Overnachten bij de Efteling

De Efteling heeft een aantal hotels en bungalowparken waar je een bezoekje aan de Efteling kunt verlengen. Ook buiten het Efteling Resort zijn overnachtingsmogelijkheden. Hier kun je informatie over deze hotels en bungalowparken vinden, en welke voordelen ze bieden.

Doornroosje
Slaap als een roosje in de Efteling

Efteling Hotel

Het eerste hotel van de Efteling was het Efteling Hotel. Dit hotel staat aan de Europalaan achter Vogel Rok, en heeft een eigen parkingang.

Er zijn gewone kamers en een aantal speciale themasuites. Deze themasuites zijn aangekleed in verschillende thema’s, zoals sprookjes of attracties. Ook is er een Pardoessuite.

Op de Eftelingsite kun je een kamer boeken met vroegboekkorting (tot vier maanden voor je bezoek krijg je 15% korting) of last minute korting.

Vakantiepark Efteling Bosrijk

Het oudste bungalowpark van de Efteling is Efteling Bosrijk. Dit park is te vinden achter de Fata Morgana, en maakt gebruik van de hoofdingang. Er is een speciaal gedeelte van de kaartcontrole gereserveerd voor Bosrijk en het Loonsche Land. Rond openingstijd en sluitingstijd rijd er een treintje tussen Bosrijk en de Efteling.

Bosrijk heeft kamers in het Landhuys en het Poorthuys, en huisjes aan het water, in het bos of aan een dorpsplein. Ook zijn er een aantal groepsaccomedaties tot 24 personen.

Bosrijk heeft een klein zwembadje met bubbelbad. Dit zwembad is gethematiseerd als de zandfabriek van Klaas Vaak, het hoofdfiguur van het park. Klaas Vaak komt ook regelmatig langs bij de ingang om te vertellen over zijn avonturen.

Via de Eftelingsite kun je een huisje of kamer boeken met vroegboekkorting (15% korting als je minstens 4 maanden van tevoren boekt) of last minute korting.

Loonsche Land

Het Loonsche Land is de nieuwste mogelijkheid om te overnachten bij de Efteling, en bestaat uit een Vakantiepark Loonsche Land en het Efteling Loonsche Land Hotel. Het Loonsche Land ligt achter Joris en de Draak, en is verder lopen dan Bosrijk.

Er is een eigen kaartcontrole voor het Loonsche Land en Bosrijk, en er rijd een treintje tussen het park en het Loonsche Land.

Huisjes en kamers zijn te boeken via de Eftelingsite, en er is via de site last minute korting en vroegboekkorting te krijgen.