschillende zaken huren:

 • Rolstoelen (€50 borg)
 • Fietsen (reservering verplicht)
 • Kinderstoel (€5 per nacht)
 • Babybed (€10 per nacht)

Zwembad Het Badhuys

Het Badhuys is de waterspeelplaats van Efteling Bosrijk.

Het Badhuys bestaat uit een klein zwembad, een stroomversnelling, een bubbelbad, een babybad, peuterbad en speelelementen.

De hele week is het bad geopend vanaf negen uur ’s ochtends tot en met vijf uur ’s avonds. In het weekend gaat het zwembad zelfs een uurtje eerder open.

Het Badhuys heeft genoeg kleedkamers en kluisjes voor iedereen. Het gaat om eenpersoons kleedkamers. Voor de kluisjes moet je een muntje van 50 eurocent meenemen.