Efteling Loonsche Land Kamers & Vakantiewoningen

Vakantiepark Efteling Loonsche Land heeft drie soorten accommodaties:

  • Vakantiewoningen
  • Themakamers
  • Hotelkamers

Vakantiewoningen

Het Loonsche Land kent drie verschillende types vakantiewoningen:

  • Hut 6-persoons
  • Hut 12-persoons
  • Schaapskooi 12-persoons

De zespersoons hut is ook beschikbaar in een allergeenarme versie.

Hut 6-persoons

De eerste hut vind je door het hele vakantiepark heen. Er zijn drie versies, die elk in hun eigen gebied liggen:

  • Boshut
  • Heidehut
  • Duinhut

De boshutten liggen bij de bomen, de heidehutten liggen bij de heide, en de duinhutten liggen in de duinen. Verder verschillen deze vakantiewoningen niet van elkaar. Tegen bijbetaling kun je een specifiek huttype kiezen.

Elk huisje heeft een woonkamer met keuken, een slaapkamer voor twee personen, een slaapkamer voor 4 personen (één stapelbed en twee losse bedden), een toilet en een badkamer met douche. De slaapkamers hebben geen deuren, maar gordijnen.

Hut 12-persoons

De hutten voor 12 personen zijn groter dan de hutten voor 6 personen. Deze zijn beschikbaar als boshut en duinhut.

Net als bij de zespersoons hutten hebben deze vakantiewoningen een woonkamer met keuken. De rest van de ruimtes zijn verdubbeld: twee slaapkamers voor twee personen, twee slaapkamers voor vier personen (twee gewone bedden en één stapelbed per kamer), twee toiletten en twee douches. Ook hier hebben de slaapkamers gordijnen in plaats van deuren.

Schaapskooi 12-persoons

De Schaapskooi is de meest bijzondere vakantiewoning van het Loonsche Land. In deze vakantiewoning is plek voor 12 personen. De Schaapskooi ligt direct naast het dierenverblijf: je wordt dus wakker naast de schapen en geiten.

De Schaapskooi heeft twee verdiepingen. Op de begane grond vind je de woonkamer met keuken, twee losse toiletten, een badkamer met douche, een slaapkamer met één stapelbed en een tweepersoons slaapkamer met douche. Deze slaapkamers hebben gordijnen in plaats van deuren.

Als je de trap op loopt, kom je op de tweede verdieping. Deze verdieping heeft één douche, één toilet, en twee slaapkamers. Beide slaapkamers hebben vier bedden. Ook hier zijn de slaapkamers afgescheiden met een gordijn, in plaats van deuren.

Themakamers

De Themakamers van het Loonsche Land horen bij het Loonsche Land Hotel, maar liggen niet in het hoofdgebouw. Het zijn een soort vakantiewoningen, zonder keuken. Bij deze kamers is het ontbijt inbegrepen. Hiervoor moet je naar het restaurant De Proeftuyn.

Er zijn drie soorten themakamers, waarvan ééntje in twee formaten te boeken is.

Waterzicht 6-persoons

Aan de vijver van het Loonsche Land vind je de Waterzicht themakamers. Elk van deze kamers heeft een eigen terrasje aan het water.

Er is een woonkamer, een badkamer met douche, een toilet en een slaapkamer. Deze slaapkamer heeft twee losse bedden en een stapelbed, en wordt afgesloten door een gordijn in plaats van een deur. In de woonkamer staan nog twee bedden.

Boomzicht

De Boomzicht themakamers zijn boven de grond gebouwd, als een soort boomhutten. Je komt er via een trap. Daarna kom je op een terrasje op hoogte, waarna je de themakamer in kunt. Er zijn twee types: voor vier personen en voor zes personen.

De vierpersoonskamer heeft een woonkamer met twee bedden en een slaapkamer met twee bedden. Tussen deze twee kamers is een gordijn gehangen, in plaats van een deur. Er is ook een badkamer met douche en toilet.

De zespersoonskamer is ongeveer hetzelfde, maar verschilt op twee punten: In de slaapkamer staat een extra stapelbed, en de badkamer en het toilet zijn gescheiden.

Duinzicht 6-persoons

De Duinzicht themakamers liggen in het duingedeelte van het Loonsche Land. Deze kamers hebben een woonkamer met twee bedden, een slaapkamer met twee losse bedden en een stapelbed, een toilet en een badkamer. Een gordijn zorgt voor privacy tussen de slaapkamer en woonkamer.

Hotelkamers

De Hotelkamers liggen in het hoofdgebouw van het Efteling Loonsche Land: het Loonsche Land Hotel. Er zijn drie soorten: de hotelkamer voor 5 personen, de hotelkamer voor 6 personen en de aangepaste hotelkamer. Het ontbijt is bij deze kamers inbegrepen. Daarvoor ga je naar het restaurant De Proeftuyn.

Hotelkamer voor 5 personen

De hotelkamers voor vijf personen zijn wat je van een hotelkamer zou verwachten: een slaapkamer en een badkamer met douche en toilet. De bedden zijn wel bijzonder: het is een soort stapelbedconstructie. Op de grond vind je drie bedden, met in het midden een trap. Boven de onderste drie bedden zijn de laatste twee bedden te vinden. Deze zijn een kwartslag gedraaid, zodat je vanuit de bovenste bedden de voeten van de onderste slapers kunt zien.

Hotelkamer voor 6 personen

De kamers voor zes personen hebben twee slaapkamers, een los toilet en een badkamer met een douche. De eerste kamer waar je binnenkomt heeft een tafel met bankjes, en een groot soort stapelbed. Twee bedden staan naast elkaar, met daarnaast een trap. Bovenin vind je nog twee bedden, een kwartslag gedraaid. Onder het tweede bed ligt een grote zitzak.

Daarnaast is er een tweede slaapkamer, verborgen achter een gordijn. Deze slaapkamer heeft twee bedden.

Aangepaste hotelkamer voor 6 personen

De laatste soort hotelkamer is de aangepaste hotelkamer. De eerste slaapkamer heeft twee losse bedden. Beide kanten van deze bedden zijn te benaderen met een rolstoel. Achter een gordijn ligt de tweede slaapkamer, met twee losse bedden en een stapelbed. De badkamer is aangepast en heeft een toilet en een douche.