Efteling Bosrijk Faciliteiten & Services

Meest recente update: 14-11-2022

Vakantiepark Efteling Bosrijk bied een aantal faciliteiten en services aan. Op deze pagina zie je wat deze precies inhouden.

Aankomst & Vertrek

Vlak voordat je vakantie begint, krijg je een aantal zaken binnen:

Wanneer dit niet op tijd binnen is, kun je deze ook ophalen bij de receptie van Bosrijk.

Op de aankomstdag kun je vanaf vier uur ’s middags de accommodatie in. Hiervoor hoef je niet langs de receptie. Op de vertrekdag moet je om 10.30 uur ’s ochtends de accommodatie uit. Ook daarvoor hoef je niet langs de receptie.

Eerder de Efteling in

Verblijfsgasten van Efteling Bosrijk mogen een half uurtje eerder de Efteling in en op deze manier een aantal attracties eerder beleven.

Om bij deze attracties te komen, moet je gebruik maken van een speciale route. Deze route kun je vinden in Bosrijk, en staat in de Efteling met klapborden aangegeven. Op dit moment kun je naar de attracties door langs de Aquanuravijver naar de Fata Morgana te lopen.

Efteling Tv

Op de televisie in elke accommodatie vind je een speciale televisiezender, met alleen maar Eftelingprogramma’s!

Gratis parkeren

Verblijfsgasten van Efteling Bosrijk kunnen gratis parkeren bij Bosrijk, maar ook bij het parkeerterrein van de Efteling.

Klaas Vaak

In het grote zandkasteel van Bosrijk woont Klaas Vaak met zijn zandkabouters. Elke dag kun je hem tussen half vijf en half zeven ontmoeten bij het Poorthuys. Soms vertelt hij zelfs zijn verhalen!

YouTube player

Kleyn Waerenhuys

Het Kleyn Waerenhuys is de winkel naast de receptie van Efteling Bosrijk. Dit winkeltje verkoopt allerlei lekkernijen, en is geopend van acht uur ’s ochtends tot elf uur ’s ochtends, en van vijf uur ’s middags tot negen uur ’s avonds. Vanaf maandag tot en met vrijdag zelfs een half uurtje langer, vanaf half vier in plaats van half vijf.

Je hoeft niet zelf naar dit winkeltje: het is ook mogelijk om eten of drinken bij te bestellen tijdens het boeken van je verblijf of via Mijn Efteling. Het gaat dan om een boodschappenpakket (standaard of luxe) voor vier personen, een slagroomtaart of een fles Prosecco, een fles kinderchampagne én champagneglazen. Dit wordt klaargezet in de accommodatie.

Korting op Caro

Verblijfsgasten van de Efteling krijgen korting op de theatershow Caro. Een kaartje kost voor verblijfsgasten 10 euro, in plaats van 25 euro.

Pizza- en ontbijtbezorging

In heel Bosrijk kun je pizza’s laten bezorgen. Deze bezorging verloopt via Restaurant ’t Eethuys. Hier kun je de pizza’s bestellen.

Ook kun je ontbijt laten bezorgen. Via de bestelzuilen bij de receptie of Mijn Efteling kun je een bestelling plaatsen, en voor acht uur ’s ochtends hangt de bestelling aan de voordeur.

Click here to display content from jeroentwee.files.wordpress.com

Bestelformulier OntbijtDownload

Click here to display content from jeroentwee.files.wordpress.com

Bestelformulier PizzaDownload

Restaurant ’t Eethuys

In het Poorthuys vind je Restaurant ’t Eethuys. Dit restaurant bied ontbijt, lunch en diner, maar ook pizzabezorging en simpelweg een drankje. Via Mijn Efteling kun je een tafel reserveren voor dit restaurant.

Het ontbijt is te reserveren tijdens het boeken van een verblijf, of via Mijn Efteling. Vanaf acht uur tot elf uur kun je in ’t Eethuys ontbijten. Het ontbijt kost €18 per volwassene, en voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar €9.

Vanaf twaalf uur wordt in ’t Eethuys de lunch geserveerd. Dit is bijvoorbeeld een sandwich, soep of salade. De menukaart vind je hier.

In de avond kun je dineren in ’t Eethuys, van vijf tot elf uur. Hiervoor is een reservering niet verplicht, maar wel aan te raden. De menukaart vind je hier.

Slaapmutsen

In elke accommodatie liggen slaapmutsen klaar. Ook het boekje dat erbij ligt, mag je houden.

Souvenir Express

Als je in de souvenirwinkels van de Efteling iets koopt, dan kun je de aankopen laten bezorgen bij de receptie van Bosrijk.

Speeltuinen

In heel Efteling Bosrijk zijn verschillende speeltoestellen te vinden, maar ook natuurlijke speelelementen. Er zijn omgevallen boomstammen, stapstenen en boshutten. Er staat ook ergens een muzikale put.

Stomerij

Bij de receptie kun je terecht om kleding te laten stomen.

Treintje naar de Efteling

Tussen Bosrijk en de Efteling rijd een treintje. In de ochtend en avond rijd dit treintje elke 20 minuten op en neer. Bij de haltes van het treintje kun je de dienstregeling vinden.

Verhuur

Bij de receptie van Efteling Bosrijk kun je verschillende zaken huren:

  • Rolstoelen (€50 borg)
  • Fietsen (reservering verplicht)
  • Kinderstoel (€5 per nacht)
  • Babybed (€10 per nacht)

Zwembad Het Badhuys

Het Badhuys is de waterspeelplaats van Efteling Bosrijk.

Het Badhuys bestaat uit een klein zwembad, een stroomversnelling, een bubbelbad, een babybad, peuterbad en speelelementen.

De hele week is het bad geopend vanaf negen uur ’s ochtends tot en met vijf uur ’s avonds. In het weekend gaat het zwembad zelfs een uurtje eerder open.

Het Badhuys heeft genoeg kleedkamers en kluisjes voor iedereen. Het gaat om eenpersoons kleedkamers. Voor de kluisjes moet je een muntje van 50 eurocent meenemen.